Karácsonyi vásárok Budapesten és a legjobb ünnepi programok

Adventi Ünnep a Bazilikánál

Adventi Ünnep a Bazilikánál

Idén is összegyűjtöttük a legjobb karácsonyi vásárokat és ünnepi programokat, amelyek az adventi időszakban várnak benneteket a fővárosban.

Karácsonyi vásárok Budapesten válogatásunkból nem hiányozhatnak a kisebb és nagyobb események sem

Vörösmarty Classic Xmas

Vörösmarty Classic Xmas

Vörösmarty Classic Xmas

A Vörösmarty tér és környéke ismét ünneplőbe öltözik. Mindenkit magával ragad a vásári forgatag, a karácsonyi hangulat, az ízek, illatok és fények fantasztikus összjátéka. A tér egyik fő attrakciója a gyerekek nagy kedvence a kisvasút, amit ingyenesen vehetnek igénybe a látogatók, de lesz kézműves játszóház is. A színpadon egymást váltják majd a koncertek. A karácsonyi vásáron a kézműves kiállítók december 28-án lesznek utoljára, majd átadják a helyet egy fergeteges szilveszteri buli előkészületeinek.
Időpont: 2023. november 17. – 2024. január 1.
Nyitva tartás itt.
Részletes program itt.

 

Adventi Ünnep a Bazilikánál

Adventi Ünnep a Bazilikánál

Adventi Ünnep a Bazilikánál

A Szent István téri adventi rendezvény 2019 és 2021 után 2022-ben is Európa legjobb karácsonyi vására lett, és a Karácsonyi vásárok állócsillaga címet is kiérdemelte. A tér központjában most sem kerülhet más, csakis a közel 12 m magas, csodaszép karácsonyfa. A Kicsik nagy kedvence az ingyenesen látogatható korcsolyapálya, ami mindennap 17 órától várja a 14 év alattiakat, bérelhettek cipőket is. Közel száz kiállító várja a vásárba látogatókat csodaszép, autentikus alkotásokkal. A Bazilika előtt foglalja el méltó helyét a betlehemi jászol és a monumentális adventi koszorú. Remek szórakozást ígér mindenkinek a szelfipont és a kovácsmesterek látványos műhelye is. A VR szán a mai modern technológiát ötvözi a karácsony csodájával. Minden délután 17:30-tól a Bazilika homlokzatán csodálatos fényfestés kápráztatja majd el a közönséget, amely előtt szerdán, pénteken és hétvégén 17 órától egy színvonalas, zenei koncertet láthatnak a térre érkezők.
Időpont: 2023. november 17. – 2024. január 1.
Nyitva tartás itt.
Részletes program itt.

 

Óbuda Advent

Óbuda Advent

Óbuda Advent

Az óbudai Fő tér és a Szentháromság tér közötti szakasz ismét megtelik ünnepi hangulattal, fényekkel, árusokkal. A színpadon egymást váltják majd az olyan fellépők mint a Kaláka, a Belvárosi Betyárok, a Makám és a Szent Efrém Férfizenekar, de lesz még Mikulás- és Karácsonyház, illetve a kerület kulturális intézményei is számos jó programmal készülnek. Megnyílik a jégpálya is, igazi jéggel, ahol korcsolyát is bérelhettek. December 2-án a Vasarely Múzeumban, 9-én a Kassák Múzeumban, 16-án pedig az Óbudai Múzeumban várnak benneteket sétákkal, tárlatvezetésekkel és múzeumpedagógiai programokkal a Zichy Advent keretében.
Időpont: 2023. december 1-23.
Részletes program itt.

 

Advent a Várkert Bazárban

Advent a Várkert Bazárban

Advent a Várkert Bazárban

Nagyszabású koncertekkel, iparművészeti vásárral, szabadtéri kiállítással és ingyenes családi programokkal várja a közönséget a Várkert Bazár adventi eseménysorozata. Az aulában a hazai iparművészeti hagyomány éled újjá az adventi vásáron, amelyen népszerű dizájnerek és tervezők művészi munkáiból válogathatnak az érdeklődők. Nem maradnak el idén sem a családoknak szóló ingyenes adventi programok (adventi vasárnapokon 10 és 18 óra között), a kézműves foglalkozások és Grecsó Krisztián Belefér egy pici szívbe című zenés-verses előadása sem.
Időpont: 2023. december 2-23.
Részletes program itt.

 

 

Winter Wonderland by Westend, téli csodavilág a város felett

Winter Wonderland by Westend

Winter Wonderland by Westend

Harmadik alkalommal nyitja meg kapuit a Winter Wonderland by Westend. A szabadtéri, tetőkerti eseményen családok és közösségek együtt, a város felett hangolódhatnak a közelgő ünnepekre. Kürtőskalács és forralt bor illatába burkolózik a jégkorcsolya pálya, fűtött sátorral, hangulatos körhintával és programokkal várják a kicsiket és a nagyokat. A jégpálya 10 év alatti gyerekek számára, valamint érvényes VI. vagy XIII. kerületi lakcímkártyával rendelkezőknek ingyenesen használható. A körhinta ingyenes, de használata a Westend Applikációban lévő kupon bemutatásához kötött. Egy nap egy telefonról 2 db kupon váltható be. December 3-án 16 órától fellép az Eszterlánc zenekar és érkezik a Mikulás. December 10-én 16 órától az Iszkiri együttes, december 17-én 16 órától a Buborék Együttes lép a színpadra.
Időpont: 2023. november 17. – 2024. január 1.
Részletes program itt.

 

Advent Erzsébetvárosban

Rézeleje Fanfárosok

Rézeleje Fanfárosok

 

Decemberben vásári forgataggal, koncertekkel, utcaszínházi attrakciókkal és ünnepi hangulattal várnak mindenkit a budapesti Madách Imre téren. A karácsonyi vásár december 3-tól 22-ig minden nap 10 és 21 óra között tart nyitva, hétvégén pedig kiegészül koncertekkel és izgalmas utcaszínházi produkciókkal. Fellép többek között az Anima Sound System gospel formációja, Henri Gonzo és még sokan mások.
Időpont: 2023. december 3-22.
Részletes program itt.

 

Advent a Hegyvidéken

mesezenekar

Eszter-lánc Mesezenekar

Az Advent a Hegyvidéken eseménysorozat vására széles portéka-kínálattal, ingyenes családi programokkal, koncertekkel, helytörténeti sétákkal, adventi gyertyagyújtással várja a látogatókat a XII. kerületi Városháza téren.
Időpont: 2023. december 2-23.
Részletes program itt.

 

Ünnepváró Forgatag

Hagyományok Háza

Hagyományok Háza

A Hagyományok Háza ünnepváró adventi programján meghitt koncertek, bábelőadás, adventi ringató, ajándékkészítő műhelyek, színpadi műsorok, mese, gyerektáncház, gasztronómiai előadás és kóstoló, kézműves vásár és kedvezményes kiadványok várják a hozzájuk betérőket. Az ajándékkészítő műhelyekben bárki elkészítheti személyes karácsonyi ajándékát. Az ünnepváró vásárban egyedi, kézzel készült remekműveket: szebbnél szebb ékszereket, játékokat, a háztartásban használt praktikus eszközöket, textileket, dísztárgyakat, öltözetdarabokat és kiegészítőket vásárolhatunk.
Időpont: 2023. december 8-10.
Részletes program itt.

SlowXmas 2023

Fashion Street

Fashion Street

Immár hatodik alkalommal fognak össze Budapest ikonikus utcái – az  Art&Antique Street (Falk Miksa utca), a Bartók Béla Boulevard (Bartók Béla út), a Fashion Street (Deák Ferenc utca) és a Ráday Soho (Ráday utca), de Budapest más területeiről is csatlakoznak vállalkozások – a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara által létrehozott Bevásárlóutca Menedzsment (BUM) koordinálásában, hogy a karácsonyi rohanás helyett rámutassanak az advent igazi jelentésére. Arra ösztönözzük a járókelőket, hogy lassuljanak le, és az elmúlt időszak, valamint a karácsony körüli stresszt cseréljék élményekre és művészetre. A tematikus utcák közös adventi kalendáriuma november 24. és december 24. között minden napra tartogat egy kiállítást, forró csokit, közös kézműves foglalkozást, finom bort és jó zenét az arra járóknak.
Időpont: 2023. november 24. – december 24.
Részletes program itt (november 20-tól).

 

WAMP

WAMP

WAMP

A WAMP Design vásár karácsonyi vásársorozata Budapest egyik legszebb panorámájával rendelkező helyszínén, a Bálna Honvédelmi Központ első emeletén várja a különleges ajándékokra vágyókat: legyen szó ötletes gyerekjátékokról, igényes print termékekről, hazai tervezők által megálmodott különleges ruhákról vagy kiegészítőkről vagy gasztronómia finomságokról. A belépő kupon 1500 Ft, amit kiállítók weboldalán felhasználhatsz! A rendezvény gyerek és kutyabarát.
Időpont: 2023. december 3., 10., 17.
Részletes program itt.

 

Hello Winterland – Hello Buda, november 24-étől

Hello Winterland

Hello Winterland

Forraltborozz, csúszkálj és hangolódj a karácsonyra a budai dombok között! Korcsolyapályával és kölcsönzéssel, új gasztrokínálattal, téli programokkal, változatos lélekmelegítőkkel, és valódi hütte hangulattal vár a HELLO BUDA Winterland egész télen.
Időpont: 2023. november 24-étől
Részletek itt.

 

Városháza Téli Élménypark és Karácsonyi vásár

Vásár és korcsolyapálya a Városháza parkban

A megújult Városháza parkban idén lesz karácsonyi vásár és jégfolyosó is, amely várja az ünnepre készülőket.
Időpont: 2023. november 24. – január 7.
Részletek itt.

December 1-jén kigördül az első fényvillamos is, amely január 7-éig közlekedik!

Tartsatok velünk, mert rengeteg jó programmal és ötlettel érkezünk, amelyet Advent rovatunkban is megtaláltok!

A minimatiné már 10 éve segít abban, hogy mindenki megtalálja a legjobb programokat a család kisebb és nagyobb tagjai számára. Ahogy ti, mi is szeretjük az újdonságokat, jó programokat, a kirándulás ajánlókat, a jó könyveket, de a minőségi tartalom gyártásához nekünk is pénzre van szükségünk. Támogassátok fennmaradásunkat, hogy mi is támogathassunk benneteket a minőségi idő eltöltésében! Köszönjük!