Május 12-ig tart nyitva a Mélység/élesség fotótörténeti kiállítás

Mélység/élesség fotótörténeti kiállítás

Mélység/élesség fotótörténeti kiállítás

Május 12-éig látogatható a Mmélység/élesség – Remekművek a Magyar Fotográfiai Múzeum gyűjteményéből című fotótörténeti kiállítás, amely a múzeum legféltettebb alkotásait vonultatja fel tematikus egységekbe rendezve Budapest új kiállítóhelyén, a Neo Kortárs Művészeti Térben.

A városligeti kiállítóhelyen bemutatott tárlat képanyagának kiválasztásakor több szempont is előtérbe került, egyrészről a múzeum gyűjteményeinek legfontosabb képei kerültek olyan összetett szempontoknak megfelelően kiválasztásra, melyek egyben magukban hordozzák a magyar fotótörténet megismerésének lehetőségét, valamint hét tematikus csoport mentén mutatják be a fotográfia műfajainak alkotói attitűdváltozásait a 19. századtól napjainkig.

 

 

A Mozdulat, A város arcai, az Arcok, a Táj, a Trompe-l’œil, Az erőszak arcai, valamint a Sorsok című fejezetek a művészetek területén már kialakult műfajok mentén szervezik a fotográfiákat, ugyanakkor felmutatnak csak a fotóra jellemző alkotói szemléletmódokat is, mint például a szociofotó, a dokumentarizmus, illetve a fotográfiára, mint médiumra való reflektálás. A tárlaton többek között André Kertész, Moholy-Nagy László, Brassaï, Martin Munkácsi és Robert Capa legfontosabb munkáival találkozhat a nagyközönség.

A pénztárban családi vezetőfüzet is kérhető a kiállításhoz, illetve iskolák múzeumpedagógiai programokra is jelentkezhetnek. 5-8. osztályosok, illetve 9-12. évfolyam számára is kínálnak programokat.

 

Fotótörténeti kiállítás nyitvatartás:

Hétfő: zárva
Kedd, csütörtök, szombat, vasárnap: belépés 10:00–18:00
Szerdán és pénteken: 10:30–18:00
Pénztárzárás és utolsó belépés: 17:30

 

JEGYÁRAK:

Teljes árú belépő: 3800 Ft
Kedvezményes belépő: 1900 Ft

Belépők online és a helyszíni pénztárakban is válthatók elővételben vagy a látogatáskor. Belépés csak belépőjeggyel lehetséges. Díjtalan belépőt csak a pénztár ad ki a látogatás időpontjában, a jogosultság igazolásával.

 

TÁRLATVEZETÉSEK:

Egyéni látogatók és csoportok számára előre meghirdetett időpontban tárlatvezetések indulnak, ezek időpontjairól honlapukon tájékozódhattok.

További részletek itt.

Forrás: Neo Kortárs Művészeti Tér

További jó kiállításokat itt ajánlottunk.

A minimatiné már 10 éve segít abban, hogy mindenki megtalálja a legjobb programokat a család kisebb és nagyobb tagjai számára. Ahogy ti, mi is szeretjük az újdonságokat, jó programokat, a kirándulás ajánlókat, a jó könyveket, de a minőségi tartalom gyártásához nekünk is pénzre van szükségünk. Támogassátok fennmaradásunkat, hogy mi is támogathassunk benneteket a minőségi idő eltöltésében! Köszönjük!