Szuper helyek gyerekekkel Budapesten és környékén, amit már nyitva találtok!

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Újra nyíló szuper helyek gyerekekkel Budapesten és környékén

A nagy nyitások hete zajlik Budapesten és környékén is. A múlt héten már ajánlottuk nektek Pest megyén kívüli kedvenceinket, most jöjjenek a fővárosi és környékbeli favoritok, amelyeket már nyitva találtok. Természetesen a hasznos tudnivalókat is megtaláljátok cikkünkben, de mivel a körülmények bármikor változhatnak, indulás előtt mindenképp érdemes megnézni az aktuális információkat.

Fővárosi Állat- és Növénykert

Május 20-tól újra kinyitja kapuit az Állatkert. Jegyeket június 5-től már nem csak online, elővételben lehet vásárolni, hanem a jegypénztárak is kinyitnak! Egyelőre az állatházak és a Holnemvolt Vár területe zárva! A további hasznos információkat ebben a cikkünkben gyűjtöttük össze.
További információk itt.

Városligeti Nagyjátszótér

A Városligeti Nagyjátszótér szintén május 20-ától látogatható újra. A 18 év feletti kísérők csak kendővel, maszkkal vagy sállal eltakart orral és szájjal tartózkodhatnak a játszótéren, és itt is kérik a tartsatok egymástól legalább 1,5 méteres távolságot. A megnyitón készült beszámolónkat itt olvashatjátok!
További részletek itt.

Budakeszi Vadaspark

Május 18-ától újra megnyitotta kapuit a Budakeszi Vadaspark. A hazánkban és a Kárpát-medencében őshonos állatokat bemutató intézmény hétfőtől péntekig 9 és 17, hétvégén és ünnepnapokon 9 és 18 óra között tart nyitva. A Vadaspark területén új látogatói rend lép életbe. Kézfertőtlenítőt találtok a játszótereknél, maszk használata ajánlott, az állatsimogatók (kivéve a kecskesimogató) és látványetetések szünetelnek.
További információk itt.

Tarzan Park

Május 16-án újra megnyitotta kapuit a Tarzan park. Itt egyszerre 300 fő tartózkodhat, a felnőtteknek ajánlott a maszk viselése, illetve kérik a 1,5 méteres távolság betartását. Hétfőtől vasárnapig 9 és 18 óra között tartanak nyitva, a büfé is üzemel. maszkot a helyszínen is tudnak biztosítani.
További információk itt.

Vasúttörténeti Park

Május 22-étől látogatható a Vasúttörténeti Park. A nyitás több lépcsőben zajlik. Először a múzeum szabadtéri része és az Orient Csarnokban kiállított járművek lesznek látogathatók. A Vasúttörténeti Park területén a felnőtteknek a szájmaszk használata kötelező. A látogatók számára mind szabad térben, mind az Orient Csarnokban – az egy háztartásban élők kivételével – kötelező a legalább másfél méter távolság betartása. Használjatok a fizetéshez bankkártyát, illetve kézfertőtlenítők is rendelkezésre állnak. Működi majd a hajtányozás, a kerti vasút és a fordítókorongon utazás (ingyenes) is. A vakáció ideje alatt 3 időpontban ingyenes lesz a belépés, részletek itt!
További információk itt.

Piczinke Póniudvar

A Piczinke Póniudvar is vár már benneteket állatsimogatóval, óriási homokozóval, játékokkal. Előzetes regisztráció nem szükséges. A bejáratnál van kézfertőtlenítő, illetve a pénztárnál egyszerre csak 1 fő tartózkodhat maszkban. Nyári táborokkal is készülnek.
További információk itt.

Aeropark

Május 18-ától nyitva találjátok a Ferihegyi repülőtér szomszédságában található szabadtéri repülőmúzeumot. A látogatók létszámának maximalizálása mellett egy időben csak limitált létszámú látogató tartózkodhat a repülőkön. A szimulátor nem üzemel. Zárt térben kötelező a maszk, és minden belépésnél a kézfertőtlenítés. Ajánlják az előzetes online jegyvásárlást.
További információk itt.

Füvészkert

Május 18-án nyitott meg a Füvészkert, ahol most nyílik a pünkösdi rózsa, a murvafürt (Bougainvillea), és csodálatos színekben pompázik a kert. Arra kérik a látogatókat, hogy viseljenek maszkot, és a többi látogatótól tartsák a 2 méteres távolságot. Az üvegházak zárva tartanak, szabadtéri helyszínek tartanak nyitva naponta 9 és 17 óra között.
További információk itt.

A Pilisi Parkerdő helyszínei

Május 19-étől, keddtől kinyit a visegrádi Fellegvár, de a beltéri kiállítások még nem látogathatóak. A nyitva tartás nem változik: a vár 9 és 18 óra között tekinthető meg, belépő 17:30-ig váltható. A jegyárak az alábbiak szerint módosulnak: sétáló felnőtt jegy 1000 forint, sétáló diák- és nyugdíjas jegy 500 forint. Szintén május 19-én, kedden nyit a visegrádi Bertényi Miklós Füvészkert. A pilisszentkereszti Som-hegyi Turistaház május 19-től, keddtől várja a vendégeket. Május 22-étől, péntektől látogatható a Budakeszi Arborétum. A visegrádi Mogyoró-hegyen lévő Madas László Erdészeti Erdei Iskola május 25-étől, hétfőtől fogadja az iskolásokat. Az erdei iskolában egyelőre napközis foglalkozásokat tartanak, ottalvós táborok még nem indulnak.
További információk itt.

A Duna-Ipoly Nemzeti Park vezetett túrái

A nemrég életbe lépő enyhítések következtében elindultak a Duna-Ipoly Nemzeti Park szabadtéri szakvezetéses túrái. Minden programra előzetes bejelentkezés szükséges, illetve olvassátok el a biztonsági intézkedéseket és a túrákon való részvétel feltételeit itt. A barlangok továbbra sem látogathatók! Részletes program itt.

Aquincumi Múzeum

Május 23-án, szombaton 9 órától újra megnyitja kapuit az Aquincumi Múzeum Régészeti Parkja, 10 órától pedig a Fürdő Múzeum és a Hercules Villa is! A szokásos nyitva tartás és belépőjegyárak mellett bevezettek néhány új szabályt a látogatók védelme érdekében. A 65 év feletti látogatóknak külön idősávot hoztak létre, valamint a belépéshez szükséges regisztráció és jegyváltás egyelőre CSAK ONLINE lehetséges! További részletek itt.

Szentendrei Skanzen

A múzeum május 23-án megnyitja a kapuit. Itt is fokozatosan térnek visszatérni a régi kerékvágásba, ezért egyelőre sétálójeggyel lesz látogatható a Skanzen. A házak, épületek egyelőre zárva lesznek. Sétálhattok viszont a tájegységekben, megtekinthetitek kívülről a házakat, épületeket, utcafrontokat, bemehettek az udvarokba. Kikapcsolódhattok a múzeum 60 hektáros parkjában.
További információk itt.

Szigethalmi Családi Vadaspark

Keddtől vasárnapig 10 és 17 óra között várnak benneteket a Szigethalmi Családi Vadasparkban, amelyről itt írtunk bővebben. Kézfertőtlenítés igen, de a maszk nem kötelező. A kisvasút  és a büfé is üzemel. Egy új játszótéri elem, egy mozdony is vár rátok. A szomszédos Emese park is nyitva (hétköznap előzetes bejelentkezéssel).
További információk itt.

+1

KISVASUTAK

Ezen a hétvégén elindul a Nagybörzsönyi és a Szobi kisvasút is. Részletek itt, illetve a Kemencei Erdei Múzeumvasút is (Kemence és Godóvár között közlekedik). A Királyréti kisvasút őszig nem közlekedik felújítás miatt. Végre elindult a budapesti Gyermekvasút is!

Itt találjátok a már megnyílt, Pest megyén kívüli kedvenc helyeinket és a gyerekbarát teraszos helyeket. Tartsatok velünk, mert a nyári szünetre is sok jó programmal és ötlettel érkezünk!

Jó ötletekért, programokért, hasznos információkért látogassatok el a Minimatinéra, csatlakozzatok közösségi oldalunkhoz vagy iratkozzatok fel heti hírlevelünkre!