Új játszóterek Budapesten – 2019-es kedvencek és 3 újdonság!

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

uj-jatszoter-budapest-2019

2019-ben több kisebb és nagyobb játszótérrel gazdagodott Budapest, és több helyszínt fel is újítottak. Ezeket mutatjuk most be nektek. Emellett három, 2020 tavaszán átadott új helyszínt is találtok összeállításunkban.

Városligeti Nagyjátszótér

A legnagyobb „játszóteres esemény” 2019-ben minden bizonnyal az őszi szünetre átadott városligeti Nagyjátszótér volt, ahol külön részt alakítottak ki a kicsiknek, illetve a nagyobbaknak. A játszóteret azóta az igények szerint kissé módosították, pl. a nagy mászókarendszer melletti forgó eszközöket alacsonyabbra tették, hogy a kisebbek is elérjék, nyáron vizezős rész is működik. A játszótér melletti területen sportpályák, szabadtéri kondipark és kalandparkos játszótéri elemek várnak rátok. Itt találjátok a Léghajó kert nevű kiülős helyet is.
Részletes beszámolónk itt.

Muzi – Múzeumkert

új játszóterek Budapesten

Nagyon szeretjük ezt a picike, hangulatos játszóteret a Múzeumkertben.Többször jártunk itt, népszerűsége miatt inkább hétköznapokon. Századfordulós hangulat, golyópálya, mini lóvasút is került ide. A teljes Múzeumkertet is megújították pihenőpadokkal, sétányokkal együtt. 2021 júniusában az Auguszt nyit cukrászdát a játszótér mellett.
Részletes beszámolónk itt.

Szaffi játszótér – a Budai Vár tövében

új játszóterek Budapesten

A Várnegyed egy hangulatos utcájában nyílt meg a teraszos elrendezésű, a Szaffi című mesefilm tematikáját követő picike játszótér, ahol megelevenednek a filmből ismert mesehősök. Nekünk a kis lombház tetszett a legjobban.
Részletes beszámolónk itt.

Holdudvar – Óbuda

új játszóterek Budapesten

A helyi lakosok bevonásával készült el a panelházak közötti kellemes park sétánnyal, csobogóval, illetve nevéhez hűen űr tematikájú játszótérrel. Mellette pingpong asztalokat, óriási, dombról lejövő csúszdákat is kialakítottak.
Részletes beszámolónk itt.

Rákóczi-kert – Csepel

új játszóterek Budapesten

Csepel minden évben megörvendeztet minket valamilyen szuper, új játszótérrel. Nagy kedvencünk, a kalózos játszótér után, a tavalyi évben a Rákóczi-kert újult meg, ahol nemcsak szuper várat találtok, hanem lehet sportolni, bográcsozni is.
Részletes beszámolónk itt.

Adyliget – II. kerület

új játszóterek Budapesten

Hűvösvölgytől néhány megállóra, szintén a helyi közösség közreműködésével született meg ez a hangulatos játszótér.
Részletes beszámolónk itt.

Dunafok – Budafok

Dunafok – Budafok

A budafoki Dunaparton is kellemes délutánokat töltöttünk. Végre le lehet jutni a Dunához kavicsozni, de az út mentén játszótér és kicsit távolabb egy kondipark is létesült.
Részletes beszámolónk itt.

FELÚJÍTÁSOK

Még néhány kisebb helyszínt is felújítottak 2019-ben, ahol szintén jártunk. A Millenárison akadálypályás mászókarendszer épült. Átadták a IX. kerületi Labirintus játszóteret, ahol nagy mászókarendszer épült, többféle csőcsúzdával és akadálymentesített játékokkal, sportpályával. A régi Macis játszóteret is felújították. Megtartották a régi fa macit, de emellett hintákat, kicsi csúszdát, függőágyat alakítottak ki, és a környékbeli kirándulóút is megújult.

+ 3 újdonság

Normafa

Normafa

Megújult a régi, romos Olimpia szálló területe a Normafánál. Májusban adták át az új parkot csobogóval, sétánnyal és egy kisebb játszótérrel. A szálló helyén sok fát telepítettek, de árnyékot még nem adnak, úgyhogy inkább reggeli vagy késő délutáni időszakban ajánljuk.

Csepel – Űrhajós játszótér

A csepeli kalózos játszótér, és a Rákóczi-kert után 2020 tavaszán átadtak egy kisebb, űr tematikájú helyszínt stílusosan a csepeli Csillagtelepen, a Tejút utcánál. Az űrhajó mellett találtok itt csúszdát, trambulint, planetárium mászókát, illetve a szomszédságában kondiparkot is. A játszóteret inkább a közelben lakóknak ajánljuk. Elég forgalmas út halad mellette, illetve egyelőre az újonnan telepített fák nem adnak árnyékot. Mosdó viszont van.

Pálvölgyi-barlang

uj-jatszoter-budapest-2019

A barlangot, amely 6 éves kortól látogatható nyitva találjátok. A mellette lévő zöld terület szabadon látogatható. Készült néhány denevéres pihenőpad, illetve az Ilona-malom Műhely egy igazi kúszós, mászós barlangra emlékeztető mászókát is készített, amelyet a nyár elején adtak át.

A legjobb hétvégi programokat itt találjátok!

Látogassatok el a Minimatinéra, csatlakozzatok közösségi oldalunkhoz vagy iratkozzatok fel heti hírlevelünkre!