Megnyílt a szánkó és sífutópálya a Normafán!

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az Anna-réti játszótér mellett megnyílt a szánkó- és csúszkapálya! Hamarosan webkamerák is lesznek és szánkókölcsönzésre is lesz lehetőség.

A sífutópálya a Szent Anna kápolna mögött a Szaniszló réten kezdődik és az erdőn keresztül átsíelhető az egykori Sport Hotel teniszpályákig. A sífutó pályára kizárólag sífelszerelésben lehet bemenni, erre a pálya minőségének megóvása miatt van szükség.

A szánkópálya az Anna-réti játszótértől indul. Fontos, hogy vigyázzatok egymásra, felfelé a pálya szélén menjetek. Kutyát a pályákon a biztonság érdekében nem lehet szabadon engedni! A pályák kizárólag saját felelősségre használhatók, a havas területre belépéssel mindenki elfogadja a házirendet, mely a www.normafapark.hu oldalon található! Este 10 óráig világítás is van.

A pályák használata ingyenes.

Arra érdemes figyelni, hogy hétvégén már 10 óra után sokan vannak, nincs elég parkolóhely (a parkolás hétvégén is fizetős az Anna-réthez közeli parkolóban és a Normafa kisvasút megállónál található parkolóban, ez utóbbi hétköznap ingyenes – 440 Ft/óra reggel 8 és este 8 között). Inkább tömegközlekedéssel érdemes menni!

Az éppen felújítás alatt álló Síház mellett nyitva vannak a büfék: többek között lángos (1000 Ft egy sima, 1800 Ft a sajtos-tejfölös), rétes, forró csoki (1000 Ft körül) kapható.

Indulás előtt mindenképp nézzétek meg a Normafa Park oldalát a friss információkért! Csak mínusz fokban tudják a pályát megújítani, de sokkal tovább megmarad a hóágyúzott hó, mint a hagyományos.

Jelenleg (frissítve 2022. január 30.), a pálya újra használható.

Forrás: www.facebook.com/Normafapark

Ha szeretnétek a legjobb családi programokat, vadonatúj helyekről szóló beszámolóinkat, kirándulás ötleteinket vagy a legújabb gyerekkönyveket, színházi előadásokat, múzeumi programokat, filmeket tartalmazó válogatásainkat hetente egyszer hírlevélben is megkapni, itt tudtok feliratkozni. A Minimatinén a legkisebbektől kezdve az ovisokon és kisiskolásokon át a kamasz korosztályig mindenkinek találhattok programot!