Fedezd fel a Duna kincseit! – izgalmas helyszínekre kalauzol az új zsebkönyv

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Tittel Kinga: A duna kincsei

A Kolibri Kiadónál megjelent Tittel Kinga, a népszerű Mesélő Budapest című könyv szerzőjének új zsebkönyve. Akár a fővárosban éltek, akár Budapestre látogattok, ajánljuk ezt a szuper zsebkönyvet!

Budapesti lakosokként is imádunk a városban barangolni és turistásat „játszani”. Annyi érdekes dolgot tudtunk már meg Tittel Kinga előző könyveiből is a különböző épületekről, kerületekről, hogy még felnőttként is izgalommal vártuk a folytatást.

Tudjátok, hogy mit nevezünk Budapest kacsájának? Hol mérik meg a Duna vízszintjét? A város valóban tengeri kikötő? És közlekedhetnénk-e a 4-6-os vonalán akár hajóval is? Mik azok és hol találhatóak a Buchwald-székek? Miért volt szőke a Duna, és mióta kék? Hogy régen befagyott, és át lehetett sétálni rajta? Hogy volt hidroplán kikötő a Szabadság-hídnál?

Emellett számos dolgot megtudhattok a hajózás történetéről, különféle vízi járművekről vagy az elfeledett dunai szakmákról, és magáról a Dunáról is. Nem maradhatnak ki a hidak és a Duna szigetei sem, többek között a Népsziget, a Hajógyári-sziget, a Csepel-sziget és a Margitsziget sem. A helyszíneket a Fortepan archívumából válogatott fotók teszik még izgalmasabbá.

A könyv végén játékot is találtok, amely épület részletek játékos keresésére invitál. Ezeket a kincseket a Duna pesti és budai oldalán találjátok, de ha nem akadtok rá, a végén megadja a szerző a pontos koordinátákat is.

A Mesélő-zsebkönyvek első kötete, A Várnegyed titkai után olyan témát választottam, amely első látásra talán kilóg a sorból, hiszen nem egy újabb városrészt mutat be. Szép, kerek évforduló hívta életre ezt a könyvet: júliusban lesz 200 éve annak, hogy elindult első, menetrend szerinti útjára az első dunai gőzhajó, a Carolina. A folyó vitathatatlanul Budapest ékessége, amely elválaszt és összeköt, és amely évszázadok óta meghatározó eleme a város fejlődésének és mindennapi életünknek” – mesél a kötet apropójáról a szerző, Tittel Kinga.

Ha még maradtak kérdésetek vagy szívesen mesélnétek kedvenc helyeitekről, Tittel Kinga, a szerző várja a leveleitek a meselobudapest@gmail.com címen!

JÁTÉK!

Köszönjük, hogy ennyien velünk játszottatok! A helyes megfejtés: idegenvezetőként is dolgozik a szerző. A szerencse ezúttal Für Bernadettnek kedvezett, akinek írtunk emailt is. Gratulálunk!

Játsszatok velünk, és nyerjétek meg a Kolibri Kiadó jóvoltából A Duna kincsei című remek zsebkönyvet. Nincs más dolgotok, mint a következő kérdésre válaszolni:

A könyvek írásán kívül, mivel foglalkozik még a szerző, Tittel Kinga?

Segítséget itt találtok. A válaszokat a jatek@minimatine.hu-ra várjuk augusztus 24-e, hétfő éjfélig, utána sorsolunk! Általános játékszabályzat itt.

Érdemes megnézni Vakáció rovatunkat is, ahol sok jó ötlet közül válogathattok! Ha szeretnétek a legjobb programokat és új ajánlóinkat, válogatásainkat hetente egyszer hírlevélben is megkapni, itt tudtok feliratkozni.