5 program, ami miatt családdal is nagyon jó célpont a Magyar Nemzeti Galéria

Szponzorált tartalom

Mutatunk 4 programot, amelyet bármikor elértek a Magyar Nemzeti Galériában, illetve egy havonta jelentkező tárlatvezetést is, kifejezetten gyerekek számára. Így mindig vissza-visszatérhetünk a múzeumba, hogy újabb dolgokat fedezzünk fel. (x)

Színpompás Galéria gyerekbőrönd családoknak

Színpompás Galéria gyerekbőrönd családoknak

Színpompás Galéria gyerekbőrönd

Fedezzétek fel együtt a Nemzeti Galéria gyűjteményét a színek, a fények, a formák és az izgalmas feladatok segítségével! Bújjatok a művészek bőrébe, figyeljétek a titokzatos árnyékokat, keressétek meg az elveszett képeket és keverjétek a színeket! A program 5-10 éveseknek és családjuknak ajánlott és kb. 60-90 perc alatt lehet teljesíteni. Kölcsönzési díj: 2000 Ft a belépőn felül. Részletek itt.

 

Audioguide gyerekeknek

Gyerekbarát audioguide

Gyerekbarát audioguide

Egy játékos, rajzos térkép és egy könnyen kezelhető, gyerekbarát audioguide készülék segítségével a gyerekek maguk is felfedezhetik a múzeum gyűjteményeit. A fiatal korosztályt a budai vár egykori híres lakója, Mátyás király és udvari történetírója, Antonio Bonfini kalauzolja végig a Galéria leghíresebb alkotásai között. Az izgalmas múzeumi sétán 16 műtárgyat megismerve vezetik be a gyerekeket a festmények világába. A felnőtt és a gyerek audioguide anyaga átfedésben van, így a készülékek használatával közös családi felfedezésre nyílik lehetőség a gyűjteményekben. Részletek itt.

 

Látogatást segítő kiadványok

Fedezd fel a Galériát! füzetek

Fedezd fel a Galériát! füzetek

A Remekművek gyerekszemmel kiadványsorozat az állandó kiállításban kalauzolja a családokat. A kiadványok segítségével játékosan, ugyanakkor tartalmasan tölthetitek el az időt a múzeumban. A Fedezd fel a Galériát! A füzet segítségével megismerhetitek a legszebb történelmi témájú alkotásokat, Szinyei Merse Pál festményeit, Munkácsy Mihály és Csontváry Kosztka Tivadar különleges műveit, illetve a kortárs művészet rejtelmeiben is elmerülhettek. A Fedezd fel a színeket! füzettel pedig a festmények színvilágában kalandozhattok, tanulhattok játékos feladatok segítségével az egymást kiegészítő színpárokról, a hideg és a meleg színekről, valamint a festők kulisszatitkairól! 7-12 éveseknek ajánlott. A kiadványok a pénztárban és a MúzeumShopban 600 Ft-os áron kapható. Részletek itt.

 

Állati jó! útvonal a múzeumban kifejezetten gyerekeknek

Bernáth Aurél: Reggel (A kép a Magyar Nemzeti Galéria szerzői jogi védelme alatt áll.)

Az 5 állomásból álló útvonalat rövid idő alatt, kb. 30 perc alatt bejárhatjátok olyan alkotásokat megtekintve, mint Peter Krafft: Zrínyi kirohanása; Melegh Gábor: Franz Schubert arcképe; Lotz Károly: Zivatar a pusztán; Eugène Delacroix: Arab férfi a lovát nyergelni készül, valamint Bernáth Aurél: Reggel (Ablak). Részletek itt.

 

Kaland a Galériában – minden hónapban 1 alkalommal (legközelebb 2024. március 23-án 10:30 és 11:30)

Mit látnak szemeim? Kaland a Galériában!

Mit látnak szemeim? Kaland a Galériában!

Egy nap, amikor nem kell csendben lenni a múzeumban, ráadásul bármilyen kérdésre választ kaphattok. Járjátok be a Galéria zegzugos tereit! A márciusi program során játékos tevékenységekkel várják a kicsiket és nagyobbakat, hogy felfedezhessék az optikai illúziók rejtelmeit. Az interaktív foglalkozáson a gyerekek a festészeti és grafikai trükkök világában merülhetnek el. Ajánlott korosztály: 6-9 éves korig, a 11:30-kor kezdődő programra 10-13 éveseket várnak. A programot kifejezetten ennek a két korosztálynak alakították ki, így kérik, ennek megfelelő korú gyermek számára váltsatok jegyet, hogy a programot minden résztvevő élvezni tudja. Kérik, hogy a gyermek felnőtt kísérővel vegyen részt a vezetésen. (1 gyermeket 1 fő, 2 vagy több gyermeket maximum 2 felnőtt tud kísérni.). Programjegy: 1000 Ft/gyermek. A kísérők kizárólag az állandó kiállításra váltott kedvezményes kísérőjeggyel (2400 Ft/fő) vehetnek részt a programon. A jegyvásárlás online és a helyszíni pénztárban is lehetséges. Részletek itt (10:30) és itt (11:30).

 

A kisgyermekkel érkező látogatókat családi pihenőtér és baba-mama szoba (I. emelet) is várja a múzeumi látogatás ideje alatt. A legfiatalabb látogatók számára ingyenesen kölcsönözhető babakocsit biztosítanak. A kölcsönzéshez az információs pultban dolgozó kollégákhoz fordulhattok segítségért. A földszinti Kávézó női mosdójában is van lehetőség pelenkázásra.

Forrás: MNG