Zsebtenger – megjelent a nyár várva várt mesekönyve Rutkai Boritól!

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Zsebtenger címmel megjelent Rutkai Bori első, önálló mesekönyve. A Rutkai Bori Banda legújabb 17 dalának szövegei mellett megtaláljátok még benne Bori saját meséit, kreatív ötleteit, sőt receptjeit is, természetesen illusztrációival gazdagítva, a már jól ismert és új meselények közreműködésével.

Már a borító látványától vakációs hangulatba kerültünk, nem csoda, hiszen nagyon közel van már a tanév vége. Az egész könyv egy sodró mesefolyam, egy igazi zsebtengeri kalandozás Kukutyin városáig, amely közben Bori mindent megtesz azért, hogy ne csak a szemünkre, ízlelő bimbóinkra és tapintásunkra hasson, hanem mindenki megtalálja magát a versekben (dalszövegekben), mesékben. Én személy szerint egyből ráismertem magamra és azonosultam Macikával, aki „a konyhába kibotorkál reggel, tesze-toszán téblábolgat, mert nem ébredt még fel. Tejeskávét kortyolgat összehúzott szemmel.”

Vannak olyan visszatérő figurák is, mint például a régebbi albumról megismert, fiatalos Rizibizi bácsi, akit Láthatósági Bácsinak is hívnak, és megjárta a Rizibizi diszkót is, amely az előző album kultikus helye. Nagyon szereti a Láthatósági salátát (recept a könyvben) is, amit a gyerekekkel is könnyen el tudtok készíteni. Kedvencünk még a Csigadal és a hozzá tartozó szivárványos hurkolt csiga, amit nyáron szintén elkészítünk majd, sőt az indiános fejdíszeket, a PET palack bácsit és nénit, a zsebklüklopszot és a pingpong pókot is felvettük a vakációs tervek közé.

A családi vers-, mese-, recept- és kreatív ötlet folyamot sok szeretettel ajánljuk, akár gyereknapi ajándéknak, akár a nyári szünet indításaként, sőt biztos, hogy a zenék is elkísérnek majd bennünket rengeteg helyre ezen a nyáron, a Vándorrocktól kezdve a Palacsinta pályaudvaron keresztül a Paradicsomos dalig!

A könyv korosztályi megjelölése 4-10 éves kor, de őszintén mondom, nekem is nagyon üdítő volt mind szövegileg, mind képileg. A 2,5 éves, legkisebb minimatinést pedig a képek ragadták magukkal.
A könyv a Pagony Kiadónál jelent meg. A zenei anyag ezúttal nem mellékletként, hanem külön érhető el az online zeneszolgáltatók kínálatában, illetve kapható lesz hamarosan a Pagony könyvesboltokban is CD formájában.

A könyv online bemutatójára várnak benneteket május 30-án, szombaton 11 órától a Pagony Fb oldalán. Itt éritek el az eseményt! A könyvet itt tudjátok megvásárolni!

Az új albumot itt tudjátok ingyenesen meghallgatni, de hamarosan CD formájában is elérhető lesz a Pagony és a Libri könyvesboltjaiban. A Rutkai Bori Banda május 31-én, Gyereknapon 14 órától fellép a Vasúttörténeti Park online fesztiválján is!

A Rutkai Bori Banda weboldala: www.rutkaiboribanda.hu
Facebook oldal: https://www.facebook.com/rutkaiboribanda/

További jó programokat Gyereknapra, valamint linkajánlót könyvekkel, kirándulásokkal itt találtok! Tartsatok velünk, mert hamarosan itt a nyári szünet, és sok jó ötletet érkezünk! 🙂

Jó ötletekért, programokért, hasznos információkért látogassatok el a Minimatinéra, csatlakozzatok közösségi oldalunkhoz vagy iratkozzatok fel heti hírlevelünkre!