Dinó park nyílt a Veszprémi Állatkertben!

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Dinó Park Veszprémi Állatkert

Május 19-én átadták Magyarország legnagyobb szabadtéri dinoszaurusz kiállítását a Veszprémi Állatkertben. Az itt látható dinoszauruszok egy időben éltek az 1899-ben Veszprémben talált kavicsfogú álteknőssel, mely hazánk egyik leghíresebb ősmaradványa. A nyári bakancslistánkon biztosan szerepel majd a Dinó park, és részletesen beszámolunk róla. Az egyéb látványosságok mellett érdemes a város szuper játszótereit is felkeresni!

Dinó Park Veszprémi Állatkert

A Dinó Parkban kiállított szobrok a mezozoikum élővilágát mutatják be, a dinoszauruszokról a kihelyezett ismertető táblák segítségével tudhatunk meg hasznos információkat. Egy olyan élmény-foglalkoztatót is kialakítottak, ahol a gyermekek bepillantást nyerhetnek az őslénykutatók munkájába.

Dinó Park Veszprémi Állatkert

Dinó Park Veszprémi Állatkert

A Dinó park bejárata az Állatkert Gulya-dombi részén található, az Állatsimogatót elhagyva a Csimpánzvilág mellől közelíthető meg.

Külön belépőt nem kell fizetni a látványosságért, viszont egy kicsit megemelkedtek az Állatkert belépői.
Belépők: 3 éves korig 100 Ft, 3-18 éves korig 1800 Ft, felnőtt 2600 Ft, családi 6200 Ft (2 felnőtt + 1 gyerek), + gyerek 1200 Ft.

Ha Veszprémben jártok a sok látnivaló mellett nézzétek meg az „A part alatt” mesejátszóteret (Séd völgy) és a Várostrom játszóteret (Kolostorok és kertek sétányon) is!

Képek: Veszprém Zoo

Ha nem szeretnétek lemaradni a legjobb programokról és válogatásainkról, érdemes feliratkozni hírlevelünkre itt vagy csatlakozni Fb oldalunkhoz.