Szigethalmi Vadaspark és Állatsimogató – Itt jártunk

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Csepel-szigeten, Budapesttől kb. 45 percre családi vállalkozásként nyitotta meg kapuit 2014-ben a Szigethalmi Vadaspark, ahol játszóteret, mindenféle két- és négylábú, főként gazdasági állatot, kis tavat, piknikező helyeket is találtok, úgyhogy minden adott egy szuper családi naphoz.

A parkolótól néhány méterre indul és a vadaspark bejáratához érkezik a pár száz méteres kertivasút a gyerekek nagy örömére. Közben egy régi légcsavaros repülőt is láthattok, ahol a közeljövőben ajándékbolt nyílik majd.

A bejáratig érdemes végiggondolni, hogy ha valami plusz programra is szeretnétek jegyet, hiszen a kerti vasutazás, a póni lovaglás, illetve a kétlábú- és négylábúaknak a csemege a belépő díjon felül fizetendő.

A bejárat után egy kis úton haladva rögtön egy klasszikusabb játszóteret találtok, ahol fa mászókát, csúszdát, homokozót is kialakítottak. A büfében vehettek pl. rántott sajtot, de ropit, csokit, üditőt is árulnak.

A parkban továbbhaladva a kecskés részen mindenki várja a finom falatokat. Nagyon tetszett nekünk a hidas megoldás, hogy az egyik részből a másikba egy kis fahídon tudnak közlekedni az állatok. A közelükben találtok egy nagyobb, fedett részt is asztalokkal és padokkal.

Tovább sétálva egy szép tóhoz juttok, majd a vadaspark másik végében egy fából készült újabb játszótérhez értek, ahol madármegfigyelő tornyot, rugós játékokat, mászókát és csúszdát találtok. Itt is le lehet ülni megpihenni, illetve egy nagyobb faházban akár szülinapot is tarthattok, vagy egy kis fa beülőt is bérelhettek a jeles alkalomra.

Penge, a póni is elvisz benneteket egy körre.

Érdemes kombinált jegyet váltani és megnézni a Vadmentő Központot is, amelynek lakói kizárólag mentésből és befogadásból származó őshonos vagy hazánkba betelepített állatok. A park különlegessége, hogy itt az emberek vannak bezárva nem az állatok. Egy 1000m hosszú, 127 lépcsőfokot magába foglaló magasépítésű-korlátos járdán lehet körbejárni. A Vadmentő Központban található egy büfé, mosdó pelenkázóval, játszótér, 2 kilátó pont, 2erdei tó, itató, egy kilátó és épülőben van egy vadászati múzeum.

Hazafelé még megálltunk Szigetszentmiklóson az úszó láp tanösvénynél. A „bejáratánál” könnyen le tudtok parkolni, illetve egy szuper lángosost és egy kisebbeknek való játszóteret is találtok.

Weboldal
Facebook