10 újdonság Budapesten 2022-ben – látogatóközpont, játszótér, múzeum

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ebben a cikkben gyűjtöttük össze, mennyi jó hely nyílt az idei évben Budapesten: múzeumok, játszóterek, parkok, látogatóközpontotok.

Magyar Zene Háza

Nagy kedvencünk volt ebben az évben a Magyar Zene Háza, ahol bejártuk a kiállításokat, az interaktív zenés játszóteret, de sokszor jártunk náluk szabadtéri, nyári koncerteken és a szombati családi programokon is.

Néprajzi Múzeum

Az idei megnyitó óta már többször megnéztük a múzeum időszaki és állandó kiállításait, illetve a kifejezetten gyerekeknek tervezett MÉTA térben is jártunk. Itt írtunk róla részletesebben.

Új látogatóközpont a Pál-völgyi-barlangnál

December elején nyitott meg az új központ, ahol a látogatók megismerhetik a világon egyedülálló budai barlangrendszerek keletkezésének történetét, betekintést nyerhetnek a barlangászok munkájába, egy stilizált műbarlangban találkozhatnak a Natura2000 terület védett denevérfajaival, és megtapinthatják a barlangokban keletkezett ritka kőzeteket és ásványokat. Részletek itt. További információk itt.

Újdonságok a Budakeszi Vadasparkban

Tavasszal méhecskés játszóteret, ősszel pedig kerti vasutat adtak át a Vadasparkban, amelyekről szintén beszámoltunk. További információk itt.

Pénzmúzeum

Megtízszerezve korábbi méreteit a Pénzmúzeum 4 emeleten és közel 2400 négyzetméteren várja a látogatókat. A kiállítás a pénz öt funkcióján keresztül vezeti be a látogatókat a pénzügyek és a gazdaság világába, egészen a Kincstárig, ahol valódi aranytömböt érinthetnek és emelhetnek meg az érdeklődők. A program ingyenesen látogatható, de előzetes regisztráció szükséges! Fontos, hogy a program ingyenes, de előzetes időpontfoglalás szükséges itt!

Új parkok és játszóterek

Idén nagy kedvencünk volt a Pünkösdfürdő park, a Reformkori játszótér, a Bástya park és a Máriaremetei Közösségi Liget.

+1 Normafa szánkó- és sífutópálya

Ha fagypont alá kúszik a hőmérséklet, a Normafán található Anna-rét melletti pályát hóágyúzzák. Érdemes figyelni a Facebook oldalukat a friss információkért. Mi itt írtunk róla bővebben.

Nézzétek meg az új tanösvények, látogatóközpontok összeállításunkat is, ezeket a helyszíneket szintén 2022-ben adták át!