Szuper vár, közösségi terek, programok – ilyen lett a csepeli Rákóczi kert – Családok parkja

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Már beszámoltunk nektek egyik kedvencünkről, a néhány éve megnyílt Kalózos játszótérről, és most újabb parknak örülhetnek a környéken lakók. A csepeli Rákóczi kert egy olyan hely, ahova messzebbről is érdemes ide eljönni, hiszen a játszótér mellett sportpályák, bográcsozó helyek és közösségi tér is nyílt, ahol remek programokkal várják majd a családokat.

A 25 ezer négyzetméter kiterjedésű Rákóczi-kert mindenképp központi, és impozáns eleme, a fából készült vár, ahol játék közben a kuruc és labanc korról is megtudhatnak néhány dolgot a gyerekek. (Az ágyúk az évek folyamán eltűntek, helyettük farönk padok vannak, de minden más megvan.)

A kétszintes várból több különböző méretű csúszdán is le lehet érkezni egészen, illetve kalandozni a folyosókon, ahol még börtön és trónterem is van.

A színes gumidombos kisautópályán rollerral, bringákkal, kismotorokkal is lehet közlekedni.

A homokozó napvitorlát kapott, és mellette baba-mama hintát, baba hintát és nagyobb gyerekeknek való hintákat is találtok, illetve rugós játékokat.

A Rákóczi-kertben futókör is készült, illetve szabadtéri kondipark, de találtok még foci- és kosárlabdapályát, ping-pong asztalokat is.

Nagy zöld területen lehet piknikezni, létesítettek bogrács állványokat, és a szabadtéri színpad is jelzi, hogy itt rendezvények is lesznek hamarosan.

A játszótér mellett fedett, de szabadtéri kávézót is találtok (nyári időszakban van csak nyitva).

Megújult a közösségi ház is, ahol többféle programmal készülnek (felnőtteknek mozgás, anyukáknak angol órák, babajóga, workshopok, kertészkedés).
Van ingyenes mosdó, gyerek wc, pelenkázó, de 2 szabadtéri pelenkázó padot is találtok.

Megközelítés: 151-es busz itt áll meg, autóval Csepel, Rákóczi tér, parkoló is van a központi épület mellett
Kutyát nem lehet vinni a parkba!

Nézzétek meg milyen lett a szintén új, II. kerületi Adyliget park!

A minimatiné már 10 éve segít abban, hogy mindenki megtalálja a legjobb programokat a család kisebb és nagyobb tagjai számára. Ahogy ti, mi is szeretjük az újdonságokat, jó programokat, a kirándulás ajánlókat, a jó könyveket, de a minőségi tartalom gyártásához nekünk is pénzre van szükségünk. Támogassátok fennmaradásunkat, hogy mi is támogathassunk benneteket a minőségi idő eltöltésében! Köszönjük!