Mikor ingyenesek a múzeumok? – ingyenes családi napok Budapesten

Mikor ingyenesek a múzeumok? Egész évben hasznos lehet ezeknek a napoknak a listája. Az ingyenesség minden esetben kizárólag az állandó kiállításokra vonatkozik, ha 18 év alatti gyerekeket kísértek (max. 2 fő közeli hozzátartozó), illetve a 26 év alattiaknak. Ilyenkor az sem baj, ha a kisebbekkel nem tudjuk végignézni az összes látnivalót, hiszen egy hónap múlva visszatérhetünk.

Ingyenes múzeumi napok családoknak (csak az állandó kiállításokra vonatkozik)

 

Minden hónap első szombatja:

 

Minden hónap harmadik szombatja ingyenes:

 

Minden hónap utolsó szombatja ingyenes:

 

Minden hónap első vasárnapja ingyenes:

 

Minden hónap 3. vasárnapja:

 

Minden hónap utolsó vasárnapja ingyenes:

 

Minden hónap 4. vasárnapja:

Mezőgazdasági Múzeum: Nincs fiksz napja az ingyenes családi belépésnek, de ide mindig kiteszik.
Vasúttörténeti Park: 2024-ben ingyenes napok

Fontos még tudni, hogy mindig ingyenes belépésre jogosultak az összes kiállításra:

  • gyermekek 6. életévük betöltéséig
  • a 70. életévét betöltött személyek

A nemzeti ünnepeken ingyenes a legtöbb múzeum, a belépés az időszaki tárlatokra is vonatkozik: március 15-én, augusztus 20-án és október 23-án. Találtok még  ilyen lehetőséget több helyszínen a Magyar Kultúra Napján, január 22-én, valamint a Kulturális Örökség Napjain, szeptember 22-23-án is.

 

Még néhány olcsó ötlet:

Mesemúzeum – családi jegy (2 felnőtt+2gyerek): 1600 Ft, egyéni látogatókat nem minden nap fogadnak.
Több múzeumban a családi napokon kívül is 50% kedvezmény jár a jegy árából, ha 18 év alatti gyerekeket kísértek (max. 2 felnőtt).

Nézzétek meg kedvenc budapesti, gyerekbarát múzeumok válogatásunkat is!

Az aktuális hétvégi ajánlókat itt olvashatjátok (csütörtökönként frissítjük), amelyben mindig találtok ingyenes lehetőségeket is!

Indulás előtt mindenképp érdemes a hivatalos oldalakon megnézni az aktuális információkat, mert rendezvények, egyebek miatt változhat az ingyenesség napja!

A minimatiné már 10 éve segít abban, hogy mindenki megtalálja a legjobb programokat a család kisebb és nagyobb tagjai számára. Ahogy ti, mi is szeretjük az újdonságokat, jó programokat, a kirándulás ajánlókat, a jó könyveket, de a minőségi tartalom gyártásához nekünk is pénzre van szükségünk. Támogassátok fennmaradásunkat, hogy mi is támogathassunk benneteket a minőségi idő eltöltésében! Köszönjük!