Családi koncertek adventre 2023

Íme néhány ötlet, hogy hol és mikor hangolódhatunk az ünnepekre például a Kaláka, a Rutkai Bori Banda, a Hangszersimogató, a Kolompos, az Apacuka koncertjein. Családi koncertek adventre az egész családnak.

Családi koncertek adventre a fővárosban

Rutkai Bori Banda

Borival, mesés horgolt bábjaival és persze Mandulkával és karácsonyi manókkal is találkozhattok a Banda decemberi koncertjein. A Mandulka és a Karácsonyvár című könyvről és albumról itt írtunk bővebben.
Hol és mikor: Helló, Télapó!Marczi, december 3. 11:00, HóváróCsokonai15, december 10., 11:00 és KiskarácsonyPuskin mozi, december 17., 10:00

 

Kaláka karácsonyi koncertek: Szabad-e bejönni Betlehemmel

Generációk nőttek fel a Szabad-e bejönni Betlehemmel című albumon. Nálunk sincs karácsony és advent Kaláka nélkül!
Hol és mikor: Szabad-e bejönni Betlehemmel?MOMKult, december 17., 9:30 és 12:00; Karácsonyi KalákaÓbuda, Fő tér, december 2., 11:00 (ingyenes); BetlehemesÓbuda, Fő tér, december 17., 18:20 (ingyenes); Karácsonyi KalákaVigadó, december 3., 17:30

 

Gryllus Vilmos: Nótás Mikulás

Nincs Mikulás várás Gryllus Vilmos téli dalai nélkül, amelyet kívülről fújnak a gyerekek és felnőttek egyaránt.
Hol és mikor: Nótás MikulásMOMKult, december 3., 9:30 és 12:00; GyerekkoncertÓbuda, Fő tér, december 16., 11:00 (ingyenes); Miamor Rómaim – december 17., 17:00

 

Farkasházi Réka és a Tintanyúl

Farkasházi Réka és zenekara ezen a karácsonyon is mesés adventi dalokkal vár bennünket több helyszínen. Az Igazi karácsonyi című könyvről és albumról pedig itt írtunk bővebben.
Hol és mikor: Hányat kell aludni még? – családi koncertMOMKult, december 10., 11:00 és december 21., 18:00

 

Hangszersimogató

Évekkel ezelőtt beleszerettünk Bársony Bálint és csapata Hangszersimogató programjaiba, úgyhogy amikor csak lehet, élőben is meghallhatjuk őket, és nálunk a 10+-os korosztály is imádja a karácsonyi albumot.
Hol és mikor: Karácsonyi hangszersimogatóÓbuda, 3K, december 16., 16:00 (ingyenes, regisztrációs)

 

Kolompos együttes

A Kolompos együttes adventhez és karácsonyi ünnepkörhöz tartozó műsorát szintén több helyszínen megnézhetitek és meghallgathatjátok, sőt aktív résztvevői is lehettek.
Hol és mikor: Kiskarácsony, nagykarácsonyKultúrkúria, december 15., 9:00 és 10:30, Kiskarácsony, nagykarácsonyÓbuda, Fő tér, december 9., 11:00 (ingyenes)

 

Belefér egy pici szívbe

A Grecsó Krisztián gyerekverseire épülő zenés-verses gyerekelőadás a színház varázsát, a koncert szívdobogását viszi el a gyerekekhez. A Várkert Bazár közkedvelt produkciója ezúttal is a legkisebbeket szólítja meg. A Grecsó Krisztián verseskötetéből készült interaktív gyerekelőadás a nagycsoportos óvodásoktól a kisiskolásokig várja az énekelni, verselni szerető gyerekeket és családjukat a Várkert Bazárba minden adventi vasárnap délelőtt 11 órától.
Hol és mikor: Belefér egy pici szívbeVárkert Bazár, december 3., 10. és 17., 11:00 (ingyenes koncertek)

 

Apacuka zenekar

Interaktív, játékos, táncos koncertjeiken változatos stílusú, kizárólag élőben előadott dalok hallhatóak, amelyek megtalálhatóak a Színes világ, Hangfalatok és a Családfánk című lemezeiken.
Hol és mikor: Adventi gyerekkoncertRózsa18, december 9., 11:00; Adventi ApacukaKlauzál Ház, december 10., 10:30

Hangadó Junior

A Magyar Zene Háza új ifjúsági sorozata nem kifejezetten adventi program, de szuper, remek családi program, ha szeretnétek minőség időt együtt tölteni. Ezúttal azt járják körbe – terv szerint sok-sok röhögés közepette -, hogy miért hallgatunk zenét? Mi mindenre jó? Jó-e egyáltalán valamire? Ebben segítségünkre lesznek Tarr Feri, a Zene Háza koncertpedagógusa, a népszerű „Harmónia, a zenék birodalma” című könyv szerzője, valamint közreműködnek a Momentán Társulat művészei is.
Hol és mikor: Hangadó JuniorMagyar Zene Háza, december 2., 10:30

 

Nézzétek meg karácsonyi vásárok és ünnepi programok ajánlónkat és Advent rovatunkat is, ahol további jó ötleteket találtok!

A minimatiné már 10 éve segít abban, hogy mindenki megtalálja a legjobb programokat a család kisebb és nagyobb tagjai számára. Ahogy ti, mi is szeretjük az újdonságokat, jó programokat, a kirándulás ajánlókat, a jó könyveket, de a minőségi tartalom gyártásához nekünk is pénzre van szükségünk. Támogassátok fennmaradásunkat, hogy mi is támogathassunk benneteket a minőségi idő eltöltésében! Köszönjük!