Játszótér, dunapart, sportpályák – megújult a budafoki DunaFok Szabadidőpark

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

DunaFok Szabadidőpark Budafok

DunaFok Szabadidőpark néven 2019. június végén adták át a több éve már hányatott sorsú területet Budafok dunaparti részén. Most egy kisebb játszótérrel, felnőtt kondiparkkal, sportpályával, kellemes kilátó pontokkal is gazdagodott a terület, és végre a Dunához is több helyen le lehet menni. A helyszínen jártunk!

A DunaFok Szabadidőpark játszóterén dimbes-dombos részén egy forgót, mászóhálót, csúszdát találtok. Emellett van egy fészekhinta és egy normál hinta is, illetve több földbe süllyesztett trambulin. A lyukacsos, hullámos mászókák is jól illenek a Duna mellé.

Budafoki DunaFok Szabadidőpark

DunaFok Szabadidőpark

Több helyen kényelmes kilátópontokat hoztak létre padokkal, illetve 3 helyen is le lehet menni a Dunához. Fürödni nem szabad, de jó volt az árnyékos partról nézni a hajókat.

DunaFok Szabadidőpark

DunaFok Szabadidőpark

A játszótértől 1 perc sétára felnőtt kondiparkot és sportpályát alakítottak ki. A pályán focizni és kosarazni egyaránt lehet.

DunaFok Szabadidőpark

A DunaFok Szabadidőpark mellett a 2010-ben légiszerencsétlenségben elhunyt lengyel küldöttség tagjainak állítottak emlékművet (Mementó Szmolenszkért).

Amit még érdemes tudni:

A mosdó 100 Ft-ba kerül, pénzbedobós rendszerű. Július elején egy büfé is nyílik az épület másik oldalán. A játszótéren árnyék nincs, csak egy nagy fűzfa alá lehet behúzódni a meleg elől, de a Duna partján és a kilátópontokon több árnyékos rész is van. Nyáron inkább délelőtt vagy délután ajánljuk. A környékbeliek bringával is könnyen megközelíthetik, hiszen keresztülhalad rajta a kerékpárút. Közelben találjátok a Dunaparty megállót is.

Helyszín: DunaFok Szabadidőpark, XXII. kerület, Duna utca, a Hunyadi autóbuszgarázs mellett lehet parkolni a zsákutcákban

Nézzétek meg a legjobb hétvégi programokat, illetve az Itt jártunk rovatban a legújabb budapesti játszótereket is! Tartsatok velünk a nyári szünetben is, hiszen új helyeket, a legjobb programokat, ötleteket és olvasni valókat is találtok a Minimatinén! Heti hírlevelünkre itt tudtok feliratkozni!