Őszi családi séták Budapesten – megjelent az ingyenesen letölthető Városi Zöld Füzet

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Városi Zöld Füzet

Két évvel ezelőtt szívesen kalandoztunk a városban a Deák17 Galéria által kiadott Városi Titkos Füzettel a kezünkben, és most végre megjelent a folytatás is, a Városi Zöld Füzet, amely a főváros zöld területeire kalauzol el sok érdekességgel, játékkal és felfedezni valóval.

Számos kedvencünk szerepel benne, az általuk szervezett eseményeket mi is rendszeresen ajánlunk hétvégi programjaink között. Barangoljátok be ti is többek között a Sas-hegyet, a Füvészkertet, a Gellérthegyet, a Budakeszi Vadasparkot, a Margitszigetet, a Nagytétényi Kastélyt és még számos izgalmas helyszínt!

Készítsetek növény leltárt a Barabás Villa kertjében, fedezzétek fel a Gellérthegyen a filozófusok kertjét, tervezzetek közösségi zöld területeket a Vérmezőre, keressétek fel a Pál utcai fiúk helyszínét a Füvészkertben, járjátok be a Budakeszi Vadaspark interaktív tanösvényeit.

A füzet külön fejezetet szentel a közösségi kerteknek, aminek szintén örülünk, illetve kitér a hulladék újrahasznosításra és a megelőzésre, ötleteket ad rovarhotel készítéséhez és kreatív feladatokat is bőségesen tartalmaz. Mi nagyon élveztük a füzet feladatait, és a szuper programokat mi is csak ajánlani tudjuk!

Itt tudjátok ingyenesen letölteni, illetve a Városi Zöld Füzet ingyenesen kérhető egyéni látogatóknak nyitvatartási időben a Deák17 Galériában (keddtől-péntekig 10 és 18 óra között, cím: V. kerület, Deák Ferenc utca 17.).

További ötleteket találtok Budapesti kirándulások válogatásunkban és helyszíneink között is. Ha szeretnétek a legjobb programokat és új cikkeinket hetente egyszer hírlevélben is megkapni, itt tudtok feliratkozni.

Képek: Deák17 Galéria