Hónővér – Csodálatos illusztráció, megható történet az ünnepekre

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Maja Lunde: Hónővér

A Hónővér egy tényleg különleges, torokszorító, felemelő és egyben felszabadító karácsonyi történet, amely 2019-ben jelent meg a Cser Kiadónál.

A könyv szerzője így ír a történetről: „Remélem, hogy a Hónővér a karácsonyt kedvelő fiataloknak és idősebbeknek egyaránt ugyanolyan örömöt szerez majd, mint az írása nekem. A karácsony a hagyományokról szól, és talán ez a könyv is új hagyományt teremt majd a kisebb és nagyobb olvasók számára, akik évről évre elolvassák, miközben hull a hó, és odabent kellemes meleg uralkodik. Ez az én karácsonyi álmom. Szeretettel: Maja Lunde

Maja Lunde 24 fejezetre osztott könyvét lehetne olvasni részletekben is, de a történet és a képek annyira magával ragadóak, hogy képtelen voltam letenni. Nem egy szokványos, cukormázas, vidám ünnepi történet. A karácsonyról első körben az embernek nem az elmúlás vagy a halál jut eszébe, mégis nagyon érdekes az ünnepet egy 10 éves kisfiú, Noel szemszögéből nézni, aki karácsonykor ünnepli a születésnapját, és nemrég elvesztette a nővérét. Családja teljesen érthető módon valamiféle bénultságban tölti mindennapjait. Noel úgy érzi, hogy rajta áll, lesz-e idén karácsony…És lennie kell, hiszen az élet megy tovább…Közben különleges barátságok szövődnek, a régi barátok újra egymásra találnak és az emlékezés gyógyítja a gyógyíthatatlan sebeket. A könyvet a téma komolysága miatt inkább 10 éves kor felett ajánljuk, viszont felnőtteknek is remek ünnepi olvasmány ez az egyszerre felemelő, szívmelengető, sokszor torokszorító történetet. Több olyan mondat is elhangzik a könyvben, amely beleég az ember szívébe, különösen azokéba, akiknek már nem minden családtagja lehet ott az ünnepekkor.

Külön kiemelném a két világ határán mozgó csodaszép, szöveget körbeölelő hol végtelen melegséget, hol a rideg valóságot erősítő illusztrációt is, amely Lisa Aisato munkája.

Nézzétek meg a 2020-ban megjelent karácsonyi könyvek válogatásunkat is!