Szerdán nyit a budapesti Állatkert és a városligeti Nagyjátszótér

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Szerdán nyit a budapesti Állatkert

Május 20-án újra megnyitja kapuit a 66 napja zárva tartó Fővárosi Állat- és Növénykert, illetve a városligeti Nagyjátszótér is. Íme a legfontosabb tudnivalók!

Az Állatkert május 20-tól újra kinyit a nagyközönség előtt. Elővigyázatosságból azonban különleges megelőző intézkedéseket is hoztak, amelyek érintik a jegyek megváltását, a kert területére egy napon beengedhető látogatók maximális számát, illetve korlátozzák egyes bemutatóhelyek látogathatóságát is.

 • A beltéri bemutatóhelyek, állatházak egyelőre zárva maradnak.
 • Zárva tart a Holnemvolt Vár nevű zóna is.
 • Egyelőre elmaradnak a látványetetések, állattréningek, és más, adott időpontra meghirdetett olyan közönségprogramok, ahol egy időben nagyszámú látogató gyűlne össze ugyanazon állat férőhelyénél.
 • Az Állatkert területén működő vendéglátóhelyek a másutt is érvényes szabályok szerint működnek majd, viszont a főbejáratnál a csomagmegőrzés átmenetileg szünetel, szintén higiéniai okokból.
 • Június 5-étől már a helyszínen is lehet jegyet venni, illetve SZÉP kártyával fizetni.

A következők betartását kérik még a látogatókról:

 • aki betegség tüneteit észleli magán, lehetőleg halassza későbbre az állatkerti látogatást;
 • az Állatkert területén javasolt a szájmaszk viselése;
 • javasolják a gyakori és alapos kézmosást: az ehhez szükséges, a mosdóknál, kézmosóhelyeknél elhelyezett fertőtlenítő folyadékok utánpótlásáról folyamatosan gondoskodnak;
 • a szokásosnál is nagyobb nyomatékkal kéri az Állatkert, hogy az állatokat a nagyközönség semmivel se etesse: még zoo csemegével sem szabad etetni a kert lakóit, ezért nem is árusítanak ilyen állateledelt.

Az elővigyázatosságból bevezetett korlátozások mellett is bőven van látnivaló a Budapesti Állatkertben. A hazai állatkertek közül itt látható a legtöbb féle állat, ráadásul számos kölyök és fióka cseperedik most a kert területén. Egy részük, például az ázsiai vadkutya kölykök, a fekete hattyú fiókák vagy a kis pelikánok az elmúlt két hónapban születtek, vagyis azóta, hogy az Állatkertet átmenetileg be kellett zárni. De a február végén világra jött kistapírt is csak az interneten közzétett kisfilmeken láthatta a nagyközönség.

Az Állatkert bízik abban, hogy hamarosan az elővigyázatosságból bevezetett korlátozásokra sem lesz szükség, és a napi létszámlimit, illetve az egyes bemutatóhelyek lezárása is hamarosan elhagyható lesz. Erről a következő napok tapasztalatai alapján, a járványveszély alakulását is figyelembe véve születik majd döntés. Addig a nagyközönség megértését és együttműködését kéri az intézmény vezetése.

A legfrissebb intézkedésekről részletesen tájékozódhattok itt és itt.

Szerdán megnyitja kapuit Budapest legnagyobb ingyenes játszótere is, a Városligeti nagyjátszótér, amelyet itt mutattunk be részletesen.

Itt az alábbi szabályok lesznek érvényben:

 •  A gyermekek 18 év feletti kísérői csak kendővel, maszkkal vagy sállal eltakart orral és szájjal tartózkodhatnak a játszótéren!
 • Tartsatok egymástól legalább 1,5 méteres távolságot!
 • Kerüljétek a csoportos beszélgetéseket!
 • Ügyeljetek a higiéniai előírások betartására!

Hamarosan érkezünk a legjobb teraszos helyekkel, amelyek szintén a héten nyílnak meg, illetve további budapesti helyszínekkel. Itt találjátok a már megnyílt, Pest megyén kívüli kedvenc gyerekbarát helyeinket is. Tartsatok velünk, mert gyereknapra is sok jó programmal és ötlettel érkezünk!

Jó ötletekért, programokért, hasznos információkért látogassatok el a Minimatinéra, csatlakozzatok közösségi oldalunkhoz vagy iratkozzatok fel heti hírlevelünkre!