Megnyílt a teljesen megújult KRESZ-park a Városligetben

KRESZ-PARK A VÁROSLIGETBEN

Megnyílt a Kresz-park a Városligetben (Fotók: Minimatiné)

2024 májusában megnyílt a teljesen megújult, ingyenes KRESZ-park a Városligetben, ahol a pálya mellett játszóteret, sportpályákat, játékokat és pihenőhelyeket is találtok.

A 70-es évektől kezdve formálja a legkisebbek közlekedési szemléletét a főváros legnagyobb KRESZ oktató parkja, ahol a gyerekek ezrei tanulták, köztük mi is megtanultuk a közúti közlekedés alapvető szabályait. A park régi kedvencei, mint a körforgalom, a vasúti átjáró és a lámpák megmaradtak, viszont egy csomó újdonság is készült, amelytől még jobbá vált a helyszín.

 

KRESZ-Park

Az útburkolatokat teljesen felújították, mind a járdákat, mind az utakat. Mindenféle közlekedési szituációban kipróbálhatják magukat a gyerekek, hiszen van körforgalom, stop tábla, egyirányú utca, behajtani tilos, gyalogos átkelő és még sorolhatnánk.

Az utakat is közlekedési eszközökről nevezték el, így született meg többek között a Léghajó körút, az Omnibusz utca és a Vasút körtér.

A közlekedési lámpák működnek, a közlekedési táblák pedig alacsonyabbra kerültek, hogy a kisebbek is jobban lássák azokat.

Kedvencünk volt a mini ügyességi pálya a bukkanókkal és a szlalommal.

Játék elektromos autótöltő is van útközben.

A növényzet is megújult, a régi fák megmaradtak, de több cserjét és nagyon sok virágot ültettek.

Játszótér a Park közepén

A park közepén helyezkedik el egy vadonatúj rész, ahol különböző, természetesen járművekhez és közlekedéshez kapcsolódó eszközök kaptak helyet, mint a rugós helikopter, repülő, vonat és a repülésirányító torony.

A rugós járművekbe be lehet ülni és kormányozni, és a rugók segítségével meg is mozgathatók.

A játékokban rengeteg kormány, apró kapcsoló, műszer is található. A parkban amúgyis sok apró ötletet találunk a forgatható menetrend tábláktól kezdve a benzinkútig. Több játékelemet az ASAPA csapata készített.

A játszótér mellett található házikók és pályaudvar nemcsak jól illeszkedik a koncepcióhoz, hanem bent padokat és hintás ülőkéket is találunk, ha megpihennénk vagy ennénk-innánk valamit játék közben.

AudioZone és sportpálya

Az AudioZone egy különleges játékeszköz. A középen található kar megtekerésével indítható be, majd kiválaszthatjátok, hogy a 4 közül, melyik játékot szeretnétek kipróbálni: van Memória, Lámpaoltás, Tánccsata és Kövesd a fényt!

AudioZone

AudioZone

A játék 100%-ban emberi energiával működik, a LED-es világító elemek és az audio elemek egyaránt. Néhány sportpálya is helyet kapott közvetlenül az AudioZone mellett, ahol lehet pingpongozni, illetve van állítható kosárlabda palánk is.

 

Érdemes hosszabb időre tervezni, vigyél kulacsot és harapni valót!

Mivel igen nehéz a KRESZ-parkhoz hasonló helyekről haza indulni, és teljesen biztos, hogy megéheznek majd a gyerekek, érdemes valami rágcsálni valóval is készülni. Mi mindig ezekben a praktikus, rekeszes dobozokban visszük az uzsonnát. (x)

Yumbox Original uzsonnásdoboz

A 6 rekeszes Yumbox Original uzsonnásdobozba sok finomság elfér.

Nagyon szeretjük a 6 rekeszes Yumbox Original dobozt, amelyben egyszerre lehet gyümölcs, zöldség, valamilyen olajos mag, apró falatkák, akár valamilyen mártogatós szósz is, ami éppen a szezonnak vagy a gyerekek ízlésének megfelel, illetve a 4 rekeszes Yumbox Paninoba kerülnek a szendvicsek. A gyümölcsöket érdemes mini nyársakra szúrni, így kézmosás nélkül is megfoghatók.

A MontiiCo ételtermosz a meleg ételt melegen, a hideget hűvösen tartja.

A MontiiCo ételtermosz a meleg ételt melegen, a hideget hűvösen tartja.

Amit pedig semmiképp nem hagyunk otthon a masszív, csöpögésmentes kulacsok, amelyet újra feltölthetünk a parkban, sőt ezekben az ételtermoszokban hideg vagy meleg étel is szállítható.

 

Hasznos tudnivalók

A parkot 2-15 éves gyerekeknek ajánlják, illetve kérik, hogy elektromos eszközöket, amelyek nagyobb sebességet érhetnek el, a kisebbek testi épsége miatt ne használjatok.
Mosdót az Ajtósi Dürer sor irányában találtok, a Vakok Kertje melletti kis köralakú épületben, közvetlenül a park mellett.
A KRESZ-parkban a Liget+ wifire tudtok csatlakozni.
A legközelebbi büfé-étterem a Pántlika bisztró.
A parkban 2 ivókutat is találtok a trolimegállókhoz közelebbi oldalon, illetve a tematikus játszótéren.
Kb. 10 perc sétára találjátok a Városligeti Nagyjátszóteret.
A 70-es, 72-es és 74-es trolik Ciklámen utcai megállójánál kell leszállni.
A parkolás hétköznapokon 20 óráig fizetős, hétvégén ingyenes, de sokszor elég nehézkes.
A park ingyenesen látogatható!

 

 

A cikk megírását az uzsonnasdobozom.hu támogatta!