Top 15 kirándulás gyerekekkel – a legjobb válogatások a Minimatinétól!

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Egy cikken belül megtaláljátok legkedveltebb és frissített kirándulás válogatásainkat, ha budapesti vagy a főváros környéki, illetve távolabbi helyszínekre utaznátok. A várak, közlekedési múzeumok, tanösvények és újdonságok kedvelői is biztosan találnak majd maguknak jó programokat és bakancslistás helyeket. Cikkünkben található válogatások információit folyamatosan frissítjük, de indulás előtt mindenképp nézzétek meg a hivatalos oldalakon a látogatással kapcsolatos aktuális információkat is!

Ha a fővárosban kirándulnátok

Ebben az összeállításunkban kifejezetten budapesti kirándulásokat találtok a Budai hegységben, illetve a pesti oldalon. Egy másik válogatásunkban pedig a XVII. kerületi Merzse-mocsár és a Guckler-sétány szerepel. Több új tanösvényt is átadtak az elmúlt évben Budapesten (Haragos sikló tanösvény, Mimó és Csipek tanösvények), amelyekről szintén beszámoltunk.

Top 15 kirándulás gyerekekkel Budapest környékén

Ha csak egy vagy félnapos kirándulást tervezünk, illetve nem szeretnénk sok időt utazással tölteni, akkor rengeteg jó hely van a főváros környékén. Szentendrétől a Velencei-tóig, Veresegyházától Solymárig, Visegrádtól Budaörsig állatparkokat, arborétumot, kisvasutat, múzeumot és még sok minden mást is ajánlunk nektek.

További jó helyek a főváros közelében

A Budapest közelében található helyek bemutatását folytatva a Csepel-sziget, Ócsa, Hatvan, Esztergom és a Dunakanyar legjobb helyeit gyűjtöttük itt össze.

És még több hely

Ebben a válogatásban a kedvelt kirándulóhelyek mellett kevésbé látogatott helyszínek is megjelennek, köztük tanösvények, állatparkok, szurdok és erdei játszótér.

10 jó kirándulás 2018-as újdonságokkal

Az év digitális ökoturisztikai élménye 2018-ban, meseösvény, új kilátó a Velencei-tónál, lombkorona és vulkános tanösvény, állatpark és arborétum is szerepel ebben a válogatásban.

Kis lovagoknak és királylányoknak 10 vár és kastély

Több vár megújult az elmúlt időszakban, amelyeket felkerestünk, illetve a hozzájuk kapcsolódó kedvezményeket is megtaláljátok ebben a válogatásban.

12 izgalmas tanösvény

Azóta már mindegyik helyszínt bejártunk, több helyre is visszatértünk, és mindig akadnak újdonságok is.

Top 15 kirándulás – országos

15 jó helyet ajánlottunk nektek az ország minden pontjáról. Természetesen a lista nem teljes, hiszen még rengeteg ötletünk van, és folyamatosan járjuk az országot, frissítjük a hasznos tudnivalókat.

Válogatás a kisvasutak kedvelőinek

Ha valamerre kirándulunk és ott van kisvasút is, akkor biztos, hogy nem hagyjuk ki ezt a lehetőséget sem. Nagy tervünk, hogy bejárjuk az ország összes vonalát. Itt most 9 jó lehetőséget gyűjtöttünk össze.

Földön, vízen, levegőben

A legújabbtól kezdve a régi klasszikusokig, íme 10 szuper közlekedési múzeum!

2018/2019-es újdonságok, új kirándulóközpontok, új libegő a Mátrában, dinós kiállítás, kisvasutak, játszóterek és még sok minden más. Íme válogatásunk!

Legújabb kirándulós válogatásaink!

Nézzétek meg könnyű kirándulás gyerekekkel, illetve 8 szuper kirándulás Budapest környékén válogatásainkat is, emellett bemutatjuk a Vértes legjobb helyeit, 5 panorámás kirándulást és Nógrád megyei kedvenceinket.

+ 15 jó program és hely a Velencei-tónál

15 jó hely gyerekekkel a Velencei-tónál újdonságokkal (kilátó, játszótér, gasztro helyek), illetve fürdők, kempingek és jó programok akár egy, akár több napra terveztek. 2019-ben ismét bringával vágtuk neki a szokásos tókerülésnek.

+ A legjobb helyek gyerekekkel a Balatonnál

Íme szubjektív listánk rengeteg izgalmas hellyel, látnivalóval, régi nagy kedvenccel és több újdonsággal, vagyis több mint 50 jó hely gyerekekkel a Balatonnál!

+ Jó helyek a Tisza-tónál

Körbetekertük bringával a Tisza-tavat, és bemutatjuk a legjobb helyeket is!

Indulás előtt mindenképp nézzétek meg a hivatalos oldalakon a látogatással kapcsolatos információkat!

További jó ötleteket Kirándulás rovatunkban találtok!

Ha szeretnétek a legjobb programokat és új ajánlóinkat, válogatásainkat hetente egyszer hírlevélben is megkapni, itt tudtok feliratkozni.