Ünnepi Könyvhét nem csak felnőtteknek! – 12 online könyvbemutató gyerekeknek

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A júniusi Ünnepi Könyvhét elmaradása után mindenki reménykedett benne, hogy ősszel megtarthatják a rendezvényt, de sajnos nem így lett. A program viszont nem marad el, csak az online térbe költözik. Számos szuper, új könyv bemutatója lesz gyerekeknek. Mutatjuk a kedvenc új könyveinket, amelyekről részletesebben is olvashattok nálunk hamarosan, sőt többet ki is sorsolunk majd!

Bartos Felicián: Andris és a Fehér Démon – könyv- és szerzőbemutató (Móra Kiadó)

Ismerjétek meg a Móra Kiadó legújabb szerzőjét, Bartos Feliciánt és izgalmas, 9 éven felülieknek szóló kalandregényét. A kamasz főhősnek alakváltó kövekből, hatalmasra nőtt nyulakból és beszélő fákból kell hadsereget verbuválnia ahhoz, hogy megvédje otthonát a halhatatlan homokkatonákkal támadó Fehér Démontól.
Mikor: szeptember 17., csütörtök 18:00-18:30
Hol: a Móra Kiadó Fb oldalán

Híres magyarokról kisebbeknek – A Naphegy Kiadó életrajzi sorozata

Nagyon szuper sorozat, minden kötetét imádjuk és most megjelent a legújabb, amely Szabó Magda életébe enged betekintést a gyerekek számára. Boldizsár Ildikó, Kertész Edina és Mészöly Ágnes a kiadó életrajzi sorozatában eddig megjelent kötetekről beszélgetnek Szécsi Noémivel. A sorozatban megjelent részek: A fiú, aki imádta a matekot; A lány, aki orvos akart lenni; A fiú, akit elvarázsolt a zene; A lány, aki csillagász lett; A fiú, aki Varjúvárról álmodott; A lány, aki szavakkal varázsolt. Mind-mind ajánlottuk már nektek!
Mikor: szeptember 18., péntek 11:00
Hol: a Kossuth Kiadói Csoport Facebook oldala

Szabó Borbála: A János vitéz-kód – könyvbemutató (Pagony)

Csöppenjetek ti is bele a János vitézbe a János vitéz-kódon keresztül! A nevetés és az izgalmas fejtörés garantált! Miközben eltűnik Turchányi Albert, 11 éves általános iskolai tanuló Petőfi Sándor János vitéz című művében ­ismeretlen, új szereplő jelenik meg, és ezáltal a mű igen különös fordulatokkal gazdagszik. Ám az új János vitéz nem mindenki tetszését nyeri el….
Mikor: szeptember 18., péntek 17:00-18:00
Hol: a Pagony Kiadó Fb oldalán

Zalka Csenge Virág: A kalóz királylány – mesemondás (Móra Kiadó)

A péntek esti mesét, az ÉV GYEREKKÖNYVE DÍJAS Zalka Csenge Virág, nemzetközi mesemondótól hallgathatjátok meg, a frissen megjelent A kalóz királylány című nemzetközi népmese-válogatásából. Nézzétek meg az első kötetet is, érdemes!
Mikor: szeptember 18., péntek 18:00-18:30
Hol: a Móra Kiadó Fb oldalán

Mészöly Ágnes: Fekete nyár – könyvbemutató (Tilos az Á)

Pamuk Fanni az egyetlen, aki ebben az elfuserált világban félelem nélkül beszél a halálról egy haldoklóval – ahogy Mészöly Ágnes az, aki pátosz nélkül, vagányan ír az elmúlásról, meg arról a fura valamiről, amit előtte életnek nevezünk. A regény kapcsán Vinczellér Katalin moderálásával, Mészöly Ágnes író és Szabó Márta gyásztanácsadó, coach, pedagógus, a Napfogyatkozás Egyesület alelnöke, gimnáziumi magyar-média szakos tanár izgalmas beszélgetését hallgathatjátok meg élőben! 14 éves kortól ajánlott!
Mikor: szeptember 18., péntek 18:00-19:00
Hol: a Pagony Kiadó Fb oldalán

Diridongó – reggeli könyvkóstoló ovisoknak (Móra Kiadó)

Egy könyv 70 év legjobb verseivel nem csak ovisoknak Weöres Sándortól Rutkai Boriig. Indítsátok a szombat reggelt zenés, verses, messze zsongó könyvkóstolónkkal, ahol bemutatkozik a Móra 70. ünnepi évének soron következő kiadványa: a Diridongó.
Mikor: szeptember 19., szombaton 9:00-9:30
Hol: a Móra Kiadó Fb oldalán

Szombat délelőtt a Pagonnyal (Pagony)

Ezen a szombat délelőttön 6 új gyerekkönyv mutatkozik be a Pagony Kiadónál, közben sok beszélgetés, kézműves ötlet és természetesen mese is lesz:

Mikor: szeptember 19., szombat 10:00-13:00
Hol: a Pagony Kiadó Fb oldalán

A Duna kincsei – városnézés és beszélgetés Ludvik-Tittel Kingával

Már bemutattuk nektek a Duna kincsei szuper városban barangolós, feladatokkal kiegészített zsebkönyvét, most pedig az online térben is találkozhattok a szerzővel.
Mikor: szeptember 19., szombat 10:30
Hol: a Kolibri Kiadó Fb oldalán

Balázs Ágnes: Egy elsős varázsnaplója – játékos kötetbemutató Balázs Ágnessel és tanítványaival (Móra Kiadó)

Tudjátok meg Balázs Ágnes írónőtől és tanítványaitól, hogyan segíthet egy varázslatos napló abban, hogy az első iskolás év igazi élmény lehessen! Vár az Egy elsős varázsnaplója rendhagyó bemutatója. A könyvről itt írtunk bővebben, és ha szeptember 20-ig velünk játszotok, meg is nyerhetitek!
Mikor: szeptember 19., szombat 16:00-16:30
Hol: a Móra Kiadó Fb oldalán

Nyulász Péter: A Gemini-kód – könyvbemutató (BerGer Kiadó)

Fejtsétek meg a Gemini-kódot Nyulász Péter íróval és Ritter Ottó illusztrátorral a BerGer Szimat Szolgálat legújabb, duplán izgalmas kötetének bemutatóján! Bevallhatjuk nektek, hogy óriási BerGer Szimat rajongók vagyunk, úgyhogy nagyon vártuk a következő részt!
Mikor: szeptember 19., szombat 17:00-17:30
Hol: a Móra Kiadó Fb oldalán

Gryllus Vilmos: Vízcseppmesék – könyvbemutató (Centrál Kiadó)

„Szerettem esténként mesélni a gyerekeimnek. Legjobban fejből, csak mondani, ahogy jön. Ezek a mesék aztán többször is előkerültek, alakultak, véglegesedtek. Itt van most közülük kettő. Az elsőt a fiamnak mesélgettem, a másodikat a lányomnak. De rég volt! Örömmel idézem fel őket, hátha nektek is tetszenek majd. És persze hogy a természetről szólnak, mi másról? Az egyik egy vízcsepp, a másik egy felhő története. Fogadjátok szeretettel!” – Gryllus Vilmos. Gryllus Vilmos legújabb könyvéről Oláh Andreával fog beszélgetni.
Mikor: szeptember 19., szombat 18:00-19:30
Hol: a Centrál Könyvek oldalán

Hogyan készültek fotók a török korban? – beszélgetés

Beszélgetés hallgathattok meg az online térben Lőrinc Lászlóval és Rátkai Kornél illusztrátorral a 25 szelfi a török korban című könyvük kapcsán.
Mikor: szeptember 20., vasárnap 10:30
Hol: a Kolibri Kiadó Fb oldalán

Az Ünnepi Könyvhét teljes digitális prospektusa itt érhető el!

+1 

Líra Könyvklub élőben: Nyúl Péter és barátai

A Líra Könyvklub szeptemberi gyerekkönyves adásában Szabó T. Annával és Dragomán Györggyel beszélget Nyúl Péterről és barátairól Czakó Réka a Neveljünk olvasókat! csoport alapítója és az Égigérő gyerekkönyves blog szerkesztője.
Mikor: szeptember 27., vasárnap 17:00-18:00
Hol: Líra Könyv Fb oldalán

Ha szeretnétek a legjobb programokat, a legújabb helyekről készült beszámolóinkat, válogatásainkat hetente egyszer hírlevélben is megkapni, itt tudtok feliratkozni.