Rajzolj egy krumpilt! – Agócs Írisz mindenkiből kihozza a rajzolós énjét

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Nagyon szerettük az otthon töltött hónapok alatt Agócs Írisz illusztrátor Facebook sorozatát. Alig vártuk, hogy napról napra milyen állatot rajzolhatunk vele. A sorozat sikerén felbuzdulva a Pagony könyv formájában is megjelentette a lépésről lépésre elkészíthető krumpli állatok közül a legnagyobb kedvenceket.

Agócs Íriszre olykor furán vagy kíváncsian néztek, amikor megígérte, hogy rajzol egy medvét, és azzal kezdte, hogy rajzolt egy krumplit, mert krumplit bárki tud rajzolni és a krumpli bármilyen lehet. Ez könyvének indító gondolata.
Majd 28 mókás állat következik a pulitól kezdve a lajháron át a polipig, de természetesen cicát, nyulat, egeret is rajzolhattok.

 

Fázisról fázisra mutatja be, hogy lesz karakter egy „krumpliból”, és minden állatkánál biztatja az olvasót, hogy rajzolja tovább, egészítse ki, gondolja tovább a figurát. Az eszközök tárháza pedig végtelen, hiszen ceruzával, zsírkrétával, szénnel, festékkel is rajzolhattok, nem csak papírra, hanem üvegre, aszfaltra is.
Bár a csapatunk egyik művész vénájú tagjának nem jelent gondot semmilyen állat megjelenítése, de nekem például, aki nem túl jó rajzoló, sikerélményt adott a rajzok egyszerűsége, illetve azok az instrukciók, amivel igazán egyedivé és az állatra jellemzővé varázsolhatjuk a képeket.

könyv igazi családi móka, hiszen szívesen csatlakozott a 2 éves is az iskolások mellé, sőt felnőttek számára is kifejezetten nyugtató és szórakoztató ez a könyv.

Innen tudjátok megrendelni kedvezményesen!

Illusztrációk: Agócs Írisz

Legújabb kicsiknek és ovisoknak szóló könyves válogatásunkat is érdemes elolvasni, illetve az iskolás korosztálynak is ajánlottunk újdonságokat!

Ha szeretnétek a legjobb programokat, a legújabb helyekről készült beszámolóinkat, válogatásainkat hetente egyszer hírlevélben is megkapni, itt tudtok feliratkozni.