Gyereknap otthon és a szabadban – íme sok jó ötlet!

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Kiss Ottó: Léghajó a Bodza utcában (4+)  Griff Bábszínház, Zalaegerszeg

Kalandozások a Zsebtengeren a Rutkai Bori Bandával, Kiskalász és Veronaki koncert, 13 bábszínház online előadásai, gyereknapi fesztivál zenekarokkal, kreatív foglalkozásokkal a Vasúttörténeti Parkból, kertészkedés és kirándulás tippek Budapesten és környékén. Rendhagyó gyereknap az online térben és a szabadban!

Ez az ajánlónk 2020-ban készült, a legfrissebb, 2021-es gyereknapi programokat itt találjátok!

ONLINE

Bemutatkozik Rutkai Bori Zsebtenger című könyve! – május 30., szombaton 11:00

Megjelent Rutkai Bori első mesekönyve! Ismerhetitek már felnőtteknek és gyerekeknek szóló dalait is, több cédéje jelent már meg, amiket mi is ajánlottunk, és most itt egy mesekönyv, ami még sokkal több is annál: kreatív feladatokat, verseket, sőt, még recepteket is találhattok benne. Egy fergeteges előgyereknapi mulatságra hív benneteket a Pagony Kiadó május 30-án, szombaton 11 órától, ami pont olyan színes lesz, mint a Zsebtenger! Lesznek zenék, mesék, kreatívkodás és nyereményjáték is. Itt írtunk bővebben az új könyvről!

Kiskalász – Gyereknapi ÉLŐ Koncert (online) – május 30., szombaton 11:00

Sok szeretettel várnak mindenkit egy virtuális szuperbuliba! Az ÉLŐ koncerten Bori és Gábor a Zsákbamacska és a többi Kiskalász lemezről jön mókás gyerekdalokkal, Bözsivel a buborékfújóval és még sok meglepetéssel.

Pörögj velünk! – 13 bábszínház online gyereknapja – május 31., vasárnap egész nap

Ciróka Bábszínház: HOGYAN FOGJUNK CSILLAGOT?

A Ciróka Bábszínház kezdeményezésére, a GYERMEKNAP alkalmából az ország 13 bábszínháza összefogott, és egy közös, egész napos programot talált ki. Május 31-én reggel 8:30 órától este 21 óráig pörög az online esemény, amit a 13 bábszínház egyszerre közvetít. Itt találjátok a részletes programot!

Dm Gyereknapi Házhoz Megyünk Fesztivál – május 31., vasárnap egész nap

A fesztivál május 31-én, vasárnap 10 és 18 óra között lesz elérhető a Vasúttörténeti Park Facebook oldalán és YouTube csatornáján. Minden órában izgalmas koncertekkel és előadásokkal, ötletes feladványokkal és játékokkal várják a családokat, sok-sok meglepetéssel és ajándékkal. Lesz például 11:25-től Apacuka koncert, 13 órától az Aranyszamár Színház bábelőadása, 14 órától Rutkai Bori Banda koncert, 15 órától Eszter-lánc Mesezenekar, 16 órától Farkasházi Réka és a Tintanyúl koncert, kreatív foglalkozások és mesélés is. A Vasúttörténeti Park május 31-én zárva tart, csak online programok lesznek!

Heim Pál Gyermekkórház Szivárvány Gyereknap online – május 30-31.

Május 30-án, szombaton 18 órától a Bergengóc Zenegóc Társulat koncertjét hallgathatjátok meg, május 31-én, vasárnap pedig 15 órától a Kolompos, 17 órától az Iszkiri zenél majd a gyerekeknek. Részletes program itt.

Óbudai gyereknap online – május 31-én

Gyereknapon, május 31-én 11 órától a Rutkai Bori Banda koncertjét hallgathatjátok meg az új Zsebtenger dalaiból, 16 órától a Cimbora Produkció: A kiskakas gyémánt félkrajcárja című előadását nézhetitek meg, majd 19 órától Csukás István meséivel vár benneteket az Óbudai Platán Könyvtár. Részletek itt.

BKK gyereknap online – május 31.

A BKK a biztonságot szem előtt tartva idén a gyermeknap alkalmából online programokkal – rajzpályázattal, meglepetéskoncertekkel és -előadással –, a járműveken pedig különleges hangbemondásokkal várja a Budapesten utazókat. Lesz az online térben (BKK Facebook oldalán) 10 órától Kicsi Gesztenye Klub, 11 órától Alíz Csodaországban a TRIP Első Magyar Karantén-Színház előadásában, 16 órától Rutkai Bori Banda élő karanténkoncert. Részletek itt.

Gőgös Gúnár Gedeon Gyereknapi Live Koncert – június 1., hétfő 17:00-18:00

A koncerten élőben szólalnak meg a kedvenc Veronaki dalok a teljes zenekar részvételével. A koncertet online lehet követni a Kónya Ádám Művelődési Ház hivatalos Facebook oldalán.

Zene és színező a Müpától

Ugyan a Művészetek Palotája idei szuper XXL Gyereknapja elmarad, de válogattak nektek szuper táncolós zenéket, amelyeket itt értek el, illetve egy foglalkoztató füzetet is találtok itt, amelyben játékos feladatokat, otthon elkészíthető hangszereket találtok.

Dobj egy képet! – Kassák Múzeum


A Kassák Múzeum a Designped közreműködésével – a hagyományosan megrendezett családi nap helyett –, most egy vicces videóworkshoppal készült a gyereknapra. Mészáros Zsuzska építész-rajztanár megmutatja, hogyan lehet dobókockával absztrakt képet készíteni. Segítségetekre lesz egy táblázat, rajta olyan színek és geometriai formák sorakoznak, amelyeket Kassák is szívesen használt. A feladat pofonegyszerű: azokat az alakzatokat kell papírra rajzolni, illetve ragasztani, amelyeket a dobókocka választ nekünk a táblázatból. A videóból minden kiderül, amelyet itt értek el. A táblázatot pedig innen tudjátok letölteni. Várják a fotókat az elkészült művekről a kassakmuzeum@pim.hu email címre!

SZABADTÉRI PROGRAMOK

Szamóca Kiskertész-tanoda – Füvészkert, május 30., szombaton 10:00 és 11:15 (regisztrációs)

foglalkozáson balkonon nevelhető, ehető növények lesznek a téma, mesébe ültetve. Várnak minden kiskertészt, akinek van egy terasza, balkonládája, vagy akár csak egy ablakpárkánya. Viseljetek maszkot, és a többi látogatótól tartsatok a 2 méteres távolságot. 3-10 éves gyerekeket várnak. A foglalkozás időtartama 1 óra, melyre ott lehet hagyni az 5 évesnél nagyobb gyerekeket. Ára: 1800 Ft/gyerek + felnőtteknek füvészkerti belépő. Átmenetileg a vírushelyzet miatt csak online lehet jegyet vásárolni.

Kirándulás

Ebben a válogatásunkban írtunk nektek arról, hogy sorra nyílnak a Pest megyén kívüli gyerekbarát helyek, illetve itt gyűjtöttük össze a budapesti és a főváros környéki nagy nyitásokat. Ezen a hétvégén további helyszínek nyílnak meg a látogatók előtt, pl. Nőtincsen a Seholsziget Élménypark. Nyit kedvenc bringakölcsönzőnk, az agárdi Gesztenye bringa, úgyhogy a Velencei-tavat is érdemes felkeresni. A tó körüli élményeinkről, kedvenc helyeinkről itt írtunk részletesebben. A gyerekbarát teraszos helyeket is összegyűjtöttük Budapesten és a környéken, ahova bringával is érdemes elindulni.

Ez az ajánlónk 2020-ban készült, a legfrissebb, 2021-es gyereknapi programokat itt találjátok!

TOVÁBBI KIRÁNDULÁSOK – LINKAJÁNLÓ:
50 remek hely a gyerekekkel a Balaton körül
Velencei-tó – legjobb helyek, bringatúra
Budapesti kirándulások – 8 ötlet
Budapest környéki kirándulások1., 2. és 3. rész
Top 15 kirándulás gyerekekkel – országos
Közlekedési múzeumok
Várak
Tanösvények
Kisvasutak
2019-es újdonságok

Frissítettük kirándulós válogatásainkat is, mégis azt ajánljuk, hogy indulás előtt mindenképp nézzétek meg a hivatalos oldalakon a látogatással kapcsolatos információkat, hiszen változhatnak a feltételek! Több helyen online jegyvásárlás, létszámkorlát van és/vagy nem működik minden szolgáltatás.

Íme néhány ajándékötlet Gyereknapra:

Új könyvek kicsiknek és ovisoknak
Új könyvek kisiskolásoknak, kezdő olvasóknak
Új könyvek 9+ éveseknek
A 2019-es „Év gyerekkönyve díj” várományosai
A legújabb társasjátékok 2 éves kortól
Kártyajátékok

Tartsatok velünk, mert hamarosan itt a vakáció, és sok jó ötletet osztunk majd meg veletek!

Jó ötletekért, programokért, hasznos információkért látogassatok el a Minimatinéra, csatlakozzatok közösségi oldalunkhoz vagy iratkozzatok fel heti hírlevelünkre!