Adventi és karácsonyi vásárok Budapesten, szabadtéri programok városszerte 2021

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Adventi és karácsonyi vásárok Budapesten

Ha szeretnétek az ünnepekre karácsonyi színekkel, fényekkel, ízekkel, programokkal hangolódni, akkor ajánlunk nektek néhány nagyobb, illetve családiasabb hangulatú vásárt, helyszínt, valamint néhány főváros közeli ötletet is mutatunk. Adventi és karácsonyi vásárok Budapesten 2021-ben!

Advent Bazilika – Bazilika előtti tér, november 19-étől (18 éves kortól védettségi igazolvány szükséges)

Tavaly csak online formában rendezhették meg az Advent Bazilika rendezvénysorozatát, de idén újra lehet majd vásárolni, korcsolyázni Európa egyik legszebb karácsonyi vásárában. Ahogy minden évben idén is feldíszítésre kerül egy hatalmas, közös karácsonyfa, mely az óriás adventi koszorúval és betlehemi jászollal együtt végig kíséri az idei eseményt. November 28-tól minden vasárnap sor kerül az adventi gyertyagyújtásra is. A vásár ideje alatt minden nap fotókiállítással, jégpályával, valamint selfie automatával várják a látogatókat, továbbá minden délután 16:30-tól a Bazilika homlokzatán fényfestés kápráztatja majd el a közönséget.
Részletek itt.

Budapesti Karácsonyi Vásár – Vörösmarty tér, november 19-étől (18 éves kortól védettségi igazolvány szükséges)

November 19-étől december 31-éig tart majd nyitva a Vörösmarty téren a Budapesti Karácsonyi Vásár, ahol válogatott, kézműves portékákat vásárolhattok, de lesznek még zenei és egyéb programok is. December 1-től 26-ig minden nap 17 órától fényfestéssel készülnek a szervezők. A gyermekekről sem feledkeztek meg idén sem, december 5-ére meghívták az igazi lappföldi Mikulást, Joulupukkit is.
Részletek itt.

Várkert Bazár Advent – Várkert Bazár, november 22-étől

A programsorozat eseményei között találtok szabadtéri kiállítást, tárlatvezetést, irodalmi estet is, emellett fellép többek között a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara, a Random Trip, Tóth Vera és a Budapest Jazz Orchestra. Az iparművészeti vásár részeként idén a Covid-árvák számára rendeznek jótékonysági gyűjtést. Több alkalommal a Várkert moziban megnézhetitek a Royal Ballet A diótörő című előadását. A Lovarda a 3. adventi vasárnapon pedig gyerekprogramokkal vár benneteket.
Részletek itt.


Advent Óbudán – Fő tér, november 26-ától (18 éves kortól védettségi igazolvány szükséges)

November 26-tól egy hónapon át színes programokkal, koncertekkel, kézműves vásárral és izgalmas gasztroélményekkel várják a látogatókat Óbudára. Az Advent Óbudán 2021 programsorozat keretében két helyszínen is lehetőség lesz ingyenes korcsolyázásra: szokás szerint a Fő téren, illetve idén első alkalommal a Békásmegyeri piac közösségi terén. Újra forog majd a Szentháromság téren a körhinta is. Fellép majd többek között a Kaláka, a Muzsikás, a Makám, a Szent Efrém Férfikar, az Eszter-lánc mesezenekar, Bíró Eszter és még sokan mások. Minden program ingyenes!
Részletek itt.

Téli csodavilág a Westend tetején – Westend Winter Wonderland, november 14-étől

November 14-étől ünnepi hangolódás veszi kezdetét a Westend Tetőkertben. A Winter Wonderland néven futó rendezvénysorozat egészen december 31-éig vár mindenkit izgalmas programokkal, jégkorcsolyapályával, körhintával és téli ételekkel, italokkal.  Az Eötvös10-zel együttműködve családi eseményekkel is megtöltik az adventi hétvégéket és a téli hétköznapokat a város felett: lesz gyerekkoncert, óriásbábos produkció, kézműves foglalkozás, de közös jótékonysági ajándékgyűjtésre is sor kerül a TündérPakk Alapítvánnyal.
Részletek itt.

Müpa Sátor és jégpálya – Művészetek Palotája előtt, november 30-tól

Meglepetésekkel és újdonságokkal térnek vissza a Müpa ünnepi helyszínei, a Müpa Sátor és a Jégpálya. November 30-án egy vadonatúj karácsonyi produkcióval, az Égigérő mesével indul a Müpa Sátor idei programja. Emellett a több mint 300 négyzetméteres, fedett jégpálya mellett idén először ingyenes koncertek is várják a korcsolyázni vágyókat. 
Részletek itt.

Kölyökadvent a Nemzeti Színházban – adventi vasárnapokon: november 28., december 5., 12., 19.

Négy adventi vasárnapon a Nemzeti Színházban várnak benneteket kézműves programokkal és színpadi előadásokkal, koncertekkel. A programok ingyenesek, de az előadásokra regisztrációs jegy szükséges! Emellett a Reménycsillag Gyermekeinkért Alapítványnak adományokat is gyűjtenek.
Részletes program itt.

+ NÉHÁNY FŐVÁROSI KÖZELI HELYSZÍN

Advent Szentendrén – november 27-étől

Szentendre történelmi belvárosa hagyományosan minden évben ünnepi díszbe öltözik az Adventtől Vízkeresztig tartó időszakban. A finomságokkal, ajándékokkal feltöltekezve hangulatos séták várnak a látogatókra a városban, a megunhatatlan háztetők, lépcsők, macskakövek között. A Duna szentendrei kanyarulata pedig a téli fényekben is csodálatos.
Részletek itt.

Pomázi Advent – november 27-től

Idén hagyományteremtő jelleggel Pomáz városa egy új kezdeményezésnek ad otthont, méghozzá a Szent István Parkban, ahol ebben az évben első alkalommal négy héten át tartó adventi ünnepségsorozatot (november 27. és december 23. között) rendeznek. A Pomázi Adventre kicsiket és nagyokat egyaránt megmozgató programokkal, a környék legnagyobb jégpályájával, hazai kézműves termékeket és gasztronómiai kiválóságokat felvonultató karácsonyi vásárral, valamint meghitt ünnepi hangulattal várják a pomáziakat és budapestieket, valamint minden környékbelit. Az adventi hétvégéken fellép többek között Vázsonyi János szaxofonművész, a Napraforgó Meseszínház és a Trambulin Színház, valamint a Rézeleje Fanfárosok. Harmonika koncertet ad Móser Ádám, Luca-napi műsorral érkezik Gulyás László Vándormuzsikus, meseelőadást tart Écsi Gyöngyi, de lesz mesekoncert is a Madách Színház művészeivel. Az adventi programsorozat keretében fellép még a Late Baggers, valamint a Jazz and More Showcoir, a Daniel Speer Brass zenekar pedig Swing Karácsony lemezbemutatóját tartja Pomázon. A HungArty, valamint a FaMiReDo társulatok egy-egy karácsonyi műsorral készülnek. A Holdvilágárok Egyesület Betlehemi játéka mellett az Agapé gyülekezet pásztorjátéka és a LuxMitras tűzzsonglőrök előadása is látható majd.
Részletek itt.

Adventi Kastélynapok – Gödöllő, Királyi Kastély, december 18-19.

Az esztendő legbensőségesebb időszakában újra ünneplőt ölt a Gödöllői Királyi Kastély. Immáron 20. alkalommal, színes családi programokkal és gazdag látnivalóval várnak minden kedves látogatót! A királyi család az 1870-es években a legkisebb gyermek, Mária Valéria kedvéért szívesen töltötte a karácsonyt Gödöllőn. Kicsik és nagyok gyerekelőadásokat láthatnak, koncerteket hallgathatnak, valamint ajándéktárgyakat és karácsonyi dekorációkat készíthetnek a gyermekfoglalkoztatóban. Minden korosztályt gazdag kínálattal vár a kézművesek és iparművészek karácsonyi vására.
Részletek itt.

Karácsonyház – Gödöllő központjában

A Karácsonyház egy különleges ünnepi dekorációjú, Magyarországon egyedülálló üzlet a Gödöllői Királyi Kastély szomszédságában. Mivel egyszerre csak 80 főt tudnak beengedni, gyerekekkel inkább hétköznap ajánljuk, hogy ne kelljen sorban állnotok.
Részletek itt.

A zárt terekben 2021. november 20-ától maszk használata kötelező!

Tartsatok velünk, mert Advent rovatunkban rengeteg jó programot, ajándék ötletet, új könyveket találtok majd az elkövetkezendő időszakban!

Ha szeretnétek a legjobb családi programokat, vadonatúj helyekről szóló beszámolóinkat, kirándulás ötleteinket vagy a legújabb gyerekkönyveket, színházi előadásokat, múzeumi programokat, filmeket tartalmazó válogatásainkat hetente egyszer hírlevélben is megkapni, itt tudtok feliratkozni. A Minimatinén a legkisebbektől kezdve az ovisokon és kisiskolásokon át a kamasz korosztályig mindenkinek találhattok programot!