Készülj az ünnepekre Mandulkával! – megjelent a Rutkai Bori Banda új albuma és mesekönyve

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Készüljetek együtt az ünnepekre és varázsoljatok téli hangulatot Mandulka anyóval és a manógyerekekkel! A mesék remek kísérői a Rutkai Bori Banda csodás téli dalai. Szponzorát tartalom.

Pókfüttyfalván beköszöntött a tél. Borsó és Tóbiás, a két manógyerek lelkesen várja a karácsonyt. Mandulka, a manóanyó gombaházikójában sertepertélnek naphosszat, segítenek sütni-főzni, lucabúzát ültetni és képeslapot festeni. Készülődés közben pedig minden mesévé válik, míg odakinn sűrű pelyhekben csak hull és hull a csillogó, puha hó!

Rutkai Bori mesekönyvének világa ismerős és mégis összetéveszthetetlenül egyedi: játékos és mély, vicces és lélekkel teli. Nincsenek gonoszok, csak kalandok és jóbarátok. Jó belebújni, mint zimankós időben egy horgolt manósapkába. A könyv első felében meséket, a második részben pedig a dalszövegeket találjátok.

A Mandulka és a Karácsonyvár című lemezt megtalálhatjátok az online zeneszolgáltatók kínálatában, illetve megvásárolhatjátok a CD-t a könyv- és lemezboltokban. Nagyon szerettük az El vagyok havazva című meditációs mesét, amely biztosan jól fog esni a karácsony előtti kapkodásban vagy a régebbi dalokat: Sárkányjárgány szánkósított változatát vagy a Távoli hegyek felől című számot.

A zenekar karácsonyi koncertjeit is ajánljuk nektek, ahol megelevenednek a könyv szereplői is. A Marcziban december 4-én és 5-én várnak benneteket, a Puskin moziban pedig december 19-én!

JÁTÉK

Köszönjük, hogy ennyien velünk játszottatok. Sóti Diának és Lizának kedvezett a szerencse, akiknek írtunk emailt is! Gratulálunk!

Játsszatok velünk és nyerjétek meg a Mandulka és a Karácsonyvár című könyvet. A következő kérdésre várjuk a választ advent első vasárnapjáig, vagyis november 28-a éjfélig a jatek@minimatine.hu-ra:

Nektek melyik a kedvenc dalotok az új lemezről?

Meghallgathatjátok itt és a Spotify-on is. Általános játékszabályzat itt.