Családi ebédek, ünnepi alkalmak – 7 étterem gyerekekkel

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ezúttal néhány olyan éttermet mutatunk be ünnepi alkalmakra, amelyek kifejezetten megkönnyítik a szülők dolgát, több helyszínen külön gyereksarok, gyerek- vagy családi menü is van. Mindenhova érdemes jóval a tervezett alkalom előtt asztalt foglalni.

Larus Étterem

A Larusban hetente változó családi ebédmenüvel készülnek hétvégenként. Nyáron akár a teraszon is elfogyaszthatjátok az ebédet. A helyszín már több alkalommal otthont adott a Pici Piac rendezvényének, illetve közvetlenül mellette találjátok a MOM Kulturális Központot, ahol szinte minden hétvégén találtok jó gyerekprogramokat.
Cím: XI. ker., Csörsz u. 18/b.
Facebook oldal: https://www.facebook.com/larusetterem/

 

Vak Varjú – több helyszínen Pesten és Budán


A pesti és budai Vakvarjú éttermek gyerekszékkel, menükkel várnak benneteket nem csak vasárnaponként, viszont a hét utolsó napján 12 és 16 óra között pótnagyi is segíti a nyugodt családi ebédelést. A gyerekmenük között szerepel Macskafogó és Csibefutam menü, Némó és Pinocchio kedvence is. Pesten, a belvárosban klasszikusabb stílusú, míg a lipótvárosi RAM-nál modernebb étteremmel, nyáron pedig kerthelyiséggel is rendelkeznek, illetve a Bóbita játszótér is mellettük van.
Cím: XII. ker, Bessenyei utca 4-6. (RaM épületében)
Mikor:
óvónő felügyelettel szombaton és vasárnap 12 és 16 óra között
Facebook oldal: https://www.facebook.com/vakvarju.ujlipot/

 

Jardinette

Vasárnaponként gyerekekkel foglalkozó munkatárs várja a kicsiket, miközben a szülők nyugodtan elfogyaszthatják ebédjüket. Nyáron a kertben található kis játszóteret is érdemes kipróbálni, télen pedig a télikertben várják vendégeket családi ebédre. Gyerekmenüt is választhattok.
Cím: XI. ker., Németvölgyi út 136.
Fb oldal: https://www.facebook.com/Jardinette/

 

Dunyha (bezárt!)

A vasárnapi ebédet büféasztalról fogyaszthatjátok két turnusban, a többi napon étlapról lehet rendelni. A gyerekekkel 12 és 14 óra között animátorok foglalkoznak, illetve van külön játszósarok is (jó időben játszótér is van), a felnőtteknek pedig zenével készülnek. Lehet kemencét is bérelni, ha nagyobb társasággal érkeztek, illetve bográcsozni is.
Cím: II. ker., Adyliget, Feketefej u. 2.
Fb oldal: 
https://www.facebook.com/DunyhaVendeglo/

 

Manna Lounge & Étterem

A különleges éttermet közvetlenül a Budai vár alatt, a fákkal borított domboldalban találjátok. Minden vasárnap megújuló büfé menüvel, korlátlan italfogyasztással és csodás kilátással várják a vendégeket. Vasárnaponként külön gyermekfelügyelettel és 50 négyzetméteres játszósarokkal készülnek, így a nagyoknak garantált a nyugodtabb ebédelés.
Cím: I. ker., Palota út 17.
Fb oldal:
https://www.facebook.com/mannalongue

 

Araz

Hónapról hónapra új tájak ízei kerülnek terítékre Sunday Brunchokon. Korlátlan étel- és italfogyasztással, élő zenével várnak benneteket. Nem találtunk információt arról, hogy elérhető-e még a gyermekfelügyelet hétvégenként az ebéd ideje alatt.
Cím:
VII. ker., Dohány u. 42-44.
Fb oldal:
https://www.facebook.com/arazrestaurant/

 

És Bisztró

Az ÉS-ben is rendszeresen tartanak vasárnapi családi ebédeket, ahol több fogást is felszolgálnak.
Cím: V. ker., Deák Ferenc u. 12.
Fb oldal:
https://www.facebook.com/ESBISZTRO/

További gyerekbarát éttermeket itt, kávézókat itt, gasztro helyeket pedig itt ajánlottunk.

Fotók forrása: éttermek facebook oldala

A minimatiné már 10 éve segít abban, hogy mindenki megtalálja a legjobb programokat a család kisebb és nagyobb tagjai számára. Ahogy ti, mi is szeretjük az újdonságokat, jó programokat, a kirándulás ajánlókat, a jó könyveket, de a minőségi tartalom gyártásához nekünk is pénzre van szükségünk. Támogassátok fennmaradásunkat, hogy mi is támogathassunk benneteket a minőségi idő eltöltésében! Köszönjük!