Utazz Afrikába! – az idei nyár legjobb játszótere nyílt meg Veszprémben!

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Júliusban nyílt meg az idén 60 éves Veszprémi Állatkert legújabb része, a Gulya-dombi bejáratnál található afrikai szavanna tematikára épülő játszótér, amely szerintünk az idei nyár és Veszprém legjobb játszótere címet is elnyerhetné. Légcsavaros repülőgép csúszda, teherhajó, afrikai falu, hangszerek és vizezős rész is helyet kapott. Emellett bemutatjuk a többi jó helyet az Állatkertben, illetve további gyerekbarát veszprémi programokat is.

ÚJ JÁTSZÓTÉR

A kapolcsi Ilona-malom Műhely munkáit mindig szívesen próbáljuk ki, és nagyon szeretjük játszótereiket, de még mi is meglepődtünk, annyira jó lett az új helyszín.

A játszótér a Veszprémi Állatkerten belül található, a Gulya-dombi bejáratnál. Legfeltűnőbb és a gyerekek által egyik legjobban kedvelt része a régi légcsavaros repülő.

Mellette kapott helyet a teherhajó, ahol fent a fedélzeten, illetve a hajó belsejében is lehet mászkálni, illetve a nagy faládákon keresztül egyensúlyozni.

Az afrikai falu kis házaiban remekül lehet bújócskázni és mászni, és a kivitelezése is igazán szép lett.

Mellette kapott helyet a mindenféle csövekből, dobokból kialakított zenélős rész.

A játszótér közepén vizezős helyszínt is kialakítottak gátakkal, kúttal és sarazós-vizezős lehetőségekkel.

Találtok itt még tengeri állatos mászókarendszert, kígyós forgót, dupla csúszkapályát, rugós állatokat a kisebbeknek, fészek hintát, árnyékolóval ellátod piknik padokat, de a fából készült szavanna dzsip is nagy kedvencünk volt a bejáratnál.

Érdemes az állatkerti tartózkodásból 2 órát itt tölteni, amit a nap végére érdemes időzíteni, mivel a helyszínen még nincs árnyék, de sok új fát ültettek.

TOVÁBBI LÁTVÁNYOSSÁGOK ÉS FEJLESZTÉSEK AZ ÁLLATKERTBEN

Az állatkertre amúgy is érdemes 1 napot szánni, hiszen elég nagy területen helyezkedik el, egész nap zajlanak az állatos bemutatók és sok a látnivaló, folyamatosak a fejlesztések.
A 2 éve átadott dinó parkot sem hagytuk ki most sem, amelyről itt írtunk részletesebben. Ez a rész az állatkerti belépővel ingyenesen látogatható tavasztól őszig. A dinók mellett lehet egy sátorban dinó csontot ásni, kalapálni, pihenésképpen dinós képeket színezni, festeni és rengeteg dolgot is megtudhattok a tájékoztató táblák segítségével.
Ha rossz az idő a Kölyökdzsungel résznél egy benti játszóházat is találtok, amely szintén az Ilona-malom Műhely munkája.

Nyitva tartás: itt
Jegyárak: itt

VESZPRÉM A GYEREKBARÁT VÁROS

Ha még marad energiátok vagy több napot töltötök a városban, akkor gyerekekkel érdemes felsétálni a Veszprémi Várba, illetve a Séd-patak menti kacskaringós sétálóutat bejárni, ahol több tematikus játszóteret (váras és népmesei), illetve szuper kiülős helyeket és fagyizót is találtok. A mi kedvencünk a Fricska házi limonádéival és finom burgereivel, ráadásul van itt kis homokozó rész a gyerekeknek, egy régi tuktuk, amibe be lehet szállni, illetve szuper kilátással rendelkező kerti hinta is.

Ha szeretnétek időben értesülni a legjobb családi programokról, érdemes feliratkozni hírlevelünkre itt, melyet minden csütörtökön este küldünk el nektek a hétvégi ajánlóval és a legújabb válogatásokkal. Új gyerekkönyvek, gasztro helyek, ingyenes programok, kirándulási ötletek, új játszóterek egy helyen, kipróbálva és válogatva.