Ilyen szuper lett az új játszótér a Margitszigeten!

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Sok pozitív gyerekbarát változás történt a Margitszigeten az elmúlt időszakban, amelyről hamarosan beszámolunk nektek részletesen is, de a legnagyobb kedvencünk a nemrég átadott Pólós játszótér lett. A Főkert által felújított helyszín a Gellért-hegyi csúszdapark mellett már a második budapesti játszótér-újdonság ezen a nyáron, ráadásul központi és közkedvelt területen.

Az Árpád-hídnál található öko játszótér és a Margit híd közelében található játszótér után újabb helyszínnel gazdagodott a Margitsziget. Kissé megbújva, a Parkmozi megállónál, a megújult büfé és a felnőtt kondipark mögött találjátok meg, a Bercsek-kertben (a Hajós Alfréd uszodától északra). Itt volt régebben egy eléggé lepusztult játszótér, amelyet nem sokan használtak, de amikor itt jártunk, szerencsére már sokan birtokba vették a vizes tematikára épülő helyszínt. Nekünk leginkább a székesfehérvári Koronás Park jutott eszünkbe róla, hiszen itt is dominálnak a gumilappal fedett dimbes-dombos területek, és van több csúszdás rész is.

Rögtön a „bejáratnál” (amúgy a helyszín nincs körbe kerítve) központi helyen találjátok a nagy favárat mászófallal, mindenféle hálóval és létrával.

A játszótér a kisebbeknek is biztonságos, hiszen a mászós és csúszdás részeket alacsonyra helyezték és puha gumilappal borították a talajt.

Kedvencünk volt még a homokozós rész kis felhúzható vödörrel, nagy szitával.

Két baba- és két nagyobbaknak való hintát is találtok a helyszínen egy csúszkapálya szomszédságában.

A krokodilt is hamar megszerettük, de mellette kisebbeknek is van néhány rugós játék.

A felújított büfé mellett találtok mosdót 200 Ft-ért. A játszótéren pedig van kút is.

Megközelítés: Gyalogosan a Margit-híd felől kb. 10 perc, 26-os busszal Parkmozi köznél kell leszállni. Ha az Árpád-híd iránya felé álltok, a bal oldalon találjátok meg a büfé és a felnőtt kondipark mögött, közvetlenül a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda mellett.

A hétvégére itt találtok programokat! Nézzétek meg kedvenc vizezős játszótereinket is!

Ha szeretnétek időben értesülni a legjobb családi programokról, érdemes feliratkozni hírlevelünkre itt, melyet minden csütörtökön este küldünk el nektek a hétvégi ajánlóval és a legújabb válogatásokkal. Új gyerekkönyvek, gasztro helyek, ingyenes programok, kirándulási ötletek, új játszóterek egy helyen, kipróbálva és válogatva a Minimatinétól.