A legjobb húsvéti programok Budapesten és a főváros környékén

Húsvéti fesztivál a Szentendrei Skanzenben

Húsvéti fesztivál a Szentendrei Skanzenben

Kisebb és nagyobb programokat, fesztiválokat is ajánlunk Budapesten, illetve Szentendrén, Budakeszin, Gödöllőn, Dunakeszin, Pomázon és Ócsán, ahol hagyományőrző, játékos, tavaszváró eseményekkel várnak benneteket. Íme a legjobb húsvéti programok Budapesten és a főváros környékén.

Húsvéti programok Budapesten

Szezonnyitó Húsvéthétfő a Vasúttörténeti Parkban – április 1-jén

 

A Vasúttörténeti Park idei szezonnyitó eseménye a 2024. április 1-én tartandó húsvéthétfői esemény lesz, ahol színes programokkal várják kicsiket és nagyokat! Szponzorált tartalom.

 

Egész napos családi programok 10 órától 18 óráig:

 

  • 11 órától a Vaga Banda gólyalábasok csapata tavaszköszöntő dalokkal és mondókákkal, tojászsonglőrrel, magaslati öntözéssel és látványos jelmezekkel szórakoztatja a látogatókat.
  • 13 órától a Portéka Színpad „Vau és Miau” húsvéti bábelőadása tekinthetik meg a látogatók.
  • 15 órától a Libavonat zenekar fergeteges koncertje adja a talpalávalót.
  • A szervezők Húsvéti Nyuszikereső játékkal várják a gyerekeket: aki az összes eldugott tapsifüles rejtekhelyét felleli, és begyűjti az összes pecsétet, az garantált ajándékot kap.
  • Kreatív foglalkozásokkal várják a gyerekeket: a kreatív kézműves sarokban lehet húsvéti csibét és nyuszit, tavaszi képeket, illetve tárcsát is készíteni.
  • Idén sem maradhat el az arcfestés, két izgalmas megálló közötti pihenés gyanánt.
  • Az állatsimogatóban a nyuszik mellett a kistyúk, bárány, kecske és kisgidája, a szamár és persze a póni várják a családokat.
  • A park örök kedvencei, a kerti vasút, a kézi hajtány, utazás gőzmozdonyon és a fordítókorongozás idén is egyedi élményt kínálnak a vendégeknek.

Az eseményre a Vasúttörténeti Park általános jegyárai lesznek érvényben. Bővebb tájékoztatásért és a részletes programért látogassátok meg a www.vasuttortenetipark.hu oldalát.

A VASÚTTÖRTÉNETI PARK A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA.

 

Húsvét a B32-ben – B32 Galéria (Bartók Béla út 32.), március 30., szombaton 10 órától (ingyenes, regisztrációs)

Húsvét a B32 Galériában

Kalandozz a Kincsvadászaton, készítsd el hozzá saját, egyedi táskádat, díszíts akár tojást vagy alkoss zsebpázsitot, egész nap programkavalkádban lesz részed! És hogy igazán emlékezetessé tegyék számodra ezt a napot, egyedi húsvéti szelifotót is készítenek rólad, amit rögtön haza is vihetsz magaddal! Részletes program itt. Ingyenes!

 

Piczinke Húsvét – Piczinke Póniudvar, március 29. – április 1.

Piczinke Húsvét a Piczinke Póniudvarban

Ha szeretnétek a vidám, tavaszi és húsvéti hangulatot magatokba szívni a családdal együtt, akkor a Póniudvarban a helyetek. A nyuszi nemcsak nyuszitojásokat rejt el az udvarban, hanem sok apró tavaszi kincset is. Kicsiknek és nagyoknak egyaránt kedves kis meglepetésekkel és felejthetetlen élményekkel készülnek húsvét alkalmából a tavaszi madárdaltól hangos erdőben. Részletek itt. Belépőjegy egységesen 4500 Ft. 2 éves kor alatt az udvar látogatása ingyenes, a játékban való részvétel azonban 4000 Ft.

 

Húsvét az Állatkertben – Fővárosi Állat- és Növénykert, március 29. – április 1.

Húsvét a Fővárosi Állat- és Növénykertben

Állatos élményprogramokkal, tojásvadászattal, kézműveskedéssel és számtalan látnivalóval várják a látogatókat nagypéntektől húsvét hétfőig! Lesz többek között sörényes hangyász és pingvin etetés, Fóka show, merüléses látványetetés a Cápasulinál, előadás a vadmentésről, elefánttréning. Több állat is született nemrég az Állatkertben például matako és sörényes hangyász, akiket meg lehet majd nézni. Részletek itt. Állatkerti belépővel látogatható. A tavaszi szünet teljes időtartama alatt látogatható esténként a Tavaszi Lampion Varázs is, melyre külön belépőjegyet kell váltani.

 

Mini Húsvét – Noé Állatotthon, XVII. kerület, Csordakút utca vége, március 30., szombaton 10:00-13:00 (ingyenes)

Húsvét a Noé Állatotthonban

A Noé nyílt napján a játszótér környékén lesznek húsvéthoz kapcsolódó kézműves foglalkozások és fejtörő programok. Amíg a gyerekek játszanak, addig a felnőttek elfogyaszthatnak egy finom kávét a Jótékonysági MacsKávézóban! És természetesen lehet kutyát sétáltatni, macskát simogatni. Meg lehet ismerkedni az állatotthonban élő nyuszikkal, birkákkal, kecskékkel, disznókkal és a többiekkel is. Részletek itt. Ingyenes!

 

További budapesti események:

 

Húsvéti programok a főváros közelében

Húsvéti fesztivál a Szentendrei Skanzenben – március 31. – április 1.

Szentendrei Skanzen

Szentendrei Skanzen

A Skanzen ezen a tavaszon is megtelik élettel. Tájegységeikben újra felelevenítik a húsvét hagyományait, az ünnepkör hangulatát, illatát és közösségformáló erejét. 2024. március 31-én és április 1-jén a hamvazószerdától fehérvasárnapig tartó húsvéti ünnepkörhöz tartozó előkészületek és szokások kerülnek a középpontba. A színpadi programok mellett játékos ismeretátadási helyszínekkel, kézműves foglalkozásokkal és meghívott közösségek bemutatkozásával várják a látogatókat. Részletek itt. Múzeumi belépővel látogatható.

 

Ibolya Nap – Húsvét a kastélyban – Gödöllői Királyi Kastély, március 31. – április 1.

Húsvét és Ibolya nap a Gödöllői Királyi Kastélyban

Húsvét és Ibolya nap a Gödöllői Királyi Kastélyban

Sok szeretettel várják az érdeklődőket a 2024-ben is az Ibolya Nap – Húsvét a kastélyban elnevezésű családi eseményen a Gödöllői Királyi Kastélyban, ahol lesznek színpadi programok, bábelőadás, kézműves foglalkozások, előadások, koncertek, népi játékok és még sok minden más. Részletek és jegyárak itt.

 

Húsvéti Csoda a Barka Állatsimogatóban – Dunakeszi, március 31.

Húsvét a Barka Állatsimogatóban

Húsvét a Barka Állatsimogatóban

A Barka Állatsimogató szeretettel hív mindenkit egy varázslatos, négynapos hosszú hétvégére, amely tele lesz meglepetéssel, mókával és kacagással. Március 29-től április 1-jéig nyitva tartanak, de a nagy húsvéti programok március 31-én, vasárnap kerülnek megrendezésre, amikor lesz 11:30-tól Állati Jó Bemutató Tóth Gáborral és 15:00-tól a Kavics Társulat Mesés Erdei előadása. Emellett lehet csokitojást keresni a legelőkön. Részletek itt. Jegyár: belépőjegy: 2200 Ft/fő, nagycsaládos belépőjegy: 1900 Ft/fő, 4 év alatt ingyenes.

 

Húsvét a Breier Farmon – Pomáz, március 29-30. (ingyenes)

Húsvét a Breier Farmon

Húsvét a Breier Farmon

Gyerekeknek egész nap: tojáskeresés, tojásgurítás, kézműveskedés, kisállat simogatás (nyuszik, kiscsirkék, kiskacsák, kis bárány, kis kecske). Ezen kívül a Lovardában húsvéti finomságokkal készülnek mindenkinek. Részletek itt. Ingyenes!

 

Húsvéti készülődés az Ócsai Tájháznál – Ócsa, Tájház, március 30., szombaton 10:00-13:00 (csak online jegyvásárlással!)

Ócsai Tájház

Húsvéti készülődés 3 portán, 3 gazdasszonnyal! Készítsetek együtt apró kalácsot, berzseljetek tojást és nézzétek meg együtt a tiszta szobában az ünnepi terített asztalt! Részletek itt. Jegyár: 1950-2700 Ft. Csak előzetes jegyvásárlással!

 

Tojáskereső kvízjáték a Budakeszi Vadasparkban – március 28. – április 1.

Tavaszi szünet a Budakeszi Vadasparkban

A Budakeszi Vadaspark a tavaszi szünet minden napjára készül valami extra programmal. Kellemes, erdei környezet, tiszta levegő és remek élmények várnak rátok. A kvízjáték március 28-a és április 1-je között érhető el. Részletek itt. Vadaspark belépővel látogatható.

 

Húsvét a Budakeszi Arborétumban – március 29. – április 1.

Budakeszi Arborétum

Budakeszi Arborétum

A családi programok már nagypénteken megkezdődnek a húsvéti tojásdíszek készítésével. A gyermekek számára 30 hektár biztonságos, mégis vadregényes terület áll rendelkezésre a természet megismerésére, bújócskára, hétfőn pedig a húsvéti nyúlfészek keresésére. Minden gyermek számára rejt egy „nyúlfészket” az erdő! Az állatsimogatóban bárányok és nyuszik simogatására is lehetőség lesz. Idén is mindenki elhelyezheti a tojás díszét az arborétumi tojásfára. Részletek itt. Arborétumi belépővel látogatható.

 

Húsvéti Hangolódó – Szentendre, Bükkös part 40. – március 30., szombaton 9:00-16:00

Egy új kezdeményezés első eseményére várnak benneteket húsvét szombatján. Egy új közösségi tér nyílik, ahol reményeik szerint csupa jó dolgok történik majd. Lesz növény csere-bere, délelőtt Megyeri Ancsa „A mi kertünk” című könyvéről beszélget a szerzővel, aki ellát minket mindenféle hasznos kerti tanáccsal. Délben megnézhetitek Vikor Ábel szemfényvesztő bűvészműsorát, majd délután együtt alkothattok a művészekkel különféle a húsvéthoz kapcsolódó tárgyakat. Készíthettek majd nyuszikat filc anyagból és kerámiából, illetve festhettek gipsz és kerámia tojásokat. Részletek itt.

 

Nézzétek meg húsvéti könyvajánlónkat, illetve több mint 30 jó program a tavaszi szünetre válogatásunkat és az országos húsvéti kitekintőt!