Szigethalmi Vadaspark és Állatsimogató – Itt jártunk

A Csepel-szigeten, Budapesttől kb. 45 percre családi vállalkozásként nyitotta meg kapuit 2014-ben a Szigethalmi Vadaspark, ahol játszóteret, mindenféle két- és négylábú, főként gazdasági állatot, kis tavat, piknikező helyeket is találtok, úgyhogy minden adott egy szuper családi naphoz.

A parkolótól néhány méterre indul és a vadaspark bejáratához érkezik a pár száz méteres kertivasút a gyerekek nagy örömére. Közben egy régi légcsavaros repülőt is láthattok, ahol a közeljövőben ajándékbolt nyílik majd.

A bejáratig érdemes végiggondolni, hogy ha valami plusz programra is szeretnétek jegyet, hiszen a kerti vasutazás, a póni lovaglás, illetve a kétlábú- és négylábúaknak a csemege a belépő díjon felül fizetendő (árak a cikk végén).

A bejárat után egy kis úton haladva rögtön egy klasszikusabb játszótérbe ütköztök, ahol fa mászókát, csúszdát, homokozót is találtok, illetve a büfében néhány harapnivalót, ha nem vittetek volna magatokkal. 990 Ft körül kapható rántott sajt, de ropit, csokit, üditőt is árulnak.

A parkban továbbhaladva a kecskés részen mindenki várja a finom falatokat. Nagyon tetszett nekünk a hidas megoldás, hogy az egyik részből a másikba egy kis fahídon tudnak közlekedni az állatok. A közelükben találtok egy nagyobb, fedett részt is asztalokkal és padokkal.

Tovább sétálva egy szép tóhoz juttok, majd a vadaspark másik végében egy fából készült újabb játszótérhez értek, ahol madármegfigyelő tornyot, rugós játékokat, mászókát és csúszdát találtok. Itt is le lehet ülni megpihenni, illetve egy nagyobb faházban akár szülinapot is tarthattok, vagy egy kis fa beülőt is bérelhettek a jeles alkalomra.

700 Ft-ért Penge, a póni is elvisz benneteket egy körre.

Közvetlenül a Vadaspark mellett megnézhetitek még az Emese Parkot, ahol minden órában indul 1 órás vezetett program, ahol egy várispánság történetével ismerkedhettek meg. Ide a felnőtt belépő 1300 Ft, 2-14 éves korig 500 Ft.

Hazafelé még megálltunk Szigetszentmiklóson az úszó láp tanösvénynél. A „bejáratánál” könnyen le tudtok parkolni, illetve egy szuper lángosost és egy kisebbeknek való játszóteret is találtok.

A Szigethalmi Vadaspark árai:

Felnőtt jegy: 1400 Ft, gyerek jegy: 600 Ft (2-14 éves korig), diák és nyugdíjas jegy: 1000 Ft
Kisvasút Vadaspark megállótól az Erdei megállóig 425 m szakasz: 600 Ft /fő
Vadaspark megállótól Vadaspark megállóig 850 méter (teljes szakaszkör) kb. 5-7 perc: 800 Ft /fő
Négylábúak csemegéje: 400 Ft, kétlábúak csemegéje: 200 Ft
Pónilovaglás: 800 Ft/kör
Kiülő foglalás: 6000 Ft/nap + belépőjegyek
Kiülő bérlése + bográcsozási lehetőség: 10.000 Ft + belépőjegyek (bogrács+tűzifa biztosítva)
Terembérlés: 20.000 Ft + belépőjegyek

Weboldal
Facebook

Vélemény, hozzászólás?

Kötelező mezők *.