2 könyv, 2 kalandséta nem csak az őszi szünetre!

Imádjuk a kalandsétákat, már több pagonyos sétán és szabadulószobában is jártunk, és már nagyon vártuk az Abszolút Töri 2 új kötetét, amely várostörténeti ismereteket és nyomozós játékokat, illetve rejtvényeket is tartalmaz. Az egyik a kiegyezés korában játszódik, a másik pedig az 56-os események helyszínein vezeti körbe a kamasz korosztályt.

A Pagony Kiadó népszerű és az oktatásban is használt Abszolút Töri kötetei a magyar történelem legfontosabb időszakait hozzák közelebb a kiskamasz olvasókhoz. A sorozat részeit egészíti ki várostörténeti ismereteket és nyomozós játékokat, rejtvényeket tartalmazó Abszolút kalandséta sorozat két friss kötete, melyek kizárólag a Pagony boltjaiban kaphatók.

Az Abszolút Töri-sorozatban megjelent letehetetlen, kalandos regények segítségével a 10 éven felüli olvasók a honfoglalást megelőző évektől az 1956-os forradalomig sok különböző évszázadot barangolhatnak be. A köteteket mellé a most megjelent, a városi szabadulószobákhoz hasonló két Abszolút kalandséta kötet egyszerre visz vissza a múltba egy izgalmas történet keretében, amibe belefűzi Budapest történetét, és kínál egy nyomozós, rejtvényfejtős játékot.

A vezető nélküli, önállóan és bármikor bejárható kalandséta kérdéseinek megfejtése tartalmas programot jelent családoknak, baráti társaságoknak, kisebb iskolai csoportoknak. A körülbelül kétórás, háromkilométeres séták befejezése után még nem érnek véget a kalandok, mert a könyv második felében található ismeretterjesztő részben Kovács Tamás György, a Hosszúlépés nagy tapasztalattal rendelkező sétavezetője további érdekességeket árul el a meglátogatott helyszínekről. A könyv végében található kvíz kitöltése után pedig érdemes eltenni emlékbe a Győri Bori által gyönyörűen illusztrált ismeretterjesztő kötetet.

Győri Hanna – Kovács Tamás György: A császár vacsorája – Városi nyomkeresők a pesti belvárosban

A császár vacsorája

A császár vacsorája

A császár vacsorája Wéber Anikó Az ellenállók vezére című, a kiegyezés korában játszódó könyvéhez kapcsolódik, azonban egy másik történet főszereplői lehetünk: a kalandséta a regénytől függetlenül végigjárható, és nem leplez le semmit a regény történetéből! A pesti belvárosban sétálva Ferenc József koronázására kell eljutni, ehhez azonban szükség van egy meghívóra, egy titkos jelszóra és némi pénzre. Visszautazva 1867-be várostörténeti érdekességeket megfigyelve kell feladatokat megoldani. A nyomozós séta a Bródy Sándor utca 6. előtt található Bubi-állomástól indul és a Vigadónál ér véget. A feladatok megoldásához csak sasszemre, ceruzára és egy okostelefonra van szükség, és minden apró részletre érdemes figyelni. A könyvből megismerhető Pest-Buda korabeli története, és hogy kik, hogyan éltek itt százhetven évvel ezelőtt. A könyvben található kalandséta hatalmas élmény lehet a történelem, a kosztümös könyvek-filmek rajongóinak, és azoknak is, akik szeretnek nyomokat keresni, hiszen a régi bérkocsiállomás, az egykori zálogház a belvárosi paloták és a rakpart között nyomozva sok minden kiderül a korabeli városi életről, szokásokról is. A kötet Győri Bori rajzaival jelent meg. 10 éven felülieknek felnőttekkel, 14 éves kor felett akár önállóan, barátokkal is végigjárható!

 

Győri Hanna – Kovács Tamás György: Az elrejtett kabát – Városi nyomkeresők a Józsefvárosban

Az elrejtett kabát

Az elrejtett kabát

Sétálj bele a történelembe, és legyél te a múlt főszereplője!! Utazz vissza 1956-ba, találkozz a tüntető tömeggel, nézd meg, mit lehetett kapni a boltokban, és segíts a forradalmároknak egy fontos küldetésben! De vigyázz: csak akkor érsz célhoz, ha kitalálod a titkos kódot, és megtalálod az elrejtett kabátot! Tartsd nyitva a szemed, figyeld meg a környezetedet, hogy összeálljon a végére a képlet! Az elrejtett kabát Kiss Judit Ágnes Kórház az osztályteremben című könyvéhez kapcsolódik, de a kalandséta füzet a regénytől függetlenül végigjárható, nem leplez le semmit a könyv történetéből. A séta során az ‘56-os forradalomba csöppenve a regény főszereplőjének, Lóri dédapjának a kabátját keressük. De ehhez előbb a titkos kódot is meg kell találni, no meg a jelszót, amivel megkapjuk majd a kabátot. A nyomozós séta a Blaha Lujza téri Bubi-állomástól indul, a nyomozáshoz csak sasszemre, ceruzára, okostelefonra és egy BKV-jegyre van szükség. A rejtvények megfejtéséhez jól meg kell figyelni a környezetet, valamint a füzetben található archív fotókat. Az út során szavakat, betűket és számokat kell gyűjteni, hogy végül kiadják a helyszínt, a jelszót, a megfejtést. A séta során a fényképeken és a szövegben is számos ‘56-os eseményre történik utalás, ezek azonban nem teljesen ebben a sorrendben történtek meg. 12 éven felülieknek. A sétát 14 éves kor alatt felnőtt kísérettel ajánljuk!

A kötetek beszerezhetők a Pagony boltjaiban, valamint a Pagony webboltjában (www.pagony.hu)
A két kötet projektje a Budapest 150 emlékév részeként, a Pro Cultura Urbis Közalapítvány anyagi támogatásával valósult meg.

A minimatiné már 10 éve segít abban, hogy mindenki megtalálja a legjobb programokat a család kisebb és nagyobb tagjai számára. Ahogy ti, mi is szeretjük az újdonságokat, jó programokat, a kirándulás ajánlókat, a jó könyveket, de a minőségi tartalom gyártásához nekünk is pénzre van szükségünk. Támogassátok fennmaradásunkat, hogy mi is támogathassunk benneteket a minőségi idő eltöltésében! Köszönjük!