Megnyílt az új, nosztalgikus hangulatú „Muzi” játszótér a Múzeumkertben

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Muzi játszótér - Múzeumkert

Megnyílt a „Muzi”, vagyis egy új, nosztalgikus hangulatú játszótér a Múzeumkertben, amely Molnár Ferenc A Pál utcai fiúk című és Pásztor Árpád A Muzi című könyveiből inspirálódott, és a századforduló világának hangulatát idézi fel.

Mindkét történetben a Magyar Nemzeti Múzeum kertje fontos helyszín, illetve szerepel benne a gojzizás, vagyis a golyógurítás, amit ti is kipróbálhattok, illetve a játék szabályait megtaláljátok az egyik mini épület oldalán. Itt van egy golyópálya is, mellette golyóautomata (2 golyót 100 Ft), de akár otthonról is vihettek magatokkal üveggolyót. Ha van nálatok papír és ceruza, régi pénzérméket is átsatírozhattok.

A gojzipálya mellett egy nagy platánfa árnyékában találjátok a játszótér központi elemét, a „gőzfűrészüzemet”, amelyen a Pál utcai fiúk piros-zöld zászlója is megtalálható. Bent és kint is lehet mindenféle műszereket tekergetni, és a többszintes mászókának a pallójáról leugrani vagy éppen csúszdán érkezni. Mellette egy mókuskerék is helyet kapott.

A picike faházban (pékség) pénztárgép és mini fából készült kávéfőző is várja a kis boltosokat.

A működő verkli is nagy sikert aratott.

A játszótér lóvasutat is kapott, faragott fa lovacskákkal és kocsival, amely arra utal, hogy régen a Kálvin tértől Újpestig ezzel a közlekedési eszközzel lehetett eljutni.

Épült emellett hinta és forgó is, amely mellett a gittegylet pecsétjét is megtaláljátok, illetve az ülőalkalmatosságoknak szánt faládákon pedig a szereplők neveit. Érdemes a gumiburkolat feliratait is elolvasgatni.

A játszótér a Múzeumkertben nagyon hangulatos, kedves pontja lett a Múzeum körútnak, érdemes felkeresni. Hamarosan egy kávézó is nyílik majd a múzeum mögötti területen.

A játszótér tervezője és kivitelezője az Asapa csapata volt (itt írtunk róluk), akiknek szeretjük egyéb munkáit is. Többek között a pesterzsébeti vizezős játszótér, a debreceni békás játszótér, illetve a Skanzen néhány játékeleme is az ő nevükhöz fűződik.

A Múzeumkert naponta 5:30-tól 21 óráig tart nyitva! A vakok és gyengénlátók számára egy tapintható épületszobrot is elhelyeztek a bejáratnál.

2021 júniusában Auguszt cukrászda nyílik a játszótér mellett.


Ha szeretnétek a legjobb családi programokat, aktualitásokat hetente egyszer hírlevélben is megkapni, itt tudtok feliratkozni!