12 jó hely gyerekekkel, amit már nyitva találtok!

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Nyíregyházi Állatpark -újranyitó helyek 2020 május

Több vidéki helyszín: látogatóközpont, vadaspark, állatkert, kisvasút is megnyitott májusban, ahol a biztonsági szabályok betartása mellett már várják a vendégeket. Most néhány kedvencünket mutatjuk be, ahova bármikor szívesen visszatérnénk.

RepTár

2020. június 6-tól a RepTár teljes területe, a benti részek is nyitva vannak. A múzeum szabadtéri része látogatható, amely közel 60000 m2-en várja az érdeklődőket tematikus játszótérrel, katonai akadálypályával, „egyszemélyes” ajándékbolttal és az étterem kibővített teraszával. Maszk, kézfertőtlenítés kötelező!
További információk itt és itt.

Katica tanya

Óriási nagy kedvencünk, amellyel tavaly nem bírtunk betelni, és már akkor elterveztük, hogy visszatérünk hozzájuk. Mi ugyan még nem tudjuk felkeresni őket a budapesti korlátozások miatt, viszont május 8-ától nyitva vannak, óriási szabadtéri területen várnak benneteket sok-sok játékkal. Itt írtunk róluk bővebben.
További információk itt.

Veszprémi Állatkert

Nálunk az „Év játszótere” díjat is elnyerték 2018-ban, mikor kipróbáltuk az Afrikai tematikájú új játszóterüket, de a Dinóparkot is nagyon szeretjük. A belső részekben és az állatházakban maszk vagy sál használata kötelező. A kerthelyiségek is kinyitottak.
További információk itt.

Tisza-tavi Ökocentrum

Óriási nagy kedvenc, már többször voltunk mindenféle korú gyerekekkel, és ajánlottuk is nektek. Május 15-e, péntektől a kishajós kirándulások és GPS-es csónaktúrák is elindulnak a kikötőből! A zárt helyeken kötelező 6 év felett a maszk használata, illetve 500 fő tartózkodhat egyszerre a területen.
További információk itt.

Nyíregyházi Állatpark

Május 8-ától a Nyíregyházi Állatpark is vár benneteket. Itt is a zárt terekben ajánlott a maszk viselése, illetve a szabadtéri büfék is nyitva vannak. Mi biztos visszatérünk még hozzájuk.
További információ itt.

Szarvasi Arborétum és Mini Magyarország

A Szarvasi Arborétumban, vagyis a Pepi kertben is lehet sétálni, illetve a szomszédos Mini Magyarország makettpark is nyitva, amelyet mindig útba ejtünk, ha arra járunk. Idei újdonságként a Zemplén és a Hortobágy szerelmesei is láthatnak náluk egy-egy új makettet.
További információk itt és itt.

Pákozd-Sukorói Arborétum és Bence-hegyi kilátó

Május 8-ától újra szeretettel várja a látogatókat a Pákozd-Sukorói Arborétum és Vadaspark, átmenetileg megváltozott nyitva tartással: hétköznap 12:00-18:00-ig, hétvégén 09:00-18:00-ig. A 7 km-re található Bence-hegyi kilátó is nyitva (500 Ft/fő a belépő).
További információk itt.

Ipolytarnóci Ősmaradványok

Újra látogatható a szilvásváradi Milleniumi Kilátó, a Szalajka-völgyi információs ház és az Ipolytarnóci Ősmaradványok helyszínei is, amelyről itt írtunk róla bővebben. Érdemes előre online megvásárolni a jegyeket, a túrákat is gyakrabban indítják, hogy minél kisebb csoportokban történjen a vezetés. Érdemes előre időpontot foglalni.
További információk itt és itt.

Sóstói Természetvédelmi Terület és Bory Vár

Tél végén jártunk a 2019-ben megújult Sóstói Természetvédelmi Területen, és biztos, hogy visszatérünk ide is. Ez alatt az időszak alatt is történtek változások. Nemcsak zöldbe borult minden, hanem az épülő madárkórház közelében az Ilona malom-műhely egy új játszóteret is épített, természetesen madár tematikával. Május 16-ától újra indulnak a hétvégi vezetett ökotúrák is. Emellett a székesfehérvári Bory Vár szabadtéri részei is látogathatóak.
További információk itt.

Lillafüredi kisvasút

Május 8-ától ismét elindult a Lillafüredi kisvasút. 6 éven aluliaknak szükséges maszk vagy sál, a 1,5 méteres védőtávolság. Nyitott kocsikkal közlekednek. A környéken számos szuper kirándulóhely található, amelyet érdemes felkeresni. Nyit a Lillafüredi Libegőpark is.
További információk és menetrend itt.

Szilvásváradi, Felsőtárkányi kisvasút és Mátravasút

A járványügyi rendelkezéseket betartva megnyitották a Szilvásváradi Szabadtéri Erdészeti Erdei Múzeumot, ahol a 1,5 m-es távolság megtartása kötelező! A gyalogos és kerékpáros forgalom megnyitása mellett, május 15-étől az EGERERDŐ Zrt. kisvasútjai újra menetrend szerint üzemelnek. Így a Szilvásváradi Állami Erdei Vasút mellett, a Mátravasút és a Felsőtárkányi Állami Erdei Vasút vonalán is – speciális járványügyi intézkedések mellett – újra kisvonatozhatnak a kirándulók.
További információk itt.

+1 Balatoni hajózás

Május elején elindult a gyalogosok és bringások számára is a balatoni kompközlekedés. A maszk használata és a 1,5 méteres távolság betartása kötelező. Itt találjátok a menetrendeket.
További információk itt.

Nézzétek meg gyereknapi válogatásunkat is!

Jó ötletekért, programokért, hasznos információkért látogassatok el a Minimatinéra, csatlakozzatok közösségi oldalunkhoz vagy iratkozzatok fel heti hírlevelünkre!