Hanga régi karácsonyai – csodás ünnepi időutazás

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Hanga régi karácsonyai

Minden évben van egy olyan karácsonyi mese, amely belopja magát a szívünkbe. Tavaly ilyen volt a Hónővér, idén pedig Wéber Anikó Hanga régi karácsonyai című könyve, amely a Pagonynál jelent meg.

Hanga egy hópihe, aki különböző történelmi korokban kalandozik. Karácsonykor mindig visszatér az emberek világába, és megnézi, hogyan ünnepelnek. Így jut el Gödöllőre, ahol Erzsébet királynéval és Mária Valériával karácsonyozik, az Andrássy kastélyba, Andrássy Dudihoz, illetve Szendrey Júliával és kislányával, Ilonával is találkozik. Az egyik alkalommal egy falusi betlehem részese lehet, illetve az utolsó fejezetben a jelenkor karácsonyába érkezik. A történetek igazán szívmelengetőek, nem beszélve az illusztrációról, amely Keszeg Ágnes munkája. Mintha egy csodaszép, régi mesekönyv kelne életre. Már a belső, nyitó oldalak is elvarázsoltak, hiszen olyan régi karácsonyfadíszek jelennek meg benne, amelyek a nagyszüleink fáját díszítették.

A könyv végén a QR kódot beolvasva nyomtathattok öltöztető babákat. Emellett számos érdekességet olvashattok a könyvben szereplő valós történelmi személyekről, illetve a különböző korok karácsonyairól, ahogy Hosszú Hugó (hópehely apó) elmeséli nekünk.

Bölcsészként nem mehetek el szó nélkül a szerző, Wéber Anikó szakirodalom jegyzékétől (a könyv végén található), amely kedvet adott a források elolvasásához is. A Hanga régi karácsonyai amellett, hogy ismeretterjesztő, szórakoztató, elbűvölő, csodás ajándék a fa alá akár gyermeklelkű felnőtteknek is. Biztos, hogy az ünnepek alatt újra előkerül majd, és azt követően minden évben.

Itt vagy a Pagony boltokban is megvásárolhatjátok.

Az idei év karácsonyi könyveit itt gyűjtöttük össze! Nézzétek meg a legjobb társasjátékokat is!

Családi programokat Online rovatunkban találtok! Tartsatok velünk az adventi időszakban is, mert rengeteg jó eseménnyel (színházi előadás, koncert, kirándulás ötlet) és könyvvel érkezünk!

Ha szeretnétek a legjobb programokat és új ajánlóinkat, válogatásainkat hetente egyszer hírlevélben is megkapni, itt tudtok feliratkozni.