Gyereknap 2021 – online és élő programok minden korosztálynak

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Gyereknap 2021 válogatásunkban találtok élő, illetve online eseményeket is. Május utolsó hétvégéjén koncertekkel, színházi előadásokkal, filmekkel, tűzoltós programmal is várnak rátok több helyszínen.

PROGRAMOK ÉLŐBEN

Klárisok koncert-gyereknap – Mesemúzeumban, május 29., szombat 11:00 (ingyenes, regisztrációs)

A Klárisok zenekar mesekoncertjén a sok évszázados népi bölcsességek, mesék, mondókák, népdalok harmonikusan fonódnak össze a gyermekpszichodráma és a meseterápia elemeire épülve. A koncert során a fantáziára, a szerepjátékra és a mintha-élményre helyezve a hangsúlyt közös énekléssel, játékkal, interaktív módon, együtt alkotjuk meg a mindannyiunk számára biztonságos útmutatásként szolgáló mesét. A belépés regisztrációhoz kötött, amit Helmich Katalinnál, a mesemuzeum@pim.hu címen lehet megtenni. A hatályos járványügyi intézkedések értelmében az eseményt védettségi igazolvánnyal rendelkezők és a felügyeletük alatt álló kiskorúak látogathatják.

Majoros Ági Bábszínháza: Százszorszép Bóbiska – Göd, Különc Kávézó, május 29., szombat 10:30

A Különc különleges, egyszemélyes bábelőadással kedveskedik kicsiknek és nagyoknak a gyereknapi hétvégén, remek szórakozást és nem mindennapi élményt ígér. Majoros Ági Bábszínháza nagyszerű látvánnyal, ötletes díszletmegoldással, harangokkal, gyönyörű bábokkal és ragyogó zenével varázsolja el nézőit. Az előadás 3 éves kortól ajánlott. Az érvényben lévő intézkedéseknek megfelelően az előadás védettségi igazolás felmutatásához kötött. Jegyár: felnőtt 2000 Ft, gyerek 1000 Ft.

Halász Judit koncert – Sóskút, Karavella Rendezvényhelyszín, május 29., szombat 15:00 (előzetes jegyvásárlás szükséges)

A Karavella Szabadtéri Színpad egy vadonatúj rendezvényhelyszín, amely Sóskúton, Budapesttől 25 km-re, a Benta-patak völgyében helyezkedik el. Május 29-én egy gyermeknapi Halász Judit koncerttel nyílik meg az új helyszín, ezt követően koncerteknek és színházi előadásoknak fog otthont adni.  A rendezvényt 18 éven felüliek védettségi igazolvány és személyazonosság igazolására szolgáló arcképes okmány bemutatásával látogathatják. 3 éves kor alatt ingyenes, jegyár: 3000 Ft. Jegyvásárlás itt.

Kultúrkúria Gyereknap – Kultúrkúria, május 29., szombaton 16:00 (ingyenes)

A Kultúrkúria Gyereknapján 16 órától egy óriásbábos előadást nézhettek meg, 17 órától a Torzonborz, a rabló című előadást a Bóbita Bábszínháztól, 18:30-tól pedig a Kolompos együttes koncertezik. A belépés díjtalan! Eső esetén az előadásokat az épületben tartják meg. A rendezvényt 18 éven felüliek védettségi igazolvány és személyazonosság igazolására szolgáló arcképes okmány bemutatásával látogathatják. Beltéren, a közösségi terekben a maszk használata 6 éves kor felett kötelező. Részletek itt.

Gyereknap a Csiliben – Csili Művelődési Központ, május 30., vasárnap 10:30-tól (ingyenes, regisztrációs)

11 órától Bíró Eszter Időradír címmel tart interaktív családi koncertet, majd 13:30-tól fellép a Téka, 15 órától a Kolompos. 10.30 és 16:30 között csudavilág játszóházzal és kézműves foglalkozásokkal várnak benneteket. A rendezvény ingyenes, belépés regisztrációval és 18 éves kortól védettségi igazolvánnyal lehetséges!

Tűzoltó Skanzen – Újpest, május 29-30., 10:00-16:00 (ingyenes, 18 év felett védettségi igazolvány szükséges)

Tavaly adták át Újpesten ezt a hiánypótló helyszínt, amelyet ajánlunk minden kicsi és nagy tűzoltó rajongónak. Kizárólag magyar gyártású járműveket találtok itt. Tűzcsapokkal és tűzoltótömlőkkel elkerített járdán sétálhatjuk be a területet, ahol megcsodálható például egy 1910-ben gyártott, lóvontatású gőzfecskendő és egy 1928-as Magirus létrás tűzoltóautó is. Szuper 1 órás program, amely ráadásul ingyenes. Hétköznapokon is látogatható, de akkor előre be kell jelentkezni. Itt írtunk róla bővebben.

Rutkai Bori Banda – Veszprém, Hangvilla előtt, május 30., vasárnap 11:30 (előzetes regisztrációs jegy szükséges, ingyenes)

Május 30-án vasárnap, 11.30-kor lesz hosszú idő óta az első élő koncertje a Rutkai Bori Bandának. Ráadásul a festői szépségű Veszprémben! Várnak benneteket a Hangvilla előtti gyereknapon. A koncert ingyenes, és minden résztvevő számára előzetes regisztrációhoz kötött, melyet ingyenes jegyek igénylésével tehetnek meg. Ingyenes jegy gyerekek és felnőttek számára igényelhető: személyesen a Veszprémi Programiroda Jegypénztárában (a Hangvilla előcsarnokában) hétköznapokon 11 és 15 óra között. Online itt. 18 éves kortól védettségi igazolvány szükséges!

Vaskakas Bábszínház: A széttáncolt cipellők – Győr, május 30., vasárnap 10:00

A Vaskakas Bábszínház is megnyitja kapuit még egyetlen egy napra a nyári szünet előtt. A széttáncolt cipellők című előadást a gyerekek ingyenesen nézhetik meg, a kísérőknek jegyet kell váltani, amely 1700 Ft. Jegyvásárlás itt. Az előzetes jegyfoglalás a gyerekek számára is KÖTELEZŐ! 18 éves kor felett védettségi igazolvány szükséges.

Vojtina Bábszínház Gyereknap – Debrecen, Nagyerdő, május 30., vasárnap

A Nagyerdei Kultúrparkban az ikonikus bábhősről elnevezett Vitéz László színpadon a Szerencsés János, avagy az ördög három aranyhajszála című előadással várják a gyerekeket 11.00 és 15.00 órától. A Kultúrparkba történő belépéshez a 18 éven felülieknek védettségi igazolvány bemutatása szükséges. Az előadás ingyenesen tekinthető meg. Az előadást maximum 100 fő tekintheti meg, ezért a megtekintéséhez előzetes regisztráció szükséges. (Május 28. 12.00-ig várják a szervezes@vojtinababszinhaz.hu e-mail címen, a 06/52 418 160 telefonszámon és május 25-től a Vojtina Bábszínház jegypénztárában.) Ugyanezen a napon, szintén 11 órától a Nagyerdei Szabadtéri Színpadon A csúnya kislány című előadást, majd 13 órától a Mátyás, a király című játék is megelevenedik a színpadon. Részletek itt.

Szentendrei gyereknapi séta, avagy a 7próbás kaland – Szentendre, május 30., vasárnap 10:00-17:00 (ingyenes)

Idén Lurkócia királya az lesz, aki e kaland folyamán kiállja a 7próbát. 2021. május 30-án, vasárnap olyan sétára hívnak benneteket, melyet családotokkal 10 és 17 óra között bármikor meg tudtok tenni Szentendre belvárosában. Aki végigjárja a sétát, és kiállja a 7 próbát, az jutalomban részesül. Sőt, könnyen lehet, hogy ő lesz Lurkócia királya! A kalandhoz szükséged lesz egy verses útikalauzra és egy pecsét-lapra, melyek május 29-től honlapukról letölthetők, illetve május 30-án, 10 órától (nyitástól) a szentendrei Tourinform Irodában nyomtatva is elérhetők lesznek. Részletek itt.

Jótékonysági gyereknap – Nagykovácsi, Kohó, május 30., vasárnap 10:00-14:00

Május 30-án Nagykovácsiban a Nagy Kohóban délelőttől délutánig jótékonysági tombolával egybekötött zenés-mesés-bábos gyermeknapot tartanak. Fellép Danny Bain – Szaszuma és a szél, valamint Barna Zsombor – Vitéz László menyecskét keres című előadásával. A jótékonysági tombola célja, hogy a Szent János Kórház gyermektraumatológiai osztályán a Piros Orr bohócdoktorok látogatását támogassák. A tombola teljes bevételét a bohócdoktorok sok-sok gyógyító, mosolyfakasztó látogatásra fogják beváltani! Jegyár: 2500 Ft/fő.

Zsuzsi vonat újra zakatol – május 29-étől

Több éves felújítás után újra elindul a debreceni Zsuzsi vonat. Várnak benneteket a 139 éves Zsuzsi Erdei Vasúton, ahol az út maga az élmény, a Hármashegyaljai Pihenőpark pedig számos lehetőséget biztosít a természetben töltött kikapcsolódásra: kilátó, erdei tanösvény, Természet Háza, Hármashegyi-tó, játszótér, erdei iskola, csillagda. Emellett érdemes kisvasutas válogatásunkat is elolvasni, ahol további jó helyeket találtok.

Városligeti Futó kihívás – május 29-30. (ingyenes, regisztrációs)

Teljesítsétek a 3 vagy 7 km-es távot, utána lehet játszóterezni (itt írtunk a Nagyjátszótérről bővebben, ahonnan indul a futás is) a Ligetben és meginni valami finomságot a Léghajó kertben! Ingyenes, de regisztráció szükséges! Itt tudtok regisztrálni!

Gyereknapi Ramazuri – Pákozdi Pagony (régi nevén Pákozd-Sukoró Arborétum), május 30., vasárnap 10:00-18:00 (18 éves korig ingyenes)

Ezen a napon a Vadasparkban lesz madárgyűrűzés, ugrálóvár, arcfestés, gokart, Sipos György preparátor játszóháza, mászófal, kézműves foglalkozások, bábelőadás, szakvezetés a Vadaspark és Arborétum területén és még számos izgalmas program. Részletek itt. 18 éves kor alatt ingyenes! 18 év felettiek védettségi igazolvány szükséges.

Paár Julcsi – Hangoló: KEREKERDŐ – Gyereknap a KOBUCIBAN, május 30., vasárnap 10:30

Paár Julcsi – Hangoló : Kerekerdő című, interaktív kulturális programjában megelevenedik a mesebeli táj, a varázslatos történet, melynek a hallgatóság is szerves részévé, szereplőjévé válik. Jegyek elővételben: 1000 Ft, a rendezvény napján: 1500 Ft. Jegyvásárlás itt. Védettségi igazolvány szükséges 18 éves kor felett.

Gyereknap – A kedves kincsek nyomában – Kedveskrém fagyizó, május 30., vasárnap 11:00-19:00

Micsoda kaland! Kedvenc fagymókjaitok izgalmas feladványt találtak ki Számotokra! Ha megfejtitek a rejtvényeket, tiétek lehet a fagymókok kincse! Részvételi díj: 1500 Ft/fő (amit a program előtt vagy aznap tudtok rendezni a cukrászdában).

Játszótéri rokkendroll – gyereknapi Eszter-lánc – Teleki tér, május 30., vasárnap 11:30 (ingyenes)

Az Eszter-lánc mesezenekar interaktív koncertje gyerekeknek és gyereklelkű felnőtteknek. Ingyenes!

Farkasházi Réka és a Tintanyúl – Siófok, Kálmán Imre Kulturális Központ, május 30., vasárnap 16:00 (ingyenes)

A zenekar ezen a hétvégén két helyszínen is fellép, szombaton 15 órakor Tatabányán, vasárnap 16 órától pedig Siófokon. A koncertek ingyenesek, de jegyekhez regisztráció szükséges.

PROGRAMOK ONLINE

Gyereknap a Pagonnyal – FB LIVE, május 28., pénteken 17:00 (ingyenes)

Pénteken 17 órától gyereknapi műsorral kedveskedik nektek a Pagony. Izgalmas beszélgetésekkel, mesékkel és játékokkal készülnek. Bemutatkozik Vadadi Adrienn Kicsimackó című mesekönyve, Lencse Máté – Jesztl József: Lovagi ujjtorna című társasjáték-könyve is. Fb esemény itt.

Budapest Bábszínház – élő és online előadások

2 napra újra megnyitja kapuit a Budapest Bábszínház. Élőben 2 előadással várják a gyerekeket, de online előadásokkal is búcsúztathatjátok az idei színházi évadot. Az online térben május 29-én, szombaton a Gengszter nagyi, május 30-án, vasárnap a Holle anyó című előadásokat nézhetitek meg.

Gyereknapi Kiskalász Klub-duó koncert (ÉLŐ) – május 30., vasárnap 10:00 (ingyenes)

A Facebookon, a Kiskalász Klubhoz csatlakozók hallgathatják meg az élő koncertet gyereknapon 10 órától. Ingyenes!

Kolibri Színház online előadások – május 28-30.

Ezen a hétvégén 3 előadást láthattok az online térben: az Egy kupac kuflit (5 éves kortól), a Mágikus állatok iskoláját (7 éves kortól), illetve Cyber Cirano (14 éves kortól) című előadást. Az előadások pénteken 18 órától vasárnap 23:59-ig érhetőek el. Jegyár: 1000-5000 Ft.

Pesti Magyar Színház: Berg Judit: Rumini – elérhető: május 30., 11:00 – május 31., 11:00

Rumini és társai nagy bajba keverednek. Ferrit-sziget gonosz úrnőjének életveszélyes kelepcéje várja őket, ahonnét csak fortélyok, leleményesség és önfeláldozó bátorság révén lehet szabadulni… az élet viszont itt csupa kaland. Vajon elmerül vagy megkapaszkodik hősünk? A pénzen és a kincsen kívül vannak más értékek is az életben? Mondjuk a barátság? 5 éves kortól ajánlott. Jegyár: 3400-4990 Ft. Jegyvásárlás itt.

Városligeti Online Gyereknapok – május 28-30. (ingyenes)

Május 28. és 30. között rendhagyó, online gyermeknappal várnak benneteket! A programokat Gyerekliget csoportban, virtuálisan tudjátok követni, megtekinteni – legyetek bárhol is a világon. Sport foglalkozással, mesemondóval, zenészekkel, művészekkel várják az érdeklődőket! Pénteken 17 órától koncertezik Gryllus Vilmos, majd 18 órától a Kaláka. Szombaton 10 órától lesz Jógakaland, 16 órától Bíró Eszter koncert, 17 órától Varró Dániel és Molnár György zenés műsora. vasárnap 12 órától Ringató, 16:30-tól Pokorny Lia mesél Bogyó és Babóca történeteket, 17 órától pedig Laposa Julcsi: NÉPI hang-színek TAVASZ című interkatív programját hallgathatjátok meg. Ingyenes!

Harlekin Gyereknap – Pirosmalac – május 30.,  vasárnap 11:00 (ingyenes)

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy asszony. Ennek az asszonynak nem volt gyermeke és nem telt úgy el nap, hogy ne kérte volna az égieket, adjanak neki egy fiúcskát vagy egy kisleányt. Imája egyszer csak meghallgatásra talált, de csodák csodájára a gyermek nem volt egyéb, mint egy kismalac… Aki kíváncsi rá, hogyan alakul a kedves, szeretnivaló jószág sorsa, és milyen megpróbáltatásokat kell kiállnia, míg elnyeri méltó jutalmát, az nézze meg az élőzenés, izgalmakban és vidámságban bővelkedő előadást. Ingyenes!

Egy év Hoppifalván – m2 csatorna, május 29., szombat 18:15

A hoppik történetei után 19:25-től az Új, Hol vagy Kajla? című sorozat 1. részét is megnézhetitek, amely Magyarország nevezetességeit mutatja be.

Medvevilág Szicíliában – m2 csatorna, május 30., vasárnap 18:15

Ezt a csodaszép, 2019-ben készült rajzfilmet ne hagyjátok ki a hétvége lezárásaként.

És még néhány program:
Vasúttörténeti Park (14 év alatt ingyenes, 18 éves kortól vakcina igazolvány szükséges) – május 30.
Fővárosi Állat- és Növénykert Gyereknap (több állomásos játék) – május 30. (18 éves kortól vakcina igazolvány szükséges) – már nyitva van a Lepkekert is!
Gyereknap a Folly Arborétumban
Tündérkert – Soroksár
Gyereknap – Pécel
Gyereknap – Vigyázó Sándor Művelődési Központ
Nyárindító rendhagyó gyereknap – Érd, Múzeumkert (június 13.!)
Minden nap gyereknap! Belvárosi Betyárok lemezbemutató koncert – Közösségi Ház Szigetszentmiklós
GYEREKNAP! – ÓBUDAI CSILLAGUTAZÁS – Óriás társasjáték – Óbudai Múzeum
Gyereknap – Lupa Beach
Gyereknap – CsabaHáz
Gyereknap – Pilisborosjenő
Gyereknap a Piactéren – Piliscsabai Piac
Rumpedli Gyereknap a Kacsakő Bisztróban – Szentendre
Kezdődjön! – Gyereknap a Vojtinával a Nagyerdőn – Debrecen
Gyereknap – Puchner Birtok
Gyereknap a Tihanyi Gasztrokertben
Gyereknap a Vadászati Múzeumban – Hatvan
Gyereknap a Győri Állatkertben
Gyereknap, piacozás és rózsafánksütés a Rómain!
Seholsziget Élménypark – Nőtincs
Katica Tanya – Patca

Hoztunk nektek néhány remek könyvet is! Piciknek és ovisoknak, illetve iskolásoknak is találtok újdonságokat legújabb ajánlóinkban.

Ha szeretnétek a legjobb programokat és új ajánlóinkat, válogatásainkat hetente egyszer hírlevélben is megkapni, itt tudtok feliratkozni.