Itt találsz meseszép tulipán mezőket 2024-ben! – 15 szedd magad tulipán helyszín

Az enyhe időjárás miatt több helyszínen már húsvét után, április legelején elindul a szezon. Az alábbi lelőhelyek környékén pedig kirándulni is remekül lehet, ehhez is adunk néhány tippet. 15 mesés helyszín, ahol szedd magad tulipán akciót találsz.

Szedd magad tulipán helyszínek

 

Kevély-hegyi Levendulás – Pilisborosjenő

Egyik kedvenc levendulamezőnkön áprilisban közel 100.000 tulipán várja, hogy az otthonod dísze lehessen. Nyitás április 3-án!
14 éves kor felett 900 Ft-os jegyet kell váltani, amelyért 3 szál tulipánt kaptok. Részletek itt.
Kirándulás tipp: Teve-szikla és az Egri vár másolata

 

TulipGarden Dunakanyar – Kosd

2024. április 5-7., 12-14., 19-21., 26-28., sőt még Anyák napja hétvégéjén (május 3-5.) is szeretettel és csodás tulipánokkal várnak benneteket Kosd határában. Nyitás április 5-én! Belépőjegy: 1000 Ft/fő, 12 éven aluliak számára díjtalan!
Részletek itt.
Kirándulás tipp: Gyadai Tanösvény – Katalinpuszta, Szendehely és/vagy Naszály csúcs; Robirtok – Kosd

 

TulipGarden – Csákvár

Ezen a tavaszon 17 féle tulipán, összesen 50 000 tő vár benneteket Csákváron, a Zöldhegyen. Aki szeretné elkerülni a tömeget, több hétköznapi napon is nyitva tartanak. Nagyszombaton már lehet nárciszt és jácintot szüretelni!
Részletek itt.
Kirándulás tipp: Panoráma tanösvény és Haraszt-hegyi tanösvény, illetve vértesi kirándulások ajánlónkban még több környékbeli ötletet találtok.

 

Kőröshegyi Levendulás

Magyarország legnagyobb Tulipánszürete idén is közel félmillió tulipánnal vár! Hagyd, hogy ámulatba ejtsen a sokszínű tulipánmező a Balaton mellett, Kőröshegyen. 2024. április 4. és 14. között várnak benneteket. Már húsvétkor is nyitva lesznek, nárcisz virágzás és pár fajta aratható tulipán is lesz március 29. és április 1. között. Délelőtti és délutáni belépő egységesen 1000 Ft.
Részletek itt.
Kirándulás tipp: Balatonföldvári Kilátó és Hajózástörténeti Múzeum, völgyhíd kilátópont

 

Kálnoki Levendulás – Máriakálnok

A Szigetköz szívében rengeteg virággal várnak benneteket TulipánSzüretre! Idén szervezik meg 3. alkalommal ezt az eseményt. 2024-ben április 13. és 27. között A Szedd Magad napok során hétköznap és hétvégén is lehetőséget biztosítanak különféle színű és fajtájú tulipánok szedésére, illetve április 27-én Tulipános Forgataggal is készülnek.
Részletek itt.
Kirándulás tipp: Szigetközi Tájvédelmi Körzet

 

Pannonhalma Provance

Csodás tulipánok várnak benneteket Pannonhalmán is. Mellette fűszernövény, Szedd magad nárcisz és levendula, Méhkelence, falusi vendégasztal, méz és menta, új játékok gyerekeknek, új programok családoknak is várnak rátok. A nyitvatartásért érdemes figyelni az oldalukat.
Részletek itt.
Kirándulás tipp: Pannonhalma lombkorona ösvény és Boldog Mór-kilátó, arborétum, Pausa cukrászda

 

Tulipánszüret Mórahalmon

Áprilisban több alkalommal lesz tulipánszüret a mórahalmi Bivalyrezervátummal szemben. A 120.000 tulipán mellett kézműves vásárral is készülnek. Már március 29-étől nyitva lesznek!
Részletek itt.
Kirándulás tipp: Mórahalmi Gyógyfürdő, Bivalyrezervátum

 

A kert – Nyírtelek, Ferenc tanya

Áprilistól ismét megnyílik a kert, ahol nyáron majd levendulát is szedhetünk. Húsvétkor még nem lesz nyitva kert!
Részletek itt.
Kirándulás tipp: Tokaj, Nyíregyháza Állatkert

 

TulipGarden Balaton – Szőlősgyörök

A „Szedd Magad” szüret eredményességét az ősszel gondosan elültetett mintegy 110 000 darab virághagyma garantálja, amely áprilisi hétvégéken vár benneteket Szőlősgyörökön a Balaton déli partjától, Balatonboglártól mintegy tíz kilométerre. Március 29-én és 31-én is nyitva lesznek!
Részletek itt.
Kirándulás tipp: Bugaszegi téglagaléria, Xantus János Gömbkilátó, Berek Világa Látogatóközpont

 

TulipGarden – Tisza-tó

2024-ben április 5-én nyitja meg kapuit a kert. A jó időre való tekintettel a tulipánok is hamarabb bontják szirmaikat, így március 29-e és április 1-je között is nyitva lesznek!
Az összes eseményt itt éritek el.
Kirándulás tipp: Tisza-tavi Ökocentrum és a Tisza-tó körüli látnivalók és gasztro helyek.

 

További helyszínek:

A tulipán lelőhelyek nyitva tartása és a virágzás az időjárás függvényében változhat, ezért indulás előtt mindenképp nézzétek meg a hivatalos weboldalakat, közösségi oldalakat, ahol általában a virágok állapotáról is információt kaphattok! Érdemes saját metszőollóval is készülni!

 

Nézzétek meg a legjobb budapesti és főváros környéki húsvéti programokat, illetve tavaszi szünetes ajánlónkat!

 

Kép: Mario Mendez – Unsplash

A minimatiné már 10 éve segít abban, hogy mindenki megtalálja a legjobb programokat a család kisebb és nagyobb tagjai számára. Ahogy ti, mi is szeretjük az újdonságokat, jó programokat, a kirándulás ajánlókat, a jó könyveket, de a minőségi tartalom gyártásához nekünk is pénzre van szükségünk. Támogassátok fennmaradásunkat, hogy mi is támogathassunk benneteket a minőségi idő eltöltésében! Köszönjük!