Íme a Városliget legújabb helye, a Léghajó kert!

Már régóta vártuk és figyeltük, hogy a Városligeti nagyjátszótér és a Sportpályák között található kis, sárga, kerek épület megnyissa kapuit. Végre októberben megnyitott a Léghajó kert, amely akkor is remek, ha a játszótéren eltöltötök néhány órát vagy sportolás után ennétek, innátok valami finomat.

A Városligetnek erről a pontjáról már nagyon hiányzott egy ilyen jellegű kávézó-szendvicsező, főleg, hogy a jól megszokott nyári kiülős helyek ilyenkor már nincsenek nyitva. Igazán hiánypótló a Léghajó kert, amely a nagyjátszótér fő szimbólumáról-játékáról, a léghajós mászókáról kapta a nevét.

Mivel a nagyjátszótérről mindig nehezen szabadulunk (télen is), igazán jól esett meginni egy finom meleg kávét. Természetesen most csak elvitelre lehet kérni mindent, de a meleg italok mellett szendvicsek és sütik is vannak a kínálatban. Sőt a környékbelieknek vagy a közelben dolgozóknak napi menüvel is készülnek.

Még messze van a nyár, de nagyon jó lesz majd a kerthelyiségbe kiülni, amikor újra együtt bandázhatunk a többiekkel.

HASZNOS TUDNIVALÓK

A Léghajó kert minden nap nyitva tart 9 és 20 óra között.
A parkolás egyenlőre ingyenes (a vészhelyzet fennállásáig) a környéken, illetve megnyitott a Dózsa György úti Múzeum Mélygarázs is. A játszóteret a téli időszakban is sokan keresik fel a hétvégén, úgyhogy ha szeretnétek a tömeget elkerülni és megtehetitek, inkább hétköznap menjetek.
Fizetős mosdót a játszótér, illetve a sportpályák területén is találtok (6 év alatt ingyenes, amúgy 100 Ft/fő.)
A Nagyjátszótérről itt, a Városligeti Sportcentrumról itt írtunk bővebben.

A Léghajó Kert Fb oldalát itt találjátok!

Kép: Léghajó Kert

További programokat Online rovatunkban találtok!

Ha szeretnétek a legjobb programokat és új ajánlóinkat, válogatásainkat hetente egyszer hírlevélben is megkapni, itt tudtok feliratkozni.

Hozzászólás letiltva.