Megnyílt a Pünkösdfürdő Park

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A közel 2 hektáros Pünkösdfürdő Park már nyitva áll a látogatók előtt. A III. kerületben található új közpark mintegy 1,5 km hosszan húzódik a Duna partján. Az akadálymentes területen találtok bringás pihenőt, sportpályákat, játszóteret és a környék élővilágát bemutató táblákat is.

A parkot elkülönülő zónákra tagolták, amelyet a középen futó „Mezsgye”, azaz akadálymentes sétaút fűz egésszé. A „Berekben” fából készült fitnesz-eszközökön edzhettek, a „Lapály” gumiborítású részén pedig a kosarazni és focizni vágyók találnak maguknak pályát.

A színes gumiburkolattal fedett multifunkciós sportpályát a földbe süllyesztették, hogy csökkentsék a környék zajterhelését, valamint megőrizzék a terület zöld, rekreációs jellegét.

A „Kertben” is lehet sportolni, itt a pétanque-pályákat és a strandröplabda-pályát alakítottak ki.

A hangulatos „Föveny” játszótér színes trambulinokból, fedett csúszdákból és mászóelemekből áll, illetve hintákat is találtok. Az anyaghasználatban a nyers fa dominál, amely jól illeszkedik a környezetbe. A homokozó felett napvitorla biztosítja az árnyékot.

A területen kerékpáros pihenőt és szerelő pontot is kialakítottak, hiszen nagyon sokan járnak erre kerékpárral is.

Tanösvény táblákat is kihelyeztek a sétaútvonalak mentén, ahol megismerhetjük a környék növényvilágát és vízgazdálkodását.

A gyümölcsöskertetbe alma-, körte-, szilva-, meggy- és mandulafát is ültettek. Helyet kapott még a parkban vadvirágos „Rét” és a szántóföldet idéző „Határ” is takarmánynövényekkel. Az új parkban több mint 600 fát, köztük a Főkert által előnevelt, több mint tíz éves fákat ültettek el. A területet folyamatosan locsolják, de pár hét kell még, hogy megerősödjön a növényzet annyira, hogy ne tegyen benne kárt az intenzív parkhasználat.

A kutyatartókra is gondoltak, a terület déli részén májusban kutya-akadálypálya nyílik!

HASZNOS INFORMÁCIÓK:

A Pünkösdfürdő Parkot a Kossuth Lajos üdülőpart Pünkösdfürdő utca és Barátpatak utca közötti szakaszán találjátok.
A Királyok útja környékén lévő utcákban tudtok parkolni, ingyenes a parkolás, hétvégén viszont elég sokan vannak, érdemes inkább kerékpárral vagy tömegközlekedéssel érkezni.
A parkba tömegközlekedéssel a 34-es busszal lehet eljutni (Árpádhíd vagy Békásmegyer Hév állomás irányból), a Pünkösdfürdő megállónál kell leszállni, illetve kerékpárral is könnyen megközelíthető a környék.
A park északi részén van a nyilvános mosdó, közvetlenül a játszótér mellett.
A környéken több vendéglátóipari egység is van, például a tavasztól őszig nyitva tartó Minusz11 fagyizó, a Gyradiko görög étterem és terasz, de egy kis bringázással a Fellini és a Nap bácsi is könnyen elérhető.

Fotók: Minimatiné

Ha szeretnétek a legjobb családi programokat, vadonatúj helyekről szóló beszámolóinkat, kirándulás ötleteinket vagy a legújabb gyerekkönyveket, színházi előadásokat, múzeumi programokat, filmeket tartalmazó válogatásainkat hetente egyszer hírlevélben is megkapni, itt tudtok feliratkozni.