Kertvárosi Tanyaudvar nyílt a XVI. kerületben

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

XVI. kerületi barangolásaink alatt kerestük fel a Sarjú utcai helyszínt, ahol októberben adták át a Kertvárosi Tanyaudvar első ütemét. A háztáji állatok mellett kis tavat, gyümölcsöskertet, madárbarát kertet is találtok. Íme a részletek!

A Mezei Őrszolgálat kertjében alakították ki ezt a kis kertet, amely az iskolás és óvodás csoportok mellett meghatározott időszakokban a családokat is várja.

Van itt néhány fürj, galamb, kecske, macska, szamár, rackajuh és szarvasmarha is.

A Kertvárosi Tanyaudvar kialakított kicsi ösvényeken bebarangolhatjátok a hangulatos kertet, ahol van egy kis tó is teknősökkel, békákkal.

Bálint gazdáról elnevezett gyümölcsös kertben megnézhetitek hazánk gyümölcsfáit, illetve kerület óvodásai majd itt kertészkedhetnek a kialakított magaságyásokban.

A területnek még csak az első üteme készült el. A hivatalos megnyitó jövőre lesz, amikor megújul a ház, készül egy további nagy szaletli is, akadálymentes mosdó, illetve kézműves foglalkozásokat is terveznek.

Fontos tudnivalók: A tanyát csak a megadott napokon lehet látogatni (családoknak hétvégén). Indulás előtt érdemes a Facebook oldalukon vagy telefonon (06-20-593-52-66) érdeklődni. Parkolni a HÉV töltés mellett tudtok, de a bejárat a Sarjú utca 3. felől van. A belépés felnőtteknek 500 Ft, gyerekeknek 200 Ft, családi 1200 Ft. Amikor beléptek, egy felelősségvállalási nyilatkozatot is alá kell írni.

A megnyitó óta nagyon sok állat született a Tanyaudvarban, illetve egy nagy kertészetet is kialakítottak, illetve megújult az előadóterem is. Egyelőre 18 éves kortól védettségi igazolvánnyal látogatható.

Ha szeretnétek időben értesülni a legjobb programokról, hírlevelünkre itt tudtok feliratkozni!