15 szuper, teraszos hely Budapesten és környékén gyerekekkel, amit már nyitva találtok

Fellini Római Kultúrbisztró – Római-part

Összegyűjtöttük kedvenc budapesti, kiülős, gyerekbarát helyeinket. Ajánlunk még néhány Dunakanyar környéki kedvencet is. 

Fellini Római Kultúrbisztró – Római-part

Évek óta kihagyhatatlan a májustól szeptemberig tartó időszakban a Római-parti kavicsozás, bringázás és persze egy finom házi limonádé vagy meggyes sör fogyasztása a Felliniben.
További információk itt.

Nap bácsi – Római-part, Kossuth Lajos Üdülőpart 9.

A Római-parton nehéz döntés, hogy Fellini vagy Nap bácsi, mert ez utóbbit is nagyon szeretjük a fára mászós kuckóval és a sok finomsággal.
További információk itt.

Kabin – Népsziget, az Északi-összekötő vasúti híd pesti hídfőjénél

Újpesti naplemente a Dunaparton. Nemcsak a Római-parton, hanem a pesti oldalon is találtok egy szuper kis helyet, ahol szintén jó megpihenni bringázás vagy séta közben. A Népsziget pedig igazán kalandos hely gyerekekkel. Bár elég vadregényes, néhol rozsdás és romos, de nálunk mégis nagy favorit.
További információk itt.

Dunaparty megálló – XI. kerület, Hunyadi János út 162.

A Dunaparty megálló a budai dunapart másik csücskében, Budafok magasságában várja a vendégeket. Most már nemcsak elviteles lángosra, hanem ki lehet ülni a teraszra is. Kinyit az italos busz, lesz csapolt sör, limonádé, fröccs és jegeskávé is. Újra előkerülnek az asztalok székek, kinyílnak a napernyők és kezdetét veszi a 15. szezonuk!
További információk
itt.

Vasmacska KávéZOO terasza – Óbuda, Laktanya u. 3. (a Fő tér közelében)

Szuper kis állatos hely Óbuda egyik kis utcájában. Biztonságos környezetben, és sok-sok finomsággal, fagyival is várnak benneteket. A jelenlegi helyzet szerint a nyári gyerektáborokat is megtartják.
További információk itt.

Pántlika – Városliget, a 72-74-es troli Közlekedési Múzeum megállójánál

A Városliget emblematikus, retró épülete is hamarosan várja a vendégeket. A közelben találjátok a KRESZ-parkot és bringával néhány percre a Városligeti Nagyjátszóteret is.
További információk itt.

Zöld Küllő – Városliget, a Vajdahunyad vár volt Petőfi Csarnok felőli részén

A Zöld Küllő is megnyit ezen a héten. Hétköznap 12:00-től 22:00-ig, a hétvégén pedig már 10 órától is nyitva tartanak. Sétatávolságra elérhető a csónakázótó (már szintén nyitva), illetve a Városligeti Nagyjátszótér is.
További információk itt.

Czakó kert és piac

Tabán legöregebb fennmaradt épülete, a Naphegy egykori vincellérháza szőlőskerttel, borospincével, cukrászattal is vár benneteket, sőt hétvégenként piac is van.
További információk itt.

Kőleves kert – Kazinczy utca

A Kőleves eddig csak kiszállítós formában működött, de ezen a héten itt is megnyílik a terasz. Szerdán délután elindul a Kőleves Kert 12. szezonja. Irány a Kazinczy utca!
További információk itt.

Kalóz Burger

A XVI. kerület egyik remek gasztró pontja. A Kalóz Burgerbe nemcsak az ételek miatt érdemes elmenni, hanem van egy szuper játszótér is mellettük, illetve a Naplás-tó 5 km-re van innen, ahova autóktól teljesen elzárt bringaúton tekerhettek. Nyitva a terasz is.
További információk itt.

Asztalka – I. kerület, Döbrentei u. 15. (bejárat az Attila út felől)

Kedves, hangulatos hely  a Tabán mellett a Mesemúzeum szomszédságában. Finom sütikkel, kis terasszal várnak benneteket.
További információk itt.

+ 4 HELY A DUNAKANYARBAN

Piknik Manufaktúra – Nagymaros, Dunapart, Hunyadi sétány 2.

Kilátás a Visegrádi várra, kellemes kis játszótér, szabadstrand, bringaút, kézműves sörök, vega finomságok. Nagy kedvencünk a Piknik Manufaktúra. Ha még fagyiznátok is egyet Maroson, akkor a Sakurát (Magyar u. 11.) és a megújult Édeskét (Dózsa György u. 21.) ajánljuk.
További információk itt.

Kertünk bár és kilátó – Vác

Kilátással a mesés Dunakanyarra! Fröccsel, sörrel, frissítőkkel, bogrács étellel várnak benneteket gyerekekkel és kutyával is! A megközelítés biciklivel ajánlott, a parkolóhelyek száma korlátozott.
További információk itt.

Kacsakő – Szentendre, Duna korzó 21.

Szentendre emblematikus helye a szuper Kacsakő. Nemcsak egy bisztró, hanem a város meghatározó kultúrális találkozási pontja is. Rádióműsort is készítenek, és idén mosdó konténert is telepítettek, ami ismét sokat dob majd a helyen. A közelben találjátok a tavaly felújított szabadstrandot és mellette egy szuper játszóteret is.
További információk itt.

Rácz kert – Kisoroszi, sziget spicc

Május 22-én nyílik meg a Szentendrei-szigeten, pontosabban a kisoroszi sziget spiccen a Rácz kert, amely nem véletlenül a nyár egyik kedvenc célpontja.
További információk itt.

Jó ötletekért, programokért, hasznos információkért látogassatok el a Minimatinéra, csatlakozzatok közösségi oldalunkhoz vagy iratkozzatok fel heti hírlevelünkre!

Hozzászólás letiltva.