14 családi program Halloweenre 2023

Fotó: iStock

Borzongtatóan jó programok várnak rátok Budakeszitől Veresegyházig, Dunakeszitől Hatvanig és természetesen Budapesten is várnak rátok a tökfaragós, manós és tündéres, valamint rémségesen jó események október 28-a és 31-e között.

Piczinke Halloween – Piczinke Póniudvar, október 28-29.

Piczinke Halloween

Piczinke Halloween

Csöppenj egy valódi, izgalmas mesébe, ahol Te leszel a főhős! Indulj el a kalandokkal teli útra és fejtsd meg Piczinke rejtvényt, kutasd fel Dudorka nénit és Csiribát a nagy varázslót, és segíts nekik szerelembe esni! Az interaktív mese mellett halloweeni játékokkal, tökvásárral, pónilovaglással, állatsimogatóval és természetesen finomságokkal, rengeteg mókával és kacagással is készülnek. Kukkants be a fantasztikus Zombi bárba is, ahol elképesztő furcsaságokra lelhetsz! Beöltözni nem kötelező, mégis rémisztően ajánlott, hisz a jelmezben érkezőket ajándékkal jutalmazzák! Részletek itt. Belépő: 2 éves kortól mindenkinek egységesen 4500 Ft/fő (2 éves kor alatt, ha a gyerekek részt szeretnének venni a játékban: 3.000 Ft/fő, amennyiben nem vesz részt a játékban a gyermek és még nem múlt el 2 éves, a belépés díjmentes). Jegyek online is elérhetőek itt. A program időjárás függvényében változhat, indulás előtt nézzétek meg Facebook oldalukat!

 

Halloween az Állatkertben – Fővárosi Állat- és Növénykert, október 27., pénteken 18 órától

Halloween az Állatkertben

Halloween az Állatkertben

Október 27-én pénteken, este 6-tól éjjel 11 óráig különleges halloweeni programokkal várják az érdeklődőket az Állatkertben. Látványos tűzzsonglőr bemutatókat nézhettek meg több helyszínen is az este folyamán. Halloweeni állatbemutatókon borzonghattok, kézbe vehettek csúszómászókat és ízeltlábúakat. Igazi kígyóetetést is figyelemmel kísérhettek és állati csontokat tapizhattok, majd a bátorságotokat is próbára tehetitek A Pálmaparkban rémkeresésbe is bekapcsolódhattok és a Tündérkertben mesebeli lényekkel szelfizhettek. A Kisszikla sötét barlangjában mágikus játékokban lehet részetek. Részletek itt. Jegyárak: Halloween gyerekjegy (0-14 éves) 300 Ft; Halloween felnőttjegy (14 évestől) 6000 Ft.

 

Játékszüret családi nap – Várkert Bazár, október 28., szombaton 10 órától (részben ingyenes, regisztrációs)

Játékszüret családi nap

Játékszüret családi nap

Egész napos aktivitás tündérek és erdei manók között az elvarázsolt erdő iskolájában. A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Az erőfüzetbe írja bele a sportos kis manó tanító, ki milyen eredményeket ér el. Lesz manó ugrabugra mérés, pallón átlibbenés, reflexjáték és hajlékonyság vizsga, melyeken mindenki csak jól szerepelhet. Szakképzett kézművesek segítségével alkothat mindenki kedvére illatos falevél díszeket, magképeket, toboz baglyokat vagy akár bőrdíszeket. A 11, 13 és 16 órás programra jegyvásárlás szükséges. Részletek itt.

 

Tökös nap – kertészkedés gyerekeknek – Füvészkert, október 28., szombaton 10:00 és 11:15 (regisztrációs)

Tökös nap

Tökös nap

A foglalkozás két részből áll: 1. keresgélős séta a Füvészkertben, növényismertetéssel. 2. tök dekorálása, faragása. Minden gyerek hazavihet 1 db kis tököt, amit kidekorált vagy faragott. Faragás csak szülői felügyelettel, szülők részvételével lehetséges! Részletek itt. Ára elővételben 2500Ft/gyerek. Ára az esemény előtti 24 órában 3000Ft/gyerek. A Füvészkertbe a felnőtt kísérő belépőjegy megvásárlásával tud bemenni.

 

Halloween a Hatvani Vadasparkban – október 28., szombaton 18:00-22:00

Halloween a Hatvani Vadasparkban

Halloween a Hatvani Vadasparkban

Halott menyasszony vagy kedves kis zombi? Mutassátok meg legszuperebb Halloween jelmezeteket! Érdemes elemlámpát vagy fejlámpát magatokkal vinni a könnyebb tájékozódás érdekében. Faragjatok tököt a vadaspark területén – tököt korlátozott számban biztosítanak számotokra, de ha szeretnétek, vihettek sajátot is faragni a faragóeszközöket viszont mindenképp vigyetek magatokkal! Cukorkákat és csokoládékat is elrejtenek a vadasparkban! Részletek itt. A belépés normál belépővel.

 

Rémes est a Medveotthonban – Veresegyház, Medveotthon, október 28., szombaton 18 órától

Rémes est a Medveotthonban

Rémes est a Medveotthonban

Bonzongató labirintus a mosómedve kifutó mögötti erdős területen, ahol koporsók, szellemek és sírok között bóklászhatsz; be lehet nevezni otthonról hozott kifaragott tökökkel a Szépségversenyre; tartanak evőversenyket – zombiujjakat lehet majd rágcsálni, illetve számíthattok a szellemvasútra is, ahol szem nem mard szárazon. Részletek itt. Normál belépővel látogatható, érdemes előzetesen megvásárolni a parkolójegyet is!

 

Bem Mozi Halloween – Bem Mozi, október 28-29.

Kiki, a boszorkányfutár

Kiki, a boszorkányfutár

Október 28-án 18:15-től a Karácsonyi Lidércnyomás, október 29-én 17 órától a Kiki, a boszorkányfutár című filmeket nézhetitek meg a Bem Moziban. Jegyár: 1800 Ft.

 

Töklámpás Fesztivál – Hősök tere, október 28., szombaton 19:00-21:00 (ingyenes)

Töklámpás Fesztivál

Töklámpás Fesztivál

A résztvevők magukkal hozzák otthon faragott Halloween töklámpáikat, amelyet kiállíthatnak a téren. 21 órakor, mindenki fogja a lámpáját és csendben-rendben hazamegy. Megkérnek minden résztvevőt, hogy vigyen magával 1-3 db konzervet vagy bármilyen tartós élelmiszert. Az összegyűlt ennivalót a Gyermekétkeztetési Alapítvány fogja eljuttatni rászoruló gyerekek részére. Részletek itt. Ingyenes!

 

Barka Halloween – Dunakeszi, Barka Állatsimogató, október 29., vasárnap 9:30-17:00

Barka Állatsimogató

Barka Állatsimogató

Extra programokkal, szuper bemutatókkal, és tombolával is készülnek a Barkában. Jelmezben érkezőknek meglepetés is lesz. 11 órától a Kavics Társulat – mesés, mezítlábas, manós, kedves kis előadása, 13 órától hüllő bemutató Demeter Attilával, 15 órától solymász bemutató Kisteleki Gergellyel és Verával is vár rátok. Részletek itt. Belépőjegy: 1700 Ft/fő (Zoo csemege nélkül). 4 éves kor alatt a belépés ingyenes. Nagycsaládos belépőjegy: 2 felnőtt + 3 (4 évnél idősebb) gyermek esetén: 1400 Ft/fő (Zoo csemege nélkül).

 

Családi vasárnap: Öltözzünk Halloween jelmezbe! – Millennium Háza, október 29., vasárnap 10:00

Öltözzünk Halloween jelmezbe

Öltözzünk Halloween jelmezbe

Malac és Liba kalandjait Skaliczky Alíz előadásában hallgathatjátok meg. Tartsatok Hajba Lászlóval, a Malac és Liba-könyvek illusztrátorával egy közös rajzolásra! Játsszatok Malaccal és Libával, akik ezúttal viccesebbnél viccesebb jelmezekbe bújnak, és még egy igazi bűvészelőadást is megrendeznek. Eseményünk kiváló alkalom arra, hogy a gyerekek megismerkedjenek Tóth Krisztina mesekönyv-sorozatának két bájos, csetlő-botló hősével, és kacagtató kalandokban legyen részük. Részletek itt. Jegyár: gyerek 2000 Ft, felnőtt 1500 Ft.

 

PomPom party – Turbina, október 29., vasárnap 16:00-19:00

PomPom party

PomPom party

Itt van az ősz, PomPom újra! Egy vidáman rémes house és techno bulival készülnek a Halloween szellemében és szellemeivel. Sötét árnyak, világító szárnyak, kedves csontvázak és maszkos osztálytársak. A Nagyteremben dj Bodoo majd dj Metha borzongatja az idegeket, fent a kreatív asztal és bisztró mellett DP Morgan nyugtatja a szellemeket, a Kisteremben paramentes babajátszó. Belépés csak gyerekkel!  Délutáni gyerekbarát buli, épp uzsonna és vacsora között. A tánctéren mókás alakokkal táncolhattok óriás labdák és boldog családok között az elmaradhatatlan konfetti-és buborékeső kíséretében. Részletek itt. Elővételes jegy: 3500 Ft.

 

Halloween és Álomjáró Márton könyvbemutató – Bartók Pagony, október 30., hétfőn 16:00

Halloween és Álomjáró Márton könyvbemutató

Halloween és Álomjáró Márton könyvbemutató

Október 30-án, hétfőn délután újra halloweeni buli lesz a Bartók Pagonyban, ahol ráadásul egy új könyvet is megismerhetnek az érdeklődők. 16 órától lesz jelmezes felvonulás, társasjáték szoba, felolvasó kuckó, kézműves sarok és 17 órától könyvbemutató. Részletek itt. Jegyár: felnőtt 750 Ft, gyerek 1500 Ft.

 

Samhain – Kelta Halloween Aquincumban, október 31., kedden 16:00-23:00

Samhain – Kelta Halloween Aquincumban

Samhain – Kelta Halloween Aquincumban

Fővárosunk területén a római hódítás előtt kelta eraviszkuszok éltek. Annak érdekében, hogy a kelták szokásai és ünnepei is jobban megismerhetővé váljanak, október végét immár ötödik alkalommal nekik szentelik. Október végét a kelta naptár a nyár végeként tartotta számon, ekkor ülték meg Samhain ünnepét, amelyet a mai Halloween őseként lehet értelmezni. Az aquincumi Samhain a kelta hagyományokhoz kapcsolódó kézműves foglalkozásokkal, mesemondással és számos izgalmas ismeretterjesztő programmal vár minden érdeklődőt! Részletek itt. Múzeumi belépővel látogatható!

 

Halloween a Vadasparkban – Budakeszi Vadaspark, október 31., kedden 17 órától

Halloween a Vadasparkban

Halloween a Vadasparkban

Október 31-én 17 órakor újra megnyílnak a Vadaspark kapui, hogy minden érdeklődő egy hátborzongató és izgalmakban gazdag éjszakát tudjon eltölteni erdei környezetben. Lesz: Tapi-Zoo (szőrök, koponyák és más hátborzongató dolgok); Picinke játszóház; Nemszeretem állatok; Kristály-kuckó; Baltazár pult és arcfestés, illetve állati bemutatók is. Részletek itt. Vadasparki belépővel látogatható.

+1

Boszi buli a Rutkai Bori Bandával – Budapest Jazz Club, november 12., 11:00

Boszi buli a BJC-ben

Várják a jelmezes manókat, boszikat, mágusokat, űrlényeket, hogy együtt bulizzanak a Banda elvarázsolt koncertjén. Boszivacsit főznek Hecsedlivel, Mesevárat építenek Manó apóval, ufóváró körtáncot járnak és űrdöngölnek a kozmosz aprajával és nagyjával. A felnőtt füleknek is kedvező, dzsesszes, diszkós, funky-s dalok, Bori humoros, vidám dalszövegeivel társulnak. Bori színpompás festményillusztráció a mozivászonra kivetítve fokozzák a mesebeli hangulatot, horgolt bábjai pedig életre keltik a dalszereplőket. Részletek itt. Jegyár: 3500 Ft.

 

15 programot és 15 kiállítást is ajánlunk az őszi szünetre minden korosztálynak a bringás programoktól a gyerekeknek szóló tárlatvezetéseken át a workshopokig. Nézzétek meg őszi szünetes összeállításunkat is, amelyben október 28. és november 5. között rengeteg eseményt találtok!

 

Ez is érdekelhet!


Olvastátok már legújabb cikkünket a digitális biztonságról? Fontos téma, amire nem lehet elég gyakran felhívni a figyelmet!

A minimatiné már 10 éve segít abban, hogy mindenki megtalálja a legjobb programokat a család kisebb és nagyobb tagjai számára. Ahogy ti, mi is szeretjük az újdonságokat, jó programokat, a kirándulás ajánlókat, a jó könyveket, de a minőségi tartalom gyártásához nekünk is pénzre van szükségünk. Támogassátok fennmaradásunkat, hogy mi is támogathassunk benneteket a minőségi idő eltöltésében! Köszönjük!