Gyerekprogramok hétvégére – július 17-19.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

gyerekprogramok-hétvége

Egy új, magyar vonatkozású animációs film érkezik a hazai mozikba, ajánlunk még nektek ingyenes előadásokat a Margitszigeten, a Rutkai Bori Banda szentendrei koncertjét. Folytatódik a Balatonnál a Kultkikötő programsorozata, de Hollókőre és a Hortobágyra is érdemes ellátogatni. A Dunakanyarban pedig már 3 hajójárattal is utazhattok ezen a hétvégén!

EGÉSZ HÉTVÉGÉN

Már 3 hajójárat vár benneteket a Dunakanyarban!

2 újabb hajójárattal örvendeztetett meg bennünket a Mahart, amelyek most péntektől nyár végéig közlekednek majd péntektől vasárnapig. Már a Visegrád-Zebegény körjárat is nagyon jó program volt (ez egyébként hétfő kivételével minden nap kétszer közlekedik), de most Zebegénytől egészen Esztergomig, Szentendrétől Visegrádig is elhajózhatunk az 500 Ft-os jeggyel. Mi biztos kipróbáljuk majd az összes vonalat! Íme a részletek!

Ingyenes titkos füzetekkel felfedezhetitek Budapestet!

Nálunk minden nyáron előkerülnek a Deák17 Galéria titkos füzetei, amelyből 3 letölthető ingyenesen az oldalukról: a Városi titkos füzet, a Városi zöld füzet és a Városi sport füzet! Irány Budapest!

Medvevilág Szicíliában – premieres film

Ez a különleges olasz-francia animációs film a XX. század egyik legjelentősebb szépirodalmi gyerekkönyvéből készült. Az olasz származású rendező, Lorenzo Mattotti a megvalósításon a Kecskeméti Animációs Stúdióval dolgozott együtt. Mi biztos megnézzük majd, 6 éves kortól ajánlott.

Ezen a hétvégén is Kultkikötő a Balaton déli partján!

Ezen a hétvégén a Boribon nyaral, a Kagylótündér és a Piroska és a farkas című előadást nézhetitek meg Balatonfenyvesen, Balatonszárszón, Balatonbogláron vagy Balatonföldváron a Kultkikötő helyszínein. Részletek itt. Jegyár: 1500 Ft/fő.

JÚLIUS 18., szombat

Nyár a Hunyadi téren: A varázslat mesterei – Hunyadi tér, szombaton 10:00 (ingyenes)

A varázslat mesterei gyerekeknek: Barlai Tamás és Nagy Molnár Dávid. Nagy bűvészek kicsiknek. Látványos mutatványok, hihetetlen trükkök – kihagyhatatlan lehetőség a különleges élményeket kereső családoknak. 9.30-12.30 között az ÖKO-Játék Környezettudatos Élményprogram játékai várják a családokat. Ingyenes!

A BÉKAKIRÁLY – zenés játék Grimm meséje alapján – Interaktív meseszínpad, Margitsziget (Szabadtéri Színpad mellett), szombaton 10:30 (ingyenes)

Dvorák Patka Színház előadása 3-10 éves gyerekeknek szól. A gyönyörű királylány eladósorba kerül, jönnek is a kérők messze földről, hogy elnyerjék a kezét és vele együtt a fele királyságot. A királylány első látásra beleszeret az egyik királyfiba, csakhogy szerelmét a gonosz boszorkány a próbatételek során csúf békává változtatja, s így – míg a varázslat tart – nem lelhetnek egymásra. Ha azonban a királylány megcsókolná a békát… megszűnne a gonosz átok… Ingyenes!

Áss velünk a történelem mélyére! – Múzeumpedagógiai foglalkozás – Budai Vár, T9 (Táncsics u. 9.), szombaton 11:00 (regisztrációs)

Múzeumpedagógiai program során élményszerűen megismerkedhettek a budai Várnegyed, azon belül az Erdélyi bástya történetével. Játékos formában betekintést nyerhettek a régészek szerteágazó tevékenységeibe az ásatási helyszínen. A program egyik attrakciója a régészeti ásatást imitáló homokozó, ahol mi magunk is kutathatunk, és az előkerülő kerámia-törmelék leletanyagot haza is vihetjük. 7-14 éveseknek ajánlott. A szülőket, nagyszülőket a foglalkozás alatt tárlatvezetésre invitálják a kombinált jegy megvásárlásával. Eső esetén a foglalkozás elmarad! Tárlatvezetés és foglalkozás: 1500 Ft/fő. Jegyvásárlás itt.

Mesenap Hollókőn – Hollókő utcáin, szombaton

Szuper vakációs célpont Hollókő, ahol nemcsak a tanösvények, a vár és a Holló Jankó játszótér szuper, hanem most szombaton mesenapot tartanak.  Az apró palóc házak hatalmas élményeket rejtenek az egész család számára. 9 pecsétet kell összegyűjteni a kis kincskeresőknek, hogy megkapják jutalmukat a nap végén a Küszöb Információs Irodában. Kézműves játékok, fakanálfestés, korongozás, nemez labda készítés és kutyatánc bemutató is szerepel a kincses térképen, amiért pecsét jár. A Vár előtti téren lovagolhatnak a gyerekek és íjász bemutatót is láthatnak. Az templom melletti termelői piac és kézműves vásár várja az érdeklődőket és ezen a napon minden gyermek ingyenesen játszhat a Palóc Játszóház udvarán. A programon falu sétajeggyel lehet részt venni: Teljes árú belépő: 3500 Ft / fő, kedvezményes belépő: 2500 Ft / fő.

Hortobágy-halastavi Kisvasút napja – Hortobágy-Halastó, szombat 8:00-18:00 között

Halastavi 5 próba” sűrített járatok: 10.00, 11.00, 12.00, 13.00, 14.00, 15.00, 16.00 órás indulásokkal; előáll a B20-as „Csodabogár”; C50-403 -as „Szíktipró”; PVG – szelfipont; hajtány kipróbálása; büfé/kávézó; természetrajzi kiállítás;
játszótér; délibábos madarászat (HÉM) – spektíves vezetett túra is vár rátok. A Hortobágy-halastavi tanösvény területén Debrecenből és Balmazújvárosról a Volánbusz Ikarus 311 nosztalgiajáratot is indít. További részletek itt.

JÚLIUS 19., vasárnap

Ingyenes nap a Vasúttörténeti Parkban

Július 19-én ismét ingyenes nap lesz a Vasúttörténeti Parkban, így a belépőért nem kell fizetni, az egyéb szolgáltatások (kerti vasút, hajtány) ezen a napon is fizetősek.

Napnyugattól napkeletig – az Aranyalma páros előadása – Margitsziget, Szent Margit kolostor-romok, vasárnap 10:30 (ingyenes)

Az ismert Kis ködmön népmesénk főhőse ezúttal hosszabb útra indul, bejár ismeretlen, messzi földeket, távoli tájakat. Hagyományos magyar és varázslatos keleti hangszerek segítségével elröpítik a hallgatóságot a karcsú mecsetek, az utcán sétáló tehenek, ugrándozó majmok, valamint a pagodák világába. Tartsatok velük egy mesés világutazásra! Ingyenes!

Rutkai Bori Banda koncertje – Szentendre, Kacsakő, vasárnap 17:00 – ELMARAD

Az első élő RBB koncert a Karantén után! Nyári dalok az új Zsebtenger című lemezről és a korábbi albumokról! Duna Party táncolda gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt.

LINKAJÁNLÓ

2019. legjobb játszóterei és 3 újdonság
Velencei-tó gyerekekkel
Legjobb helyek a Balatonnál
Tisza-tó legjobb helyek – ÚJ!
Teraszos helyek gyerekekkel – 2020.
Újra nyíló Pest megyén kívüli helyek
Újra nyíló budapesti helyek
Budapesti kirándulások – 8 ötlet
Budapest környéki kirándulások – 1.2. és 3. rész
Top 15 kirándulás gyerekekkel – országos
Közlekedési múzeumok
Várak
Tanösvények
Kisvasutak
2019-es újdonságok

Ha szeretnétek a legjobb programokat és új ajánlóinkat, válogatásainkat hetente egyszer hírlevélben is megkapni, itt tudtok feliratkozni.