Új könyvek kicsiknek és ovisoknak – 2021. május

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Új könyvek kicsiknek és ovisoknak

A tavasz végén megjelent újdonságokból válogatunk piciknek és ovisoknak. A könyvek között találtok keményfedeles lapozókat, ölbeli játékokat, járműves könyveket és az ovisok kedvenc mesehőseit. Remek ajándékok lehetnek a közelgő gyereknapra vagy már a nyári szünetre is. 15 új könyv kicsiknek és ovisoknak!

Kőszeghy Csilla – Szálinger Balázs: Koala a kiflin hintázik (Pagony)

Ugróköteleztél már spagettivel? Hintáztál kiflin? És mondd, csónakáztál-e már egy apró szem szotyin? Ez a kis könyv úgy játszik az ételekkel, ahogyan nekünk még sosem jutott eszünkbe. Szálinger Balázs vicces mondókáiban Kőszeghy Csilla kedves rajzai elevenednek meg sok-sok játékos kisállattal és még több enni- és innivalóval. 0-3 éveseknek ajánlott.

Kiss Judit Ágnes: Apróka sír (Pagony)

Babarókának kistestvére született: Apróka. Apróka sír. Babaróka igazán rendes nagy testvér – mindent megpróbál bevetni, hogy jobb kedvre derítse a kisrókát. De Apróka vigasztalhatatlan, csak sír, sír és sír. Lehet, hogy itt csak Mamaróka tud segíteni? A Babaróka sorozat legújabb darabja lapozó formában, immár a legkisebbeknek is! 1-3 éveseknek ajánlott.

Kerekítő Százérintő – Mai mondókák, ölbeli játékok (Móra Kiadó)

Az élet első éveiben fontos, hogy a szülő hangja, érintése, mosolya, ölelése kísérje a gyermeket. A személyes kapcsolatok és az összenevetések elmaradhatatlanok. A Százérintő harminc ölbeli játéka ebben van segítségünkre. Lackfi János mondókáiban, a süni, mókus, labda, béka, szúnyog mellett a mobiltelefontól a repülőig sok mai tárgy is helyet kap, és alkalmat ad az önfeledt játékra, cirógatásra, böködésre, dögönyözésre. A rigmusokhoz kapcsolódó játékleírásokat J. Kovács Judit a Kerekítő baba-mama foglalkozáshálózat vezetője készítette. 0-3 éveseknek.

Nyúl Péter – Első lapozóim (Manó Könyvek)


Négy kis lapozó egy dobozban a Nyúl Péter és barátaiból jól ismert illusztrációkkal a legkisebbeknek. Színek, számok, állatok és ellentétek. 0-3 éveseknek ajánlott.

Berg Judit: Vilkó és Lile a nádasban és a tóparton – Lenge mini (Centrál Kiadói Csoport Kft.)

 

A kedves, rövid történeteket a Lengemeséket kedvelő nagyobb gyerekek kistesóinak, illetve a lengéket még nem ismerő, 2-4 éves korosztálynak ajánlják. Most két kötete is megjelent: Vilkó és Lile a nádasban és Vilkó és Lile a tóparton címmel.

Bing – Hová lett Hoppity (Móra Kiadó)

Hová lett Hoppity? amolyan Bing-szokás. Bing és Flop magukkal viszik Hoppityt a parkba játszani. Megnézik a kacsákat, csúszdáznak, ám ekkor… Jaj, ne! Elveszítik Hoppityt. Vajon mi lesz Bing kedvenc játékával? 1-3 éveseknek ajánlott.

Húzd és mondd! – Ki kíván jó éjszakát? (Babilon Kiadó)

Játékos lapozgatók a legkisebbeknek. Új grafikával folytatódik a népszerű sorozat. Told el! Húzd ki! Nézd csak, van még egy fülecske! Nyuszi, süni, béka, bagoly, kisegér, denevér. Vajon mind aludni mennek este? 0-3 éveseknek ajánlott.

Babák első járműenciklopédiája (Scolar Kiadó)

A kicsi gyerekeket elbűvöli a járművek világa! Legyen szó markolóról, kukásautóról, vonatról vagy repülőgépről, mindegyik vonzza a tekintetüket. A könyvben a járműveket tematikusan gyűjtötték össze, és az életkornak megfelelő, színes képekkel jelenítették meg. 1 éves kortól ajánlott.

Lámpát fel! – Fedezd fel az állatokat! (Scolar Kiadó)

Világíts, csodálkozz, fedezd fel a varázslatos lámpás képeskönyv megbújó állatait! Hűha, a kaméleon képes változtatni a színét! Vajon ki kukucskál a csigaházból? A mágikus zseblámpa fényénél sok állatot fedezhetsz fel. Mindegyiket ismered már? Mókás böngésző varázslatos fényhatásokkal, mágikus zseblámpával és több mint 50 mágikus világító képpel! 2 éves kortól.

OVISOKNAK

Müller Péter Sziámi: Mi a jeled? – Óvodások verseskönyve (Naphegy Kiadó)

Óvodába készülsz? Tudod már, mi lesz a jeled? Kisautó, alma, virág vagy katica? Bármi lesz is, a jeledet figyelve-keresve könnyen felismered majd a ruhásszekrényedet, a poharadat vagy az ágyadat az oviban. Ha már óvodás vagy, fellapozhatod a jeledről mesélő verset, és le is rajzolhatod a bohócot, a cseresznyét, a halacskát, a labdát, a repülőt. Vagy akármi mást, ami téged jelöl egészen addig, amíg meg nem tanulod a nevedet leírni! A könyv új illusztrációval jelent meg. Leendő és jelenlegi ovisoknak ajánlott.

Barabás Zsófi – Moizer Zsuzsa: Mindenki tud rajzolni – új kiadás (Scolar Kiadó)

A rendkívül ötletes, rajzos foglalkoztató az óvodások, kisiskolások kreativitására építve ad szárnyakat a gyermeki fantáziának. Kedves, szeretnivaló figurák – Cicu, a macska, Buborék, a labirintusszörny és Alba hercegnő – ösztönzik alkotásra a kicsiket és nagyobbakat. Mivel a kötet eszközigénye csekély, nemcsak otthon, az óvodában vagy a napköziben, hanem egy-egy hosszú utazás alkalmával is használható. Nagyon szerettük ezt a könyvet, a készítőkkel itt készítettünk interjút.

Mancs őrjárat – ITT JÖN CHASE! – Összerakható Chase figurával! (Móra Kiadó)

Tarts Chase-szel a legújabb izgalmas kalandján! Ismerd meg jobban a rendőrkutyát, és meseolvasás közben játszd el a történetét. A talp segítségével fel is állíthatod a figurát. És kész is a saját Chase-bábúd! A sorozatból több rész is kapható, illetve a LEGO füzeteket is ajánljuk nektek, remek apró ajándék.

Thomas, a gőzmozdony – 5 perces mesék (Móra Kiadó)

Légy részese Thomas, a gőzmozdony és barátai életének Sodor szigetén. Az öt perc alatt felolvasható mesék remek választást jelentenek délutáni alváshoz, csendespihenőhöz, lefekvéshez – vagy bármikor! 3 éves kortól.

Iwasa Megumi: Szeretettel üdvözöl: Bálna (Pagony)

Mióta utolsó tanítványa, Pingvin visszatért tanítani a Pingvin-szigetre, Bálna professzor rettentő magányos. Egyre csak várja a választ a levelekre, amiket Pelikánnal küldött a látóhatáron túlra. Egy napon végre levelet kap – méghozzá egy magányos kisbálnától! Tarts Bálna professzorral ezen a megható, vicces, kalandokkal teli úton, ahol még egy olimpia megrendezése sem lehetetlen feladat! A Szeretettel üdvözöl: Pingvin című előző kötetet is nagyon szerettük. 5-8 éveseknek ajánlott.

Repülőtér és Rendőrség (Babilon Kiadó)

 

A köteteket nyitó óvodai beszélgetéssel közös felfedezésre indulnak az óvodások. Megfigyelnek, kipróbálnak, kutatnak. A kukucskáló és a kreatív feladatok aktivizálják a gyerekeket. megjelent a Repülőtér és a Rendőrség című kötet is. 3 éves kortól ajánlott.

Nézzétek meg kicsiknek és ovisoknak szóló, tavasszal megjelent 20 kedvencünket is, bőven lehet válogatni belőle Gyereknapra is!

Itt olvashatjátok iskolásoknak szóló válogatásunkat! További jó ötleteket Könyv rovatunkban is találtok!

Ha szeretnétek a legjobb programokat és új ajánlóinkat, válogatásainkat hetente egyszer hírlevélben is megkapni, itt tudtok feliratkozni.