20 nyári tábor a művészet és természet jegyében – 2024

Nyári táborok 2024

Idén is jobbnál jobb programok várnak rátok, ahol művészek bőrébe bújhattok, időutazáson vehettek részt, kalandozhattok erdőn-mezőn, régi mesterségek nyomába eredhettek, olvashattok, bábozhattok, alkothattok és ismerkedhettek a természettel. Íme 20 nyári tábor többéle korosztálynak.

A Magyar Nemzeti Galéria nyári táborai

 

A Magyar Nemzeti Galéria ezen a nyáron is izgalmas táborokkal várja az érdeklődőket: egy-egy hetes turnusokban, a főváros festői szépségű helyén, a világörökség részét képező Budai Várnegyedben, az egykori királyi palota épületében.

 

  • Ismeretlen tájakon – Dráma- és alkotótábor
    Június 24. és 28. között megismerkedhettek a történetmesélés, a dramaturgia mesterségével, ehhez pedig képzőművészeti alkotásokat hívnak segítségül. A közös munka során múzeumpedagógiai és drámajátékos gyakorlatokon keresztül írhattok saját mesét, melyet a tábor végére színházi köntösbe öltöztettek és bemutattok a publikumnak. 10-14 éveseknek.
  • Varázslatos utazás
    Július 1. és 4. között egy varázslatos utazás alkalmával széltében-hosszában bejárhatjátok a Nemzeti Galériát. Visszamehettek az időben, kalandozhattok a világ körül, megismerhetitek a vásznakon életre kelt történeteket. Élményeiteket kreatív technikákkal is megörökíthetitek. 7-10 éveseknek.

 

A táborokról itt írtunk bővebben.

 

A Pagony nyári táborai

Több időpontban, több helyszínen tematikus táborokkal készülnek a Pagony könyvesboltokban, ahol filmet készíthettek, legózhattok, képzeletben utazhattok Ruminivel vagy társasjátékozhattok.
Időpont: több időpontban
Korosztály: több korosztály
Ár: változó
Részletek és jelentkezés itt.

 

A Szépművészeti Múzeum nyári táborai

A Szépművészeti Múzeum idén 5 nyári táborral készül (még 3 táborban vannak helyek) az alsó tagozatosok és 5. osztályosok számára. Nézzetek be egy barokk festőműhelybe, keressétek meg az elveszett amuletteket, keltsétek életre a műalkotásokat, csatlakozzatok egy középkori építőműhelyhez vagy bújjatok ókori hősök bőrébe. Unatkozni biztosan senki nem fog a múzeum hűsítő falai között.
Időpont: több időpontban
Korosztály: alsó tagozat és 5. osztály
Ár: 54.000 Ft
Részletek és jelentkezés itt.

 

Minta kavalkád tábor a Walter Rózsi-villában

A Walter Rózsi-villa új kiállításán egy izgalmas művészházaspár otthonának bútorai között tanulhatunk belsőépítészetről, formatervezésről és grafikáról. Kaesz Gyula építész, bútortervező iparművész és felesége Lukáts Kató grafikusművész tárgyai csodálatos és színpompás világba kalauzolnak minket. A két művész otthona telis-tele volt színekkel és formákkal. De vajon miből jön létre egy-egy minta egy függönyön, bútorhuzaton vagy ruhán? A tábor során a minták nyomába indulhattok.
Időpont: 2024. június 24-28. és 2024. augusztus 26-30.
Korosztály: 8-12 éves
Ár: 40.000 Ft
Részletek és jelentkezés itt.

 

Kamaszotoló a Történeti Múzeum Vármúzeumában

Vajon milyen lenne Budapest, ha köztünk járna? Hogyan öltözködne, mit szeretne? Milyen személyiséget képzeltek el neki? A tábor során a saját egyéniségetek, stílusotok felhasználásával, kreatív és alkotó foglalkozásokon keresztül életre kelthetitek a ti Budapesteteket az időszaki képzőművészeti kiállításban.
Időpont: 2024. július 8-12.
Korosztály: 10-14 éves
Ár: 45.000 Ft
Részletek és jelentkezés itt.

 

Nyári táborok a Vajdahunyadvárban

Idén is izgalmas nyári táborokkal várják a 6-12 éves gyerekeket, ahol nemcsak új és érdekes ismeretekkel gazdagodhatnak, de a jó kedvet és társaságot is biztosítják nekik. Két lovakkal kapcsolatos táborral, illetve egy mezőgazdasági munkák köré épülő táborral is készülnek.
Időpont: 2024. július 1-5; 8-12. és augusztus 1-5.
Korosztály: 6-12 éves
Ár: 45.000 Ft
Részletek és jelentkezés itt.

 

A Magyar Madártani Egyesület táborai

Az MME táboraink többségében a tudományos célú madárbefogás és -gyűrűzés képezi a központi tevékenységet. Emellett sok helyen folyik távcsöves madármegfigyelés (faunisztika), botanizálás, de kirándulni is lehet. Az egyes táborok programjairól a tábori tájékoztatókban olvashattok.
Időpont: több időpontban
Korosztály: 10 éves kortól, de van olyan, ami 13-14 éves kortól ajánlott
Ár: változó
Részletek és jelentkezés itt.

 

Mesterek és nyomozók az Iparművészeti Múzeumban

Az idén is várják a 8-12 év közötti gyerekeket a Ráth-villa nyári táboraiba június 24.-július 5. között! A Szín–Hang–Szerelés és a Nyomozók villája című, egy-egy hetes időtartamú táborok az Iparművészeti Múzeum szecessziós kiállításában zajlanak majd, ahol játékos-színes-zenés formában ismerkedhetnek meg a fiatalok a századforduló stílusirányzatával.  Nyomoznál egy 100 évvel ezelőtti rejtély ügyében vagy kipróbálnád magad a szecessziós motívumok megalkotásában? Ott a helyed!
Időpont: június 24-28., július 1-5.
Korosztály: 8-12 évesek
Ár: 35.000 Ft
Részletek és jelentkezés itt.


Nyári napközis táborok a Szentendrei Skanzenben

A táborozók részesei lehetnek a jellegzetes paraszti munkáknak, kézműves tevékenységeknek, mozgásos és dramatikus játékoknak. Nyolc tájegységben ismerkedhetnek a paraszti és mezővárosi társadalom múltjával. Nagy csűrjeik, pajtáik, házaik kiváló helyszínt jelentenek az élményszerzéshez – esős és meleg időben egyaránt. Emellett a 11-14 éveseket Nyári alkotóműhely várja július 8-12. között, sőt felnőttek is találnak kézműves táborokat.
Időpont: 9 héten keresztül
Korosztály: 6-12 éveseknek
Ár: 52.000 Ft
Részletek és jelentkezés itt.

 

Vissza a Vadonba táborok

A kisebbeket és nagyobbakat is rengeteg tematikus tábor várja Szentendrén és Fóton a Vissza a Vadonba csapatával. ESMT, erdei bringás és túrás, világ lustája és még számos remek program vár rátok, ahol igazi kalandokban lehet részetek.
Időpont: több időpontban
Korosztály: már 4 éves kortól, speciális igényű gyerekeknek is
Ár: 57.0000-65.000 Ft
Részletek és jelentkezés itt.

 

Vackor tábor a Budakeszi Vadasparkban

A Budakeszi Vadaspark 2024 nyarán napközis tábort szervez olyan általános iskolás gyermekek részére, akik érdeklődve fordulnak a természetismeret, az állatvilág, és az erdei kalandok felé. A táborban részt vevő gyerekek betekinthetnek a vadaspark életébe, megnézhetik, mi zajlik a „kulisszák mögött”, kicsit kipróbálhatják magukat vadasparki gondozóként, etethetnek, gondozhatnak, simogathatnak olyan állatokat is, amiket más nem. Az erdei környezet adta lehetőségeket kihasználva, játékos, interaktív formában ismerkedhetnek a gyerekek az erdő életével, a fákkal, növényekkel, különleges élőlényekkel.
Korosztály: általános iskolásoknak
Időpontok: június 24-től augusztus 16-ig
Ár: 95.000 Ft
Részletek és jelentkezés itt.

 

Nyári alkotótábor a Budapest Bábszínházban

Miközben odakinn a nyári hőség tombol, a Bábszínház titokzatos falai között a hűvös fjordok közé utazhattok, hogy vikingek, trollok és hasonló varázslények nyomába eredjetek. Kalandjaitok során lakkaszörpöt kutatva bejárhatjátok a színház berkeit, elkészíthetitek a saját troll-bábjaitokat, amelyek segítségével aztán elmesélhetitek legendás közös heteteket egy igazi bábszínházi előadásban.
Korosztály:
 alsó tagozatosok
Időpontok:  július 1-5.  és  július 8-12.
Ár: 65.000 Ft
Részletek és jelentkezés itt.

 

Művészet és alkotás a Millennium Házában

Fotó: Mohai Balázs

Van egy japán művész, aki pöttyökből épít univerzumot. Egy másik keresztül-kasul fonalakat húz a térben. Egy osztrák úriember pedig arra kér, egyensúlyozz vödröt a fejeden, és legyél Te a szobor! Vajon mit akarhatnak ezekkel a furcsa ötleteikkel elmondani a művészek a világnak? A táborban a kortárs művészet sokszor érthetetlen, meglepő és különleges univerzumába tehettek utazást, és közben elmerülhettek az egyes művészek belső világában. Megnézhetitek, ők milyen technikákkal fejezik ki magukat, miközben ti is kipróbálhatjátok ezeket az alkotások során, és egy igazi kiállítást is rendeznek a végén.
Korosztály: 8-12 évesek
Időpontok:  július 8-12.
Ár: 60.000 Ft
Részletek és jelentkezés itt.

 

Olvasótábor a 6Színben

Az öt nap alatt közös olvasmányélményekhez kapcsolódva tesznek kísérletet a játékos irodalomismeret-szerzésre, az önismeret és empátia fejlesztésére, önmagunk és egymás megismerésére, megpróbálunk együtt okosabbak, bátrabbak, ügyesebbek lenni – vagy felfedezni, hogy már most is azok vagyunk.
Korosztály: 10-14 évesek
Időpontok:  július 8-12.
Ár: 55.000 + 12.500 Ft
Részletek és jelentkezés itt.

 

Gyerektáborok a Benczúr Házban

Bordás Barbara és Kékkovács Mara, a Budapesti Operettszínház művészei, a Mutasd Magad projekt megálmodói nyáron két tematikus, kreativitást fejlesztő gyerektábort szerveznek a Benczúr Házban. Az első, június 24. és 28. között zajló tábor a Manófalvi Kalandok címet viseli, és a különböző varázslényeket veszi górcső alá. A július 22. és 26. között megvalósuló foglalkozások az ókorba kalauzolják a táborozókat Ókori Kalandozások címmel, ahol a gyerekek a fáraók, hősök és múzsák nyomába eredhetnek, miközben játékosan tanulhatnak arról, hogy hogyan is éltek az akkori emberek.
Korosztály: 6-14 évesek
Időpontok:  2024. július 8-12.
Ár:
Részletek és jelentkezés itt.

 

+1

Nyári kalandozások a veszprémi Kabóca Bábszínházban

A tábor egy hete során a diákoknak lehetősége nyílik arra, hogy közösen létrehozzanak egy bábszínházi előadást, kezdve a meseválasztástól a dramatizáláson és a bábok megtervezésén át, egészen a színrevitelig. A táborban résztvevők belekóstolhatnak az összes bábszínházi munkakörbe: írhatnak szöveget, tervezhetnek bábot, szerezhetnek zenét, játszhatnak és rendezhetnek. Ebben a változatos feladatfelhozatalban biztos, hogy mindenki megtalálja majd a leginkább kedvére valót. A tábor utolsó napján pedig ünnepélyes keretek között bemutatásra kerül a résztvevők által létrehozott összművészeti előadás. A tábor részét képezi egy izgalmas éjszakai kalandtúra is, amiben a diákok minden tudására és leleményességére szükség lesz, hogy sikerre vigyék a küldetést!
Korosztály: 8-12 évesek
Időpontok: július 8-12., július 22-26., és augusztus 12-16.
Ár: 60.000 Ft
Részletek és jelentkezés itt.

 

A minimatiné már 10 éve segít abban, hogy mindenki megtalálja a legjobb programokat a család kisebb és nagyobb tagjai számára. Ahogy ti, mi is szeretjük az újdonságokat, jó programokat, a kirándulás ajánlókat, a jó könyveket, de a minőségi tartalom gyártásához nekünk is pénzre van szükségünk. Támogassátok fennmaradásunkat, hogy mi is támogathassunk benneteket a minőségi idő eltöltésében! Köszönjük!