Szedd magad tulipán 2023 – 20 helyszínen

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A hűvös időjárás miatt 2023-ban csak április közepétől indul el igazán a szezon a tulipán szedd magad helyszíneken. Az alábbi lelőhelyek környékén pedig kirándulni is remekül lehet, ehhez is adunk néhány tippet.

BUDAPEST KÖZELÉBEN

Kevély-hegyi Levendulás – Pilisborosjenő

Egyik kedvenc levendulamezőnkön közel 100.000 tulipán várja, hogy az otthonod dísze lehessen. Április közepétől tartanak majd nyitva.
Részletek itt.
KIRÁNDULÁS TIPP: Teve-szikla és az Egri vár másolata

TulipGarden Dunakanyar – Kosd

Április 14-16. és április 28-30. között szeretettel és csodás tulipánokkal várnak benneteket Kosd határában. Pénteken is nyitva lesznek, illetve szombaton és vasárnap.
Részletek itt.
KIRÁNDULÁS TIPP: Gyadai Tanösvény – Katalinpuszta, Szendehely és/vagy Naszály csúcs; Robirtok – Kosd

TulipGarden – Csákvár

Ezen a tavaszon 17 féle tulipán, összesen 50 000 tő vár benneteket Csákváron, a Zöldhegyen. Aki szeretné elkerülni a tömeget, több hétköznapi napon is nyitva tartanak. Van egy alap belépő 1000 Ft, amely 3 tulipánt is magába foglal.
Részletek itt.
KIRÁNDULÁS TIPP: Panoráma tanösvény és Haraszt-hegyi tanösvény, illetve vértesi kirándulások ajánlónkban még több környékbeli ötletet találtok.

TOVÁBBI HELYSZÍNEK

Kőröshegyi Levendulás

Április 13. és 23. között várnak benneteket. Az online jegyet a belépés időpontjára kell megváltani és korlátlan idejű benntartózkodásra jogosítja tulajdonosát. Idén is különleges programokkal készülnek.
Részletek itt.
KIRÁNDULÁS TIPP: Balatonföldvári Kilátó és Hajózástörténeti Múzeum, völgyhíd kilátópont

Kálnoki LevendulásMáriakálnok

A Szigetköz szívében rengeteg virággal várnak benneteket TulipánSzüretre! Idén szervezik meg 2. alkalommal ezt az eseményt. A Szedd Magad napok során hétköznap és hétvégén is lehetőséget biztosítanak különféle színű és fajtájú tulipánok szedésére.
Részletek itt.
KIRÁNDULÁS TIPP: Szigetközi Tájvédelmi Körzet

Pannonhalma Provance

Csodás tulipánok várnak benneteket Pannonhalmán is. A nyitvatartásért érdemes figyelni az oldalukat.
Részletek itt.
KIRÁNDULÁS TIPP: Pannonhalma lombkorona ösvény és Boldog Mór-kilátó, arborétum, Pausa cukrászda

Tulipánszüret Csömödéren

Április 29-éig csodás tulipánokkal várnak benneteket ezen a helyszínen is. Emellett játszótér, nagy szabad terület is rendelkezésre áll a természetben való feltöltődéshez. Tulipános ajándéktárgyak, csokoládé, és levendulás termékek is lesznek a szedd magad vásáron.
Részletek itt.
KIRÁNDULÁS TIPP: Csömödéri Erdei Vasút

Tulipánszüret Mórahalmon

Április 15-16-án, 22-23-án és 29. – május 1-jéig tulipánszüret lesz a mórahalmi Bivalyrezervatummal szemben. A 120.000 tulipán mellett kézműves vásárral is készülnek.
Részletek itt.
KIRÁNDULÁS TIPP: Mórahalmi Gyógyfürdő, Bivalyrezervátum

A kert – Nyírtelek, Ferenc tanya

Április 15-étől várhatóan május 1-jéig tartanak nyitva, hétfő kivételével szedhettek tulipánokat. Hétvégente gyerekprogramokkal is készülnek majd.
Részletek itt.
KIRÁNDULÁS TIPP: Tokaj, Nyíregyháza Állatkert

TulipGarden Balaton – Tömörpuszta

A „Szedd Magad” szüret eredményességét az ősszel gondosan elültetett mintegy 110 000 darab virághagyma garantálja, amely áprilisi hétvégéken vár benneteket Szőlősgyörökön a Balaton déli partjától, Balatonboglártól mintegy tíz kilométerre.
Részletek itt.
KIRÁNDULÁS TIPP: Bugaszegi téglagaléria, Xantus János Gömbkilátó, Berek Világa Látogatóközpont

További helyszínek:

A tulipán lelőhelyek nyitvatartása és a virágzás az időjárás függvényében változhat, ezért indulás előtt mindenképp nézzétek meg a hivatalos weboldalakat, közösségi oldalakat, ahol általában a virágok állapotáról is információt kaphattok! Érdemes saját metszőollóval is készülni!

Nyitókép: Justin Ha / Unsplash