Új látogatóközpontot adtak át a Balatonnál – megnyílt a Berek Világa Látogatóközpont

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az idén 25. születésnapját ünneplő Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság megnyitotta a legújabb látogatóközpontját a Balaton déli partjánál. Ilyen lett a Berek Világa Látogatóközpont.

A Berek Világa Látogatóközpont a Somogy megyei Ordacsehi közelében található, mind ökoturisztikai, mind infrastrukturális szempontból hiánypótló szerepet tölt be a térség életében.

A területre látogatók megcsodálhatják a dél-balatoni berkek lenyűgöző világát, szinte érintetlen szépségét. A vidék állatvilága (az itt élő halak, emlősök, illetve madarak tekintetében) nemzetközi viszonylatban is kiemelkedően gazdag.

A környezeti nevelésre, oktatásra, szemléletformálásra fókuszáló létesítmény remek kikapcsolódást és feltöltődét ígér felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt. Az interaktív kiállításon felül gyerekfoglalkoztató és irodák is helyet kaptak az épületben, mely egész évben várja a látogatókat.

A 400 millió forintos, uniós és hazai forrásból megépült Berek Világa a „megvédve bemutatni” elvét követve, a környezet terhelése nélkül nyújt betekintést a dél-balatoni térség élőhelyeibe, sajátosságaiba. Természetvédelmi szerepének nyomatékot ad, hogy a beruházás – a megtisztítást követően – egy korábbi illegális hulladéklerakó helyén épült fel.

Forrás: Magyar Nemzeti Parkok Kép: Vermes Tibor / kormány.hu

Ha szeretnétek a legjobb családi programokat, vadonatúj helyekről szóló beszámolóinkat, kirándulás ötleteinket vagy a legújabb gyerekkönyveket, színházi előadásokat, múzeumi programokat, filmeket tartalmazó válogatásainkat hetente egyszer hírlevélben is megkapni, itt tudtok feliratkozni.