10 hétvégi esőprogram gyerekeknek Budapesten

Olyan programokat találtok válogatásunkban, amelyek bármikor bevethetők, hiszen hétvégéről hétvégére vagy havonta ismétlődnek. Íme 10 jó ötlet, ha nem kedvez az időjárása a kinti programoknak.

MINDEN HÉTVÉGÉN

Cifra Palota a Müpában – minden vasárnap

Szeptembertől májusig minden vasárnap délelőtt, 10 és 13 óra között gyerekprogramokkal telik meg a Művészetek Palotája. A színpadon zajló zenés tánc- és meseelőadások, valamint az előcsarnok többi területén megrendezett zenei és kreatív foglalkozások, készségfejlesztő programok és játékok kapcsolódnak a programsorozat heti témájához vagy jeles napokhoz. 0-12 éves korig minden gyerek megtalálhatja a neki tetsző programokat. Emellett ajánljuk még nektek a havonta 1 alkalommal jelentkező Hetedhét táncház programot (szintén ingyenes), illetve a M-USE foglalkozásokat (1500 Ft) is.
Hol: Művészetek Palotája
Jegyár: ingyenes
Részletek itt.

Puskin Kuckó – minden szombaton és vasárnap

A Puskin mozi minden szombaton és vasárnap kicsiknek szóló családi filmekkel, koncertekkel (Kaláka, Rutkai Bori Banda, Kolompos) és bábelőadásokkal várja a közönséget.
Hol: Puskin mozi
Jegyár: 1200-2500 Ft/fő (programtól függően)
Részletek itt.

Családi programok a Mesemúzeumban – minden szombaton

A Mesemúzeumban minden szombaton délelőtt 11-től történik valami. Vagy könyvbemutató vagy társasjátékok, diafilmek, koncertek, kreatív foglalkozások várják a gyerekeket.
Hol: Mesemúzeum, I. kerület, Döbrentei utca 15.
Jegyár: 400-600 Ft/fő (múzeumi belépő)
Részletek itt.

Edu&Fun családi nap – minden szombaton

A központba látogatóknak bemutatják a legújabb technológiákat, amelyek közül párat ki is lehet próbálni a foglalkozás során: 3D nyomtatókat, robotokat, VR játékokat, AR eszközöket, okos otthon eszközöket. Ezeken kívül játszhattok a leap-ekkel, lehet animációt készíteni, beszélgetni Pepperrel, a humanoid robottal, játszani Bodrival, vagy közismertebb nevén AIBO-val. A központ egyénileg vagy családdal csak szombatonként látogatható előzetes regisztrációval.
Hol: Hidegkuti Nándor Stadion épületében (1087 Budapest, Salgótarjáni út 12-14.)
Jegyár: ingyenes (regisztráció szükséges, érdemes minél hamarabb)
Részletek és regisztráció itt.

Gyerekprogramok a Magyar Zene Házában – szombat délelőttönként

ZeneHáza Hangműhely

Szombat délelőttönként matiné programokkal várják a zenekedvelő gyerekeket és felnőtteket. A látogatók játékos módon ismerkedhetnek meg fülbemászó dallamokkal és hangszerekkel. Neves művészek műfajokon átívelő együttműködéséből, és a kedves közönség aktív zenei részvételével alkotott előadások résztvevői lehetünk. Érdemes a szuper kiállítást is megnézni, amelyről itt írtunk, illetve kipróbálni az épület előtt az ingyenes, zenés játszóteret. Szeptember 17-én a szabadtéri színpadon (ahol fedett a nézőtér és a színpad is) ingyenes, zenés cirkuszi előadás vár rátok.
Hol: Városliget, Magyar Zene Háza
Jegyár: 2000 Ft/fő.
Részletek itt (érdemes a „családi” szűrőt használni a programok között).

HAVONTA 1-2 ALKALOMMAL

Szamóca Kiskertész Tanoda – havonta 2 alkalommal

A kertészkedős programot 3-10 éves gyerekeknek ajánljuk, mindig más-más tematikához kapcsolódik a játékos foglalkozás, amelyhez mindig kapcsolódik növényültetés is, amit a résztvevők hazavihetnek. Téli időszakban többször a Pálmaházban és zárt helyen tartják a programot, kellemesebb időben a Szamóca tankertben (Füvészkert) várnak benneteket!
Hol: Füvészkert, Szamóca Kiskertész tanoda
Jegyár: 2500 Ft/gyerek + szülők (ha részt vesznek a foglalkozáson) füvészkerti belépő (5 éves kortól ott lehet hagyni a gyerekeket), előzetes regisztráció ajánlott!
Részletek itt és itt.

Világjáró Gyerekek a Deák17-ben – havonta 1 alkalommal

Újra elindul a Deák17 Galéria szuper sorozata, ahol a rengeteg izgalmas helyen kalandozhattok. A programokon mindig van kreatív foglalkozás, előadás és számos izgalmas esemény mindig az adott országhoz kapcsolódva. A következő állomás India, Brazília és Görögország lesz. Érdemes minél előbb jelentkezni, mert a helyek hamar betelnek.
Hol: Deák17 Galéria, V. kerület, Deák Ferenc utca 17.
Jegyár: ingyenes, de regisztráció szükséges
Részletek itt és itt.

Családi délutánok a Kultúrkúriában – havonta 1 alkalommal

A havi 1 alkalommal bábszínházi előadások, koncertek és kézműves foglalkozás is várja a családokat a Kultúrkúria délutáni programján. (Kép: Hamupipőke – a Kabóca Bábszínház előadása, 2022. október 21., 10:00). Az idei tanév első alkalma 2022. október 1-jén lesz, de a többi hétvégén, sőt hétköznapokon is elérhető egy-egy gyerekelőadás vagy koncert.
Hol: Pesthidegkút, Kultúrkúria
Jegyár: 2500 Ft/fő.
Részletek
itt.

Hangszersimogató az óbudai 3K-ban – havonta 1 alkalommal

Bársony Bálint és zenekara interaktív foglalkozása és mini koncertje gyerekeknek. A Hangszersimogató célja a hangszerek hangjának megismertetése, az együtt zenélés és éneklés örömének átadása kicsiknek és nagyoknak egyaránt.  A foglalkozás énekes vezetője: Korzenszky Klára énekesnő, gyermekpszichológus.
Hol: Óbuda, 3K
Jegyár: 1000 Ft/fő.
Részletek itt.

Szemezgető a Szépművészeti Múzeumban – havonta 1 alkalommal

Általában minden hónap 3. szombatján a gyerekek számára meghirdetett játékos foglalkozásokon a Szépművészeti Múzeum szemet gyönyörködtető műtárgyai közül szemezgetnek. Alkalmanként csupán egy műalkotással ismerkedhetünk, azzal azonban alaposan, játékosan és kreatívan.
Hol: Szépművészeti Múzeum
Jegyár: mivel minden hónap 3. szombatja az ingyenes családi nap a múzeumban, ezért általában ezen a napon van a Szemezgető is, amelyre viszont előzetes regisztrálni kell (2022. szeptember 17-én rendhagyó program lesz a Matisse kiállításban, ami fizetős lesz, de kedvezményes árú!)
Részletek itt.

+1 INGYENES MÚZEUMOK CSALÁDDAL

Minden hónapban van egy olyan nap, amikor valamelyik gyerekbarát múzeum ingyenesen látogatható, így érdemes ezt a listát is mindig elővenni. Például minden hónap első vasárnapján ingyenes a belépés Természettudományi Múzeumba (a 2022. december végéig nyitva tartó beporzókról és az erdőről szóló időszaki kiállítások és a Dinókert is, amelyeket óvodásokkal és kisiskolásokkal ajánlunk). Az indulás előtt mindig érdemes az adott múzeum weboldalán az ingyenes látogatás alatt megnézni, hogy nem változtatták-e meg rendezvény, egyéb miatt az ingyenes családi nap időpontját. Van olyan múzeum, ahol ez a nap fix, de van olyan is, ahol változó, például a Vasúttörténeti Parkban (itt vannak a 2022-es ingyenes napok) vagy a Mezőgazdasági Múzeumban.

Nyitókép: Hamupipőke – a Kabóca Bábszínház előadása

Listánk nem teljes, további programokért keressétek fel a minden héten frissülő hétvégi ajánlónkat! Mindig találtok nálunk kinti és benti programokat, köztük számos ingyenes lehetőséget is!

Ha szeretnétek a legjobb családi programokat, vadonatúj helyekről szóló beszámolóinkat, kirándulás ötleteinket vagy a legújabb gyerekkönyveket, színházi előadásokat, múzeumi programokat, filmeket tartalmazó válogatásainkat hetente egyszer hírlevélben is megkapni, itt tudtok feliratkozni. A Minimatinén a legkisebbektől kezdve az ovisokon és kisiskolásokon át a kamasz korosztályig mindenkinek találhattok programot!

Hozzászólás letiltva.