Elkészült a pesterzsébeti Duna sétány, megújult a játszótér is!

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

2022 februárjában fejeződött be a pesterzsébeti Duna sétány megújításának 1. üteme, amely a Gubacsi-hídtól játszótérig, illetve a közösségi kertig tart.

Az említett szakaszon már végig lehet sétálni a Duna partján. A Pesterzsébeti Jódos-Sós Gyógyfürdő, a a Duna Garden Hotelnél, illetve a játszótérnél is le lehet jutni a vízhez, ahol pihenőpadokat, úszó stégeket találtok. A mi kedvencünk a pihenőháló volt, amelyben a Duna felett ejtőzhettek. Akár vízi járművekkel is lehet érkezni, hiszen kikötőket is kialakítottak, illetve néhány információs tábla bemutatja a környék növény- és állatvilágát. Több ivókút, illetve egy okospad is van.

A Hullám csónakház mellett található vizes játszótér is megújult. Szerencsére néhány, az Asapa által készített játszóelemet is megtartottak, mint a hajó, a cápás csúszka vagy a homokba érkező ugródeszka. Nagyon fog viszont hiányozni a vizezős elem, de valószínű nehézkes volt a fa elemek állandó karbantartása. Helyette egy vödrös-láncos homokozós játékelemet találtok.

Egy új, fából készült hajó is került a területre hajóhíddal, kormánnyal, mászóhálókkal. A tengerből kibukkanó bálna dombok tetején kis fúvókák vannak, amelyek valószínű, hogy nyáron vízpárát permeteznek majd.

A fészekhinta a területhez illően evezőlapát díszítést kapott.

Illetve egy rugós, illetve egyensúlyozós játék formájában megjelenik a környék vízi világa is (kacsák, hattyúk). A kis dombról egy hullámos és egy kanyargós csúszda érkezik le, felfelé pedig lépcsőn, kapaszkodókon is feljuthatunk.

HASZNOS INFORMÁCIÓK

A Pesterzsébeti Jódos-Sós Gyógyfürdőnél, a Duna Garden Hotelnél, illetve a játszótér mentén is találtok ingyenes parkolókat.
A sétány mentén találjátok a Vak Varjú Csónakház éttermet és a Duna Gardent, ha megéheznétek vagy megszomjaznátok.

Ha szeretnétek a legjobb családi programokat, vadonatúj helyekről szóló beszámolóinkat, kirándulás ötleteinket vagy a legújabb gyerekkönyveket, színházi előadásokat, múzeumi programokat, filmeket tartalmazó válogatásainkat hetente egyszer hírlevélben is megkapni, itt tudtok feliratkozni.