Esti kirándulások, szentjánosbogár séták – 2022

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Minden júniusban elindulnak a szentjánosbogarak, hogy megkeressék párjukat. A csodás jelenség, a rajzás több helyszínen, vezetett programok alkalmával is megtekinthető. Esti kirándulások, szentjánosbogár séták 2022-ben. Az idei rajzás véget ért! 

Alcsúti Arborétum – 2022. június 18-tól, utolsó nap június 28.

A legrégebbi és legismertebb szentjánosbogár rajzás séta helyszín, nagyon sokan keresik fel ebben az időszakban, ezért inkább hétköznap ajánljuk! Érdemes követni az oldalukat, ahol minden aktuális információt megosztanak.
A vezetett séták 2022. június 18-ától 20:30-kor, 20:45-től és 21 órától indulnak. Felnőtt belépő: 2600 Ft, diák 1500 Ft, 3 év alatt ingyenes. Részletek itt és itt.

ELMARAD! – Éjszakai túra a csillagos égbolt alatt – A villancsók nyomában – Pilisszentiván, 2022. június 29. – július 2.

túrák alkalmával a Pilisszentivánon található Jági tanösvényt járhatjátok be, azonban rendhagyó módon nem nappal, hanem este. A szentjánosbogarak idén megviccelték a szervezőket, ugyanis a vártnál jóval korábban kezdték meg a szaporodásukat. Ennek okán sajnos kénytelenek lemondani ezt a programot!

Soroksári Arborétum – 2022. június 15-től – MINDEN JEGY ELFOGYOTT!

A Soroksári Arborétumban előreláthatóan 2022. június 15. és július 3. között vehettek részt a vezetett szentjánosbogár sétákon. A felnőtt belépő 2000 Ft, a gyerek 1500 Ft. Előzetes jegyvásárlás szükséges itt, a helyszínen nem lehet jegyet venni! Az Arborétum Facebook oldalát itt találjátok.

Vácrátóti Arborétum – 2022. június 13-tól – MINDEN JEGY ELFOGYOTT!

A Vácrátóti Arborétumban 2022-ben június 15. és 26. között várják az érdeklődőket a vezetett sétákra.
A belépő 3000-4000 Ft. Előzetes jegyvásárlás itt, a helyszínen nem lehet jegyet venni. Az Arborétum Facebook oldalát itt találjátok.

Szentjánosbogarak a tatai Cseke-tó erdejében

A 2022. június 25-ei, esti felfedező séta során körbejárhatjátok a Cseke-tavat. Megismerkedhettek történetével és a környezetének kulturális örökségével. A túra végén a teljes sötétben megérkeztek a tóparti öreg erdőbe, ahol hallgathatjátok a rejtelmes állathangokat és körülöttetek megjelenő szentjánosbogarak. Előzetes bejelentkezés szükséges: batkyg@dinpi.hu. Jegyár: 1700-2400 Ft. Részletek itt.

TOVÁBBI HELYSZÍNEK

Felsőtárkányban, Aggteleken (2022. június 25-én), az Eplényi Libegőnél, Zircen, Pannonhalmán, Fehérvárcsurgón és a Diósjenői Erdei Szabadidőparkban (2022. június 17-18., 22. 24-25., 29.) is várhatók túrák. A legtöbb helyszínre itt lehet jegyet vásárolni.

Fontos a jó időzítés és a jó időjárás (nem szeles, nem esős) is szükséges hozzá, hogy megjelenjenek. A szentjánosbogarak kb. 21:15-kor „kapcsolják fel lámpáikat” és 22 órakor véget is ér ez a június utolsó napjaiban látható csodaszép jelenség. A legtöbb helyre előzetes regisztráció szükséges!

Érdemes megnézni Vakáció rovatunkat, ahol számos jó esemény és ötlet közül válogathattok! A legjobb hétvégi programokat pedig itt találjátok meg hétről hétre (csütörtökönként frissítjük). A legjobb budapesti programokat a nyári szünetre itt gyűjtöttük össze!

Tartsatok velünk a nyári szünetben is, mert rengeteg jó programot, újdonságot ajánlunk majd!

Ha szeretnétek a legjobb családi programokat, vadonatúj helyekről szóló beszámolóinkat, kirándulás ötleteinket vagy a legújabb gyerekkönyveket, színházi előadásokat, múzeumi programokat, filmeket tartalmazó válogatásainkat hetente egyszer hírlevélben is megkapni, itt tudtok feliratkozni. A Minimatinén a legkisebbektől kezdve az ovisokon és kisiskolásokon át a kamasz korosztályig mindenkinek találhattok programot!