10 teraszos hely, ahol játszóteret is találunk a közelben

Ha itt a nyár, szívesen kalandozunk Budapest különböző kerületeiben, hogy ott is felfedezzük a jobbnál jobb helyeket, és az sem baj, ha van útközben valami finomság és/vagy hangulatos teraszos hely.

Zsiráf Buda – Széllkapu, II. kerület

Lehet, hogy a Zsiráf Budai helyéről inkább a bulik ugranak be, mint a gyerekek, pedig napközben gyerekekkel is jó hely. Sétálgatni a megújult Széllkapu parkjában, kipróbálni a mászókás játszóteret vagy a Zöld Pétert, utána pedig a Zsiráfban ehetünk egy finom burgert limonádéval kísérve.

Nap bácsi és Fellini – Róma-part, III. kerület

Mindig nagy dilemma, hogy Fellini vagy Nap bácsi. Mindkét helyről nagyon szeretjük nézni a Dunát, kavicsozni, illetve eltekerni bringával a Pünkösfürdő parkba és még enni egy Minus11 fagyit, így teljes a nap, igazi nyaralás érzés.

Geraldine – Múzeumkert, V. kerület

Az Auguszt család Múzeumkertben található Geraldine nevű cukrászdájában minőségi fagylaltokkal, sütikkel és sós harapnivalókkal is várnak bennünket. Ha nagy a hőség, akkor behúzódhatunk a teraszról a hűs belső térbe, ahol kisebbeknek gyereksarok is van, de kerten belül található egyik kedvencünk a Muzi játszótér.

Jónás Craft Beer & Food – Bikás park, XI. kerület

Ha nem a környéken laktok, a Bikás parkban az a jó, hogy 4-es, tehát vezető nélküli metróval is megközelíthető, amit imádnak a gyerekek, így nincs olyan nyár, hogy ezt az útvonalat ne ejtsük útba. Ráadásul itt van a kalózos játszótér, amelynek árnyékos részén pancsolni is jól lehet. A Kacsás-tó partján pedig ott a Jónás, ahol napi menü, krémek, limonádé is kapható.

Léghajó kert – Városliget, XIV. kerület

Óriási kedvencünk, számunkra közelsége miatt is törzshely a Léghajó kert. Nem mellékesen a hely a Városligeti Nagyjátszótérről is megközelíthető, el sem kell hagyni a játszóteret, és ihatunk finom chai lattét, vannak melegszendvicsek, jófajta pizza és péksütemények, és nyáron csavaros fagyi is. Itt írtunk róluk bővebben.

Kalóz Burger, XVI. kerület

Ha a Naplás-tó felé vesszük az irányt a Szilas-patak menti bringaúton, akkor szívesen kanyarodunk el a Hermina park felé, ahol szuper burgerekkel vár a Kalóz. Egy kis ejtőzés után meg a kisebbeknek jöhet a játszótér, a nagyobbaknak pedig a felújított pumpa pálya.

Kertvárosi Kávézó – Reformátorok tere, XVI. kerület

A Reformátorok terén nemcsak óriás csúszdákat, szuper játszóteret és még egy kilátót is találtok, hanem van egy igazán otthonos és barátságos hely, a Kertvárosi Kávézó, ahol van gyereksarok is, és még finom sütik, kávék, kézműves sörök és a fagyi is remek. Tényleg olyan, mint egy kisváros a nagyvárosban.

Pesterzsébeti Duna sétány, XX. kerület

A Jódos-Sós Gyógyfürdőtől a megújult sétányon haladva a játszótérig többféle helyet is találunk. Például kifejezetten a gyerekbarát éttermeiről híres Vakvarjú Csónakházat (többi helyükről itt is írtunk), a Sétány Kávézót, ahol fagyi is van, illetve Halas Guszti csodahelyét, amely olyan, mintha nyaralnánk. A játszóteret a Vakvarjú és a Sétány Kávézó között találjátok.

La Panna Garden – Csepel, Rákóczi kert, XXI. kerület

A csepeli Rákóczy kertről már írtunk nektek bővebben, szuper gyerekbarát hely, ahol van nagy várral rendelkező játszótér, lehet bérelni bográcsozó helyeket is, illetve ott találjátok a La Panna Gardent, ahol sok finomság is vár rátok, ha játék közben megéheztetek: jegeskávé, fagylaltok, egyedi sütemények, szendvicsek, különleges frissítő üdítők.

DP BBQ – Dunafok, Budafok, XXII. kerület

A szuper játszóteres Dunafok szanadidőparkban nyaranta kertmozi is van a Klauzál Ház szervezésében. Közben szabad tűzön készült ételeket ehetünk a Duna partján található DP BBQ-ban. A húsos ételek találunk még itt humuszt, pácolt tofut, fűszeres bab salsát is.

Ha szeretnétek a legjobb családi programokat, vadonatúj helyekről szóló beszámolóinkat, kirándulás ötleteinket vagy a legújabb gyerekkönyveket, színházi előadásokat, múzeumi programokat, filmeket tartalmazó válogatásainkat hetente egyszer hírlevélben is megkapni, itt tudtok feliratkozni. A Minimatinén a legkisebbektől kezdve az ovisokon és kisiskolásokon át a kamasz korosztályig mindenkinek találhattok programot, amit a felnőttek is szeretni fognak!