Íme a 11 napos tavaszi szünet legjobb programjai – húsvéti fesztiválok, rengeteg kaland és több mint 30 jó ötlet

Fotó: Unsplash

A 11 napos tavaszi szünet ajánlóban találtok fesztiválokat, koncerteket, múzeumi programokat, szabadtéri eseményeket, családi filmeket, rengeteg jó programot. Íme a tavaszi szünet legjobb programjai.

Húsvéti fesztiválok Budapesten és országszerte

Húsvét a Szentendrei Skanzenben

Válogatásainkban megtaláljátok a legjobb budapesti és fővárosi környéki programokat, illetve egy országos kitekintőt, valamint a kisvasutak eseményeit is.

 

Múzeumi programok

Tavaszi szünetelő a Magyar Nemzeti Galériában – április 3-5.

 

Tudtátok, hogy ezúttal nem kell csendben lenni a múzeumban és hogy bármilyen kérdésre választ kaphattok? A tavaszi szünidő alatt a gyerekeknek szóló kalandos tárlatvezetéseken együtt járhatjátok be a Galéria zegzugos tereit! A programot 7-12 éves korosztály számára alakították ki, így kérik, ennek megfelelő korú gyermek számára váltsatok jegyet, hogy a programot minden résztvevő élvezni tudja. Kérik, hogy a gyermek felnőtt kísérővel vegyen részt a vezetésen. (1 gyermeket 1 fő, 2 vagy több gyermeket maximum 2 felnőtt tud kísérni.) Programjegy: 1000 Ft/gyermek. A kísérők kizárólag az állandó kiállításra váltott kedvezményes kísérőjeggyel (2400 Ft/fő) vehetnek részt a programon. A jegyvásárlás online és a helyszíni pénztárban is lehetséges. Mindhárom napon jelnyelvi tolmáccsal akadálymentesített vezetést is tartanak 11:30-tól! Részletek itt. (x)

 

További 5 program, amiért gyerekekkel is jó célpont a Magyar Nemzeti Galéria

Ebben a cikkünkben további 5 programot találtok, amiért bármikor érdemes ellátogatni a Magyar Nemzeti Galériába családdal együtt a bőröndös játéktól kezdve az önállóan bejárható, tematikus útvonalon át a szuper múzeumpedagógiai kiadványokig.

 

Múzeumpedagógiai foglalkozások a Jáky-gyűjteményben és az YBL6 Művészeti Térben – április 2-5.

Április 2. és 5. között remek művészeti foglalkozásokkal várnak benneteket. A Jáky-gyűjteményben április 2-án és 4-én 10:30-tól Miről mesélnek a képek címmel tartanak foglalkozásokat, míg az YBL6-ban április 3-án és 5-én 10:30-tól Mozgás a színes formákkal címmel. Mindkét programra a 6-10 éves korosztályt várják. Jegyár: 1500 Ft. A gyerekek kísérői kedvezményes jeggyel (1500Ft/fő) részt vehetnek a foglalkozáson, illetve a program ideje alatt megtekinthetik a kiállítást.

 

Unoka és nagyszülő kalandok – Millennium Háza, április 3-4.

Unoka-nagyszülő programok a Millennium Házában

Április 3-án, 10 órától a mélység/élesség című kiállításban tartanak unoka-nagyszülő vezetést, 4-én 10 órától pedig egy kreatív workshoppal készülnek. Hozd el nagymamádat, nagypapádat, utazzatok együtt, fedezzétek fel a világ legkülönbözőbb tavaszi fesztiváljait! 6-12 éves gyerekeket és nagyszüleiket várják. Jegyár: 2000 Ft (nagyszülő-gyerek); 500 Ft (minden további nagyszülő és gyerek).

 

Tavaszi szünet a Reptárban – Szolnok, RepTár, március 28. április 7. (csak április 1-jén zárva)

RepTár Szolnok

A RepTár Szolnoki Repülőmúzeum a tavaszi szünetben is várja az érdeklődőket, családokat. A meglévő élményelemek mellett (Pilótapont, 4D Mozi, MiG-29 szimulátor, 3D karika) további programok várják a betérőket. Március 28-ától, kezdetét veszi a RepTár felfedezős játéka. A gyermeksarokban minden nap 13:00 órától kézműves foglalkozás kezdődik, ahol papír repülőt hajtogathatnak az érdeklődők, és versenybe is küldhetik azokat. Akinek a legmesszebbre repül a papírrepülője, meglepetésben részesül. Az egyéni látogatók minden nap 11:30 és 15:00 órakor kezdődő díjmentes tárlatvezetésen ismerkedhetnek meg a RepTárral. Részletek itt. Múzeumi belépővel látogatható.

 

Nyomozós játék a Goldberger Textilipari Gyűjteményben – március 27. – április 7-ig

Goldberger Textilipari Gyűjtemény

Goldberger Textilipari Gyűjtemény

Egy messzi, messzi jövőben sorozatos balszerencsék következtében a korábban fejlett technológia ismét a 18–19. századi ipari forradalom korához vált hasonlóvá. A társadalom két részre szakadt: a gépellenes Gépromboló Mozgalomra és a fejlődést támogató GépÓvó Ligára. Egy feltaláló barátod levélben kér tőled segítséget. A játék során kövesd az utasításait, a kiállítás segítségével utazz vissza az időben, hogy a technikatörténeti információkat felhasználva megfejthesd a titkos kódot! Így fény derülhet annak a személynek a nevére, aki fontos ismeretekkel szolgálhat a GépÓvó Liga számára. A játék időtartama kb. 60 perc. Ajánlott életkor: 10-99 éves korig. A játék nyitvatartási időben bármikor játszható, belépő váltása mellett ingyenes. Részletek itt.

 

Kakukktojás kereső játék az Óbudai Múzeumban – március 27. – április 7.

Óbudai Múzeum játékkiállítás

Óbuda – Egy város három arca című állandó kiállításban elrejtettek 26 db kakukktojás tárgyat, amelyek nem illenek az adott korszak műtárgyai közé. Mennyit találsz meg közülük? Írd össze őket, a játék végén pedig ellenőrizd, hány kakukktojást találtál, és ezzel milyen múzeumi pozícióba kerülhetnél! Jutalmul új névjegykártyádat kitöltheted a recepciónál. Részletek itt. A játék 2024. március 27-től április 7-ig nyitvatartási időben, belépő váltása mellett ingyenesen játszható. 6 éves kortól ajánlott, felnőtteknek is.

 

Szabadtéri programok, kirándulások

 

Kalandorok, figyelem! Különleges húsvéti programmal készül nektek a Landventure csapata!

 

Kedvezmények, nyeremény és sok-sok izgalom vár rátok 2024. március 29. – 2024. április 1-je között. Vásároljátok meg a  Landventure Kozmikus kaland a Normafán küldetését, 23%-os kedvezménnyel, és élvezzétek a további kedvezményeket:

A kedvezmények mellett húsvéti hangulattal és programokkal is készülnek számotokra. És ha ez nem volna elég, a húsvéti hétvégén játszó csapatok még egy különleges nyereményért is harcba szállnak! Minden 5. csapat, amely a hétvégén kezdi és fejezi be a küldetést, egy ajándék magyarországi küldetést is nyer!

 

A programról bővebben itt olvashattok és meg is rendelhetitek, a Facebook eseményhez pedig itt csatlakozhattok! (x)

 

 

Tavaszi témahét a húsvét jegyében – Szentendrei Skanzen, március 28. – április 7.

Skanzen

A húsvétvasárnapot megelőző nagyhéthez a keresztény szertartásban és a néphitben egyaránt szokások kapcsolódtak. A húsvét előtti hét az ünnepre való készülődés jegyében telt. A családok igyekeztek környezetüket rendbe tenni, ekkor tartották a nagytakarítást a portájukon, de a nagyhéten végezték a határbeli utak javítását, a kutak tisztítását, az árkok újraásását is. A húsvétot követő időszak szokásokban is gazdag, például fehérvasárnapon tartották sok faluban a gyerekek elsőáldozását. A Skanzen Tavaszi témahetének központi témája a húsvéti készülődés és a nagyhét, valamint a húsvét utáni szokások bemutatása az élő múzeumi helyszíneken. A Skanzen portáin megelevenednek a böjti időszak és a nagyhét szokásai, ízei, játékai. Részletek itt. Múzeumi belépővel látogatható.

 

Virágvasárnaptól nagyszombatig – a nagyheti szokások nyomában (bringatúra) a Szentendrei Skanzenben – március 29-30., 11 órától (regisztrációs)

Vezetett kerékpáros túrák a Skanzenben

A húsvét a kereszténység legnagyobb ünnepe, amelyet 40 napos böjt, testi, lelki felkészülés előzött meg. A virágvasárnappal kezdődő nagyhéten már mindenki az ünnepre készült, a nagytakarítás, a határ, az udvar rendbetétele mellett igyekeztek kibékülni haragosaikkal, imádkoztak, gyóntak. A biciklitúrán a nagyheti szokásokat, hagyományokat ismerhetik meg a látogatók. Megtudhatják, mi az a cicuka, honnan származik, a „Verik, mint Pilátust” szólásunk, mikor ettek puka málét vagy mikor vettek a tűzhelyről Judásszenet. Részletek itt. Korlátozott számban kerékpár is bérelhető.

 

Tavaszi Lampionvarázs – Fővárosi Állat- és Növénykert, április 21-éig, esténként

A Schäftner-féle körhinta is működik ezeken az estéken

A több száz, több helyen kompozíciókká rendezett lampionművészeti alkotások segítségével változatos témákat jelenítenek meg az alkotók. A lampionok egy része valamilyen „fénylény”, ezek állatokat, növényeket, illetve mesebeli, mitológiai lényeket örökítenek meg. A lampionok mellett állatos látnivalók is várják a látogatókat. Az Állatkertnek ebben a zónájában láthatók ugyanis a háziállatok, így a Majorság és a környező karámok lakói is. Sokuknál épp a közelmúltban volt gyermekáldás, így cseperedő kiskecskéket, kisbárányokat is láthat a közönség. Ugyanitt található a Cápasuli, amely minden este egészen 21:30-ig várja a lampionvarázs látogatóit, többféle cápával, rájával, rajhalakkal és más érdekes tengeri állatokkal. A Tavaszi lampionvarázs ideje alatt minden este működnek a Vurstli-zóna játékai is. Fel lehet ülni például az 1908 óta üzemelő falovas-hintós, Schäftner-féle körhintára, a szomszédságában található két nosztalgia körhintára, a törpekerékre, sőt még a gyerekek körében ugyancsak népszerű kisvasútra is. A Tavaszi lampionvarázs ideje alatt gasztronómiai élményeket is kínálnak. A Vadállatmentő Központ közelében kenyérlángos, rétes és más finomságok teszik teljessé a hangulatos esti programot. Belépő: felnőtt 5000 Ft, gyerek 3500 Ft. További jegyárak és részletek itt.

 

Programok a Margitszigeti Kisállatkertben – március 29. – április 1. (ingyenes)

Margitszigeti Kisállatkert

Margitszigeti Kisállatkert

Nagypéntektől húsvét hétfőig a Margitszigeti Kisállatkertben lesznek kreatív kézműves programok, illetve naponta 13 órai kezdettel érdekes állatbemutatón ismerheti meg a közönség a Kisállatkert lakóit. Részletek itt. Ingyenes! Előtte vagy utána érdemes felkeresni a Pólós játszóteret is.

 

Gömböc és Aszaltka csínytevései – Családi nyomozós játék – Jókai-kert, április 1., hétfőn 14:00-16:00 (kizárólag online jegyvásárlás)

Jókai-kert

Jókai-kert

Mentsd meg Jókai Mór kertjét és találd meg a manók kincsét! Jókai Mór író nagy barátja volt a növényeknek, állatoknak és a törpék, manók világa is érdekelte. Kislányával, Jókai Rózával nem csak az ég titkait fürkészte, de sokat beszélgettek a titokzatos kis emberkékről is. A mesék szerint számos jóságos vackormanó őrizte Jókai szőlőit, körtéit, hogy szépek, egészségesek legyenek. De nem minden manócska volt ám jóindulatú! Gömböc és Aszaltka, a két csínytevő manó bár mindig megígérték, hogy megjavulnak, mégis újra és újra elkövettek valami galádságot. Aki megakadályozza őket a gaztettükben, annak a Főmanónéni és Pápi (azaz Jókai Mór) felajánlja jutalmul a manók titkos kincsét! Ha megtöritek a rejtvény-varázslatokat, akkor Gömböc és Aszaltka kénytelen lesz visszarepülni a múltba és a Jókai-kert megmenekül a növény-nyavalyáktól! Részletek itt. Jegyár: 1600-2600 Ft.

 

Legyél Te is Természetbúvár! – Kora tavasz a Börzsönyben – Királyrét, április 6., szombaton 10.15 (regisztrációs)

Az erdei békák és varangyok már előbújtak téli álmukból és kora tavaszi növényektől színesedik az erdők alja. Figyeljük meg együtt, ahogy újra beköltözik az élet a börzsönyi erdőkbe. Programsorozatra várják a kicsiket és nagyokat, ahol megfigyelhetik erdők, patakok, rétek élővilágát, az erdei állatok nyomába eredünk és izgalmas terepi módszerekkel, játékokkal, kísérletekkel együtt próbáljuk megismerni a természet titkait, összefüggéseit. Részletek itt. Családi jegy: 6500 Ft.

 

Családi kalandok a Selyem-réti tanösvényen – Ócsa, április 6., szombaton 10:00 (csak online jegyvásárlással)

Selyem-réti tanösvény

A tavasz a természet leglátványosabb időszaka, nincs ez másképp a láperdőkben sem. A kizöldülő természetben a figyelmes látogató észreveheti a nyíló virágokat, fészkeléshez készülődő madarakat és az előbújt kétéltűeket és hüllőket. Túránkon ezeknek az életével, élőhelyével ismerkedünk meg jobban, sok érdekességet hallva a láperdők világáról. A túrát kimondottan ajánlják a gyerekeknek, akik számára kisebb játékos feladatok is segítik az élővilág megismerését. Részletek itt. Jegyár: 1600-2600 Ft.

 

Tavaszi szünet a Budakeszi Vadasparkban – március 28. – április 6.

Törpevasút a Budakeszi Vadaspark bejáratánál

A tavaszi szünet minden napjára, változatos programlehetőségeket biztosítanak mindenkinek a Budakeszi Vadasparkban. A kellemes, erdei környezet, a tiszta levegő mellett lesz még március 28-án kézműves sarok, március 29-én interaktív gyógynövényes pult, március 31-én interaktív gyógynövényes pult és Állatok a Bibliában szakvezetés, április 1-én tojáskeresgélő kvízjáték (március 28-tól), április 2-án madárgyűrűzés, április 3-án arcfestés, április 5-én Picinke játszóház, április 6-án Örökbefogadók napja. Részletek itt. Vadasparki belépővel látogatható.

 

Az egész tavaszi szünetben nyitva lesz a Vasúttörténeti Park

A tavaszi szünet minden napján nyitva lesz a Vasúttörténeti Park, működnek majd a legkedveltebb interaktív programok, például a kerti vasút is. Április 1-jén pedig húsvéti programmal is készülnek.

 

Tavaszi Zsibongó – Filozófusok kertje, március 30., szombaton 10:00

Tavaszi Zsibongó a Filozófusok kertjében

Zenés, mondókázós, mozgásos foglalkozás és családi piknik húsvéti hangulatban a Filozófusok kertjében. Tavaszi dalokkal, húsvéti mondókákkal, játékos tornával és nagy szeretettel várják az anyukákat, apukákat, nagyszülőket, kis- és nagytesókat egy vidám, örömteli délelőttre. A foglalkozást követően kis piknikkel is készülnek, lesz pogácsa és almalé, de készülhettek ti is bármilyen finomsággal, amit szeretnek a gyerekek. Plédet és kulacsot mindenképp hozzatok magatokkal a zero waste jegyében. Részletek itt. 1-3 éveseknek és szüleiknek ajánlott. Jegyár: gyerekjegy 1500 Ft, kísérő 1000 Ft.

 

Húsvéti tájfutás a Ligetben – március 30. (regisztrációs, ingyenes)

Húsvéti tájfutás a Ligetben

Húsvéti tájfutás a Ligetben

A tájékozódási futás különlegessége, hogy egyszerre nyújt fizikai és szellemi kihívást is, ugyanis egy térképpel kell megkeresni az előre kihelyezett pontokat, természetesen minél gyorsabban. Március 30-án három különböző pálya várja az érdeklődőket (1km, 2km és mátrix), melyek közül egyet, kettőt vagy akár mind a hármat is lehet teljesíteni. Amit hozz magaddal: sportcipő, sport ruházat, kulacs. A tájfutáson minden befutó csoki jutalmat kap, azokat pedig, akik teljesítik a 2 km-es pályát, a regisztrációs jegy bemutatásával egyedi érmmel is gazdagodnak. Részletek itt. Regisztráció a Liget+ alkalmazásban.

 

 

Engedelmes Kutyák Napja – Rex Állatsziget, április 6., szombaton 10:00 (ingyenes)

Engedelmes Kutyák Napja a Rexnél

Izgalmas programokkal várnak minden két- és négylábú vendéget az Engedelmes Kutyák Napján, a Rex Állatszigeten: kutyás sportok a kutyaiskola területén, Minden kutyás egyeteme – előadás a nyitott színben, fél óránként körbevezetés az örökbefogadható kutyák kennelsorán, lovas foglalkozás, felfedező játék gyerekeknek. Részletek itt. A belépés ingyenes!

 

Sakura ünnep – Füvészkert, április 6-7.

Sakura ünnep a Füvészkertben

Az ELTE Füvészkertben már sok éve hagyomány az évente megrendezett Sakura ünnep, amely mindig az áprilisi japán cseresznyefa virágzáshoz, Japán tradicionális ünnepéhez, az Ohanamihoz kapcsolódik. Ilyenkor, amikor a japán cseresznyefák virágot bontanak a Füvészkertben, a látogatók – a japán szokásokhoz hasonlóan – takaróra telepedve piknikezhetnek a kertben, gyönyörködhetnek a Sakura fák virágzásában. Idén is lesz japán nyelvóra, japán zene, japán harcművészeti- és fegyverbemutató, Go oktatás, koncertek, ikebana kiállítás és workshop is. Részletek itt. Füvészkerti belépővel látogatható.

 

Hadtörténelmi felfedezések – Pákozd, Katonai Emlékpark, április 3-5.

KEMPP

A tavaszi szünet három napján a gyerekek, szüleik és nagyszüleik együtt kalandozhatnak három különleges hadtörténelmi korszakban. Legyen szó egy napos látogatásról, vagy az összes napra szóló programról, a Katonai Emlékpark készen áll arra, hogy felejthetetlen időtöltést biztosítson a család minden tagjának. Április 3-án a huszárok, április 4-én a szabadságharc hősei, április 5-én pedig a XX. század kerül a középpontba. A program 8 éves kortól ajánlott. Részletek itt. Jegyár: 4000 Ft/fő/nap.

 

Kalandséták a Pagonnyal

Boribon kalandséta óvodásoknak

A tavaszi szünet legtöbb napján (kivéve a vasárnapokat, a nagypénteket és húsvéthétfőt) eléritek a Pagonyokból induló kalandsétákat, amely minden korosztály számára elérhető. Ha pedig önállóan járnátok be, akkor kamaszokkal 2 szuper útvonalat is ajánlunk, amelyhez könyv is tartozik. Rossz időben pedig irány a Titkos Fiók Kalandszoba a Pagony Dióban.

 

Új kirándulás ajánlóink

Árpád-kilátó

Árpád-kilátó

Böngésszetek 2 új kirándulás ajánlónkból, melyben babakocsival is könnyen bejárható vagy tömegközlekedéssel is megközelíthető helyeket ajánlunk, illetve tulipánmezőket is válogattunk. Érdemes megnézni Kirándulás rovatunk többi ajánlóját is, ahol bőségesen találtok még ötleteket.

 

Kiülős helyek Budapesten játszótérrel, illetve a Dunakanyarban

Muzi játszótér a Múzeumkertben

Budapesti kedvenceink mellett szuper játszótereket is találtok, illetve ha Vác-Zebegény vonalon kirándultok, mi ezeket a remek helyeket ajánljuk nektek!

 

Megnyitott a Tarzan Park

Tarzan Park

Tarzan Park

Március közepén megnyitott a Tarzan Park! 2024. március 28-ától 2024. április 7-éig minden nap 10:00 – 17:00 várnak benneteket, újra lehet majd csúszdázni, mászókázni a hatalmas, zöld területen. Részletek itt.

 

Filmek

Legkisebbek mozija: Nyuszisuli – Puskin, március 30., szombaton 10:00

Nyuszi suli

A nyuszi suliban a húsvétvárás és a varázslatos aranytojás általi új „mesternyúl” kinevezése zajlik. A mesternyulak védik a húsvéti nyuszikat, nekik köszönhetik a gyerekek a húsvéti tojást. A jelöltek között van Max is, a vagány, nagyvárosi nyuszi, aki nem igazán érzi, mekkora felelősséggel is jár ez a kitüntetett szerep. Amikor a ravaszdi rókák megint a bele akarnak rondítani a húsvéti ünneplésbe, Max bizonyíthatja, hogy felnőtt a feladathoz. Részletek itt. Jegyár: 1950 Ft. A Nyuszi-suli: Az Aranytojás őrzői című filmet március 30-án 18 órától megnézhetitek az m2 csatornán, majd március 31-én 18 órától a 2022-es új részt, A húsvéti mentőakciót is láthatjátok.

 

Aladdin – Bem Mozi, március 31., vasárnap 15:00

Aladdin

Aladdin

Aladdin, a tolvaj beleszeret a szultán lányába, és mindent megtesz annak érdekében, hogy elnyerje Jázmin hercegnő kezét. Jafarnak, a gonosz nagyvezírnek eközben szüksége van hősünk segítségére, hogy megkaparintsa a Csodák Barlangjában lévő titokzatos lámpást. Részletek itt. Jegyár: 1200-2000 Ft.

 

Családi filmek tavaszra

Bogyó és Babóca 6. – március 28-tól a mozikban

Ebben a válogatásunkban 10 filmet találtok, melyek egy része már látható, a többi pedig a tavaszi szünet környékén érkezik a hazai mozikba.

 

Matiné filmek az egész szünetben 1290 Ft-ért a Sugár moziban

Wonka

Wonka

A Sugár moziban olyan matiné filmeket nézhettek meg a tavaszi szünetben mint az Állati iramban, az Emma és a fekete jaguár, Kacsalábon, Kívánság, Lassie – Állati mentőakció, Trollok: Együtt a banda vagy a Wonka. Részletek itt. A jegyár 1290 Ft.

 

Koncertek

Sándor Ildikó és barátai: Húsvét váró, tavaszköszöntő – Magyar Zene Háza, március 30., szombaton 10:30

Ünnepváró, közös dalolásban gazdag játékos koncertre hívnak kicsiket és nagyokat a népzene és a népszokások jegyében. Legendamesék, dalok és gyermekjátékok segítségével követjük végig a Hamvazószerdától Húsvét hétfőig tartó időszak jeles napi szokásait. A műsort Sándor Ildikó, néprajzkutató, mesemondó, számtalan népi gyerekkoncert kitalálója vezeti, miközben zenésztársai moldvai és gyimesi hangszerekkel – furulyán, kavalon, tilinkón, kobozon – kísérik. Részletek itt. Jegyár: 2900 Ft.

 

Belefér egy pici szívbe – Marczi, április 7., vasárnap 11:00

Belefér egy pici szívbe

A Pici Szív Tánczenekar gyermekműsora Grecsó Krisztián gyermekverskötetén alapuló gyerekkoncert, ami egyszerre mesés, játékos és táncos. Minden együtt, ahogy a gyerekek fejében és szívében van, hiszen nekik a vers, a zene, a tánc, a rajzolás csodája még együtt jár. Részletek itt. Jegyár: 3800 Ft.

 

 

Egyéb programok

Boribon kirándul – Puskin, március 31., vasárnap 10:00

Boribon kirándul

Boribon kirándul

A Nefelejcs Bábszínház előadásában nézhetitek meg Marék Veronika – Erdélyi Erika: Boribon kirándul című bábelőadását. 3 éves kortól ajánlott. Részletek itt. Belépő: 2600 Ft.

 

Lengemesék a Hangdómban – Magyar Zene Háza, több időpontban

Lengemesék a Hangdómban

A gyerekeknek szóló Lengemesék vetítést az alábbi időpontokban nézhetitek meg a tavaszi szünetben: március 28., 29., 30., 31., 10:30-kor  és ápr. 4., 5., 6., 7-én ugyancsak 10:30-tól vetítés a Hangdómban. 3 éves kortól ajánlott. 20 perces. Részletek itt. Jegyár: 1200-2000 Ft.

 

Integrált családi nap – Millennium Háza, április 7., vasárnap 10:00

Millennium Háza

A LÁSS Egyesület a Magyar Paralimpiai Bizottsággal együttműködésben különféle izgalmas sportokat hoz nektek az integrált családi vasárnapra. A vakfociban a 4 mezőnyjátékos bekötött szemmel, egymással folyamatosan kommunikálva igyekszik eljuttatni a csörgő hangot adó labdát az ellenfél kapujába. A látó segítők a pálya széléről segítik társaikat. A vak pingpongban a bekötött szemű játékosok a csörgő kis labdát igyekeznek az ellenfél hálójába gurítani. A vak dartsnál két játékos alkot egy csapatot, az egyiküknek be van kötve a szeme, ő fog dobni, míg látó társa instruálja, segíti a célzásban. Részletek itt. Jegyár: 500 Ft.

 

Hangszerkészítő műhely a Bélaműhellyel – Marczi, április 6., szombaton 10:00

Három különböző hangszert készíthettek az eseményen. Ha szeretnél szférafont, konzervdob gitárt és billentyűzet shakert, menj el a workshopra! Ha van otthon konzerv dobozod, vagy már nem működő számítógép billentyűzeted, akkor ezeket hozhatod magaddal, ha nincs akkor biztosítják számodra. Ajánlott életkor: 5 éves kortól. Részletek itt. Belépő gyermek és felnőtt vendégek számára egységesen: 2500 Ft.

 

Tojásos kísérletekkel is vár a Csopa

A tavaszi szünet minden napján nyitva lesz a Csillaghegyre költözött Csopa. Ebben az időszakban tojásos kísérletekkel is készülnek majd. Részletek itt.

További programok a tavaszi szünet utolsó napjaira (április 6-7-ére) itt.

A minimatiné már 10 éve segít abban, hogy mindenki megtalálja a legjobb programokat a család kisebb és nagyobb tagjai számára. Ahogy ti, mi is szeretjük az újdonságokat, jó programokat, a kirándulás ajánlókat, a jó könyveket, de a minőségi tartalom gyártásához nekünk is pénzre van szükségünk. Támogassátok fennmaradásunkat, hogy mi is támogathassunk benneteket a minőségi idő eltöltésében! Köszönjük!